Πέμπτη σήμερα, αγαπητοί μου ακόλουθοι και τι Πέμπτη! Η τελευταία του μήνα κι ο Μαρτσέλολ ξέρει πως βράζετε σαν αυγά στο πεζοδρόμιο στην τσιμεντούπολη. Μη φοβού, λύση υπάρχει κι όπως πάντα περιλαμβάνει σκοτεινιά. Γύρω σας κι όχι, φυσικά, μέσα σας.

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα ήρθα για να σας αποκαλύψω τη μαγεία του σινεμά μέσα από τα πέντε ολοκαίνουρια φιλμάκια που σκάνε μύτη και φροντίζουν να καλύπτουν κάθε γούστο.

Αράξτε, λοιπόν, στους καναπέδες σας, ανάψτε το air condition στο φουλ (μη μου λιώσετε κιόλας) και αφήστε με να ανοίξω την κουρτίνα νούμερο ένα που κρύβει τη… νερντιά της εβδομάδας –μην πω και του χρόνου. «Pixels» τιτλοφορείται το φιλμάκι του αγαπημένου Κρις Κολόμπους (όποιος έχει βγάλει Χάρι Πότερ θα είναι για πάντα αγαπημένος του Μαρτσέλολ είτε το πέτυχε είτε το ‘κανε μούσκεμα) και το στόρι προσφέρεται για τους τζίνιους του «Big Band theory». Video games εναντίον της Γης είναι το ρεζουμέ κι εσείς οι βιντεοκολλημένοι θα το απολαύσετε.

                              

Φαν της ισορροπίας ο Μαρτσέλολ και γι’ αυτό πίσω απ’ την κουρτίνα νούμερο δύο κρύβει κάτι εντελώς διαφορετικό μπας και συνέλθετε απ’ τα βιντεογκέιμς. «Η πριγκίπισσα το ‘σκασε» είναι ο τίτλος της βρετανικής παραγωγής και φυσικά η πριγκίπισσα είναι η σημερινή γριέτζω της Αγγλίας, η Ελισάβετ όταν ήταν νέα και φρέσκια ως λέλουδο. Οι φανατικοί των γαλαζοαίματων θα ενθουσιαστείτε, οι υπόλοιποι δεν ξέρω (και δε με νοιάζει, αφού είστε κομμουνιστοσυμμορίτες)

                             

Τρίτη κουρτίνα για σήμερα και πίσω της κρύβεται ένα ακόμη γαλλικό φιλμάκι και δη κωμωδία από εκείνες που ενθουσιάζουν, αφού ουδεμία σχέση έχουν με τις χοντροκομμένες αμερικανιές. «Με τον μπαμπά ή τη μαμά», ιδού η απορία κι αν θέλετε να τη λύσετε, σπεύσατε στα σινεμά που προβάλλουν την ταινία εκείνων που μας χάρισαν το έξοχο, το μοναδικό, το ανεπανάληπτο «Για όλα φταίει τ’ όνομά σου»

                               

Κάθε νέα κινηματογραφική εβδομάδα που σέβεται τον εαυτό τους αλλά και τους κουλτουριάρηδες περιλαμβάνει κι ένα κοινωνικό φιλμ και το σημερινό είναι οι «Οικογενειακές ανισορροπίες». Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία σκιαγραφεί τους τρόπους με τους οποίους γονείς και παιδιά καταφέρνουν να συνυπάρχουν χωρίς να γκρεμίσουν το σπίτι και τις σχέσεις τους. Πρωταγωνιστής ο Μαρκ Ράφαλο που το ‘χει πάρει το κολάι των κοινωνικών ταινιών, αλλά και η εντυπωσιακή (τρέχουν τα σάλια του Μαρτσέλολ) Ζόε Σαλντάνα.

                             

Κι αν στις προηγούμενες κουρτίνες δε βρήκατε κάτι να σας ενθουσιάσει (το γαλλικό είπαμε, το γαλλικό), έρχομαι να ανοίξω και την ύστατη που κρύβει κι αυτή μια κωμωδία που συνδυάζει όλες τις αγάπες μου. Την ευρωπαϊκή παραγωγή με τη μαφία δηλαδή. «Η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι» είναι ο τίτλος του φιλμ που έφτιαξε ο Πιφ, ο πιο διάσημος κωμικός της ιταλικής τηλεόρασης και θέμα είναι κάτι που το ξέρουν οι Ιταλοί καλύτερα απ’ όλους. Οι μαφιόζοι ξαναχτυπούν στο φυσικό τους χώρο, τη Σικελία κι εσείς δεν έχετε παρά να καταθέσετε τον οβολό σας στο γκισέ για να τους απολαύσετε.

                                 

That’s all, folks!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.