Κάθε χρόνο κακοποιούνται πάνω από 1,000 παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Περίπου το 15% των κοριτσιών και το 11% των αγοριών στην Ελλάδα αποτελούν αντικείμενο σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.

Σεξουαλική κακοποίηση θεωρείτai κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα με ή χωρίς άγγιγμα του ενήλικα στο παιδί ή στον έφηβο με σκοπό τη σεξουαλική διέγερση ή και ικανοποίηση του ενήλικα. Σε αυτόν τον τομέα συμπεριλαμβάνονται: έκθεση του παιδιού σε πορνογραφικό υλικό, γυμνό σώμα/φωτογράφιση του παιδιού και ο βιασμός.

Στον 21ο αιώνα τα πράγματα είναι ακόμα πιο άσχημα. Θύτες ψάχνουν τα θύματα τους μέσα από ιστοσελίδες του ίντερνετ και κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, το instagram και πολλά ακόμα.

Εν έτη 2015 οι ανήλικοι βρίσκονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό απροστάτευτοι μπροστά στο έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης και οι γονείς δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτό.

Επιτρέπετε στα παιδιά σας να έχουν λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα από τα 12 τους χρόνια, χωρίς να τα ελέγχετε, τους αγοράζετε κινητά και τους δίνετε το ελεύθερο να ζουν σαν ενήλικες.

Κόσμε ξύπνα, προστάτευσε τα παιδιά σου πριν τους βρει μεγάλο κακό.

Όχι, δεν εννοώ πως δεν πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη σε αυτά, μα βάλτε στο μυαλό σας πόσοι άνθρωποι με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν εκεί έξω. Είναι εκπαιδευμένοι σε αυτό, ξέρουν πως πρέπει να συμπεριφερθούν, έτσι ώστε οι ανήλικοι να νιώσουν οικεία μαζί τους.

Βέβαια, το ίντερνετ δεν είναι το μόνο επικίνδυνο μέσω. Βραδινές έξοδοι, προκλητικά ντυσίματα και ακατάλληλη συμπεριφορά είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να φέρουν το αναπόφευκτο μπροστά τους.

Γονείς, δώστε σημασία στα παιδιά σας.

Ένας άνθρωπος που έχει περάσει μια τέτοια κόλαση δεν μπορεί να κρυφτεί. Σαφώς και τα ξεκάθαρα σημάδια είναι σπάνια. Συνήθως δε μιλάνε, μα ακόμα κι αν το κάνουν, θα το κάνουν με μεγάλη ασάφεια.

Φόβος, ντροπή, αδυναμία, απώλεια εμπιστοσύνης, ενοχές και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά είναι μόνο λίγα από τα αφόρητα συναισθήματα τους.

Άτομα που έχουν υποστεί τέτοια κακοποίηση, δεν αντέχουν ούτε το άγγιγμα ή την αγκαλιά κάποιου φίλου ή φίλης για συμπαράσταση.

Μένουν ξαπλωμένα στο κρεβάτι και κοιτάνε το ταβάνι. Κλαίνε μα μετά δεν αντιδρούν καθόλου, ούτε καν απαντάνε όταν τους μιλάς. Το περιστατικό αυτό, επαναλαμβάνεται κάθε μέρα στη μνήμη τους. Καίγονται μέσα στις ίδιες τους τις αναμνήσεις.

Τα βράδια δεν μπορούν να κοιμηθούν, αισθάνονται βρώμικα, λερωμένα. Κάνουν μανιωδώς αμέτρητες φορές ντους την ημέρα, φτάνουν μέχρι και σε σημείο να έχουν αυτοκαστροφικές τάσεις.

Γιατί κάποιος ανώμαλος μπάσταρδος αποφάσισε να περάσει στιγμιαία από τη ζωή τους και να δώσει τέρμα στη χαρά και την αθωότητα που έχουν μέσα τους.

Χάραξε μια μεγάλη πληγή στην καρδιά τους, μια πληγή που δε γιατρεύεται εύκολα.

Προστατέψτε τα, μη αφήσετε κανέναν επιτήδειο να καταστρέψει τα παιδικά τους χρόνια, την εφηβική τους ηλικία.

Δυστυχώς ένα μικρό ποσοστό οικογενειών που έχει περάσει ένα ανάλογο συμβάν, κατηγορούν τα παιδιά τους, τα αποκόπτουν από το ζεστό περιβάλλον και υποχρεωτικά τα ωθούν στην κατάθλιψη.

Μην το κάνετε αυτό, δε φταίνε. Βοηθήστε τα, ένας ψυχολόγος δεν μπορεί να τα βγάλει μόνος του από τον πόνο και την οδύνη που έχουν στο μυαλό τους. Εάν δεν έχουν την αγάπη των δικών τους ανθρώπων, θα είναι πολύ χειρότερα. Μην τους το κάνετε αυτό.

Μην τα παρεξηγείτε, δεν είναι εύκολο να βγάλεις από το μυαλό σου αυτή την κόλαση. Φανταστείτε πως είναι να είσαι στη θέση τους.

Πάνω από όλα, στηρίξτε τα συναισθηματικά και ψυχικά. Σας χρειάζονται!

Μπορεί να θολώσετε σε ένα τέτοιο συμβάν, μα προς Θεού, μην προσπαθήσετε να πάρετε το νόμο στα χέρια σας. Πηγαίνετε στο πλησιέστερο τμήμα και πείτε τα όλα.

Ακόμα και αν έχει περάσει καιρός, -και είναι λογικό να μη σας μιλήσουν εξ’ αρχής, φοβούνται για αυτό που έχουν περάσει-, η αστυνομία και το δικαστήριο θα αποφέρουν δικαιοσύνη.

Υπάρχουν φορές που δικαιοσύνη δεν αποδίδεται σωστά, μα κάντε τα αδύνατα δυνατά για να σαπίσουν αυτά τα τέρατα πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Σε τέτοιους ανώμαλους αξίζει το χειρότερο και εύχομαι να το βρουν μπροστά τους.

Δυστυχώς αυτά τα τέρατα είναι πολλά και συνήθως ο κόσμος δε βλέπει το πραγματικό τους πρόσωπο. Ανοίξτε τα μάτια σας διάπλατα, δείτε γύρω σας, παρατηρήστε ποιοι περιτριγυρίζουν τα παιδιά σας και προστατεύστε τα.

Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, μη φοβάσαι να μιλήσεις.

Υπάρχουν πολλές γραμμές βοηθείας που μπορείς να απευθυνθείς.

Μην αφήσεις τον χρόνο να περάσει, δεν θα σε βοηθήσει.

Μην αφήσεις ένα ακόμα απόβρασμα της κοινωνίας να κυκλοφορεί ελεύθερο.

Μην του επιτρέψεις να σου ξανά κάνει κακό.

Μη φοβάσαι να μιλήσεις, ζήτα βοήθεια.

Μπορείς να απευθυνθείς:

– στη δωρεάν Εθνική τηλεφωνική γραμμή για παιδιά SOS: 1056

– στον δωρεάν Ευρωπαϊκό τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης: 112

– στη δωρεάν Ευρωπαϊκή Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων: 116 111

– στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

τηλ. 210 6476370.

– στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης:

τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.

– στις κατά τόπους Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης – παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

– στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012

– μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο E–mail: [email protected]

Συμβουλευτική υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης παρέχει το Χαμόγελο του Παιδιού, στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα αλλά και στα περιφερειακά στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Πύργο, την Τρίπολη την Κόρινθο, την Κέρκυρα και την Χαλκίδα.

Τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα: Τηλ: 2105781060 – 2118003075 ή στείλτε e-mail: [email protected]

Πηγή: teensgeneration.com

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.