Πέμπτη, αγαπημένοι μου αναγνώστες, Πέμπτη και τι νέο έχω να σας πω; Μα πως μόλις 24 μερούλες μας χωρίζουν από το σφύριγμα της λήξης αυτού του καλοκαιριού που παρόμοίο του δε θυμάται ούτε ο Μαρτσέλολ ούτε εσείς.
Αντίστροφη μέτρηση, λοιπόν, για το μήνα της βροχούλας, το μήνα που τα βλαστάρια σας θα μπουν επιτέλους στην τάξη και θα γλιτώσετε το φόνο κι ο αγαπημένος σας σινεκριτικός είναι εδώ για να σας ενημερώσει αναλυτικά πως οι σκοτεινές αίθουσες θα κάνουν το χρόνο να τρέξει πιο γρήγορα.

Πέντε ολοκαίνουρια και σαν τα φρέσκα τα νερά, φιλμάκια βγαίνουν απόψε στους κινηματογράφους και σαν άλλες Σειρήνες σας καλούν να ξεχάσετε τα μνημόνια και να τα απολαύσετε.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, το σινεφίλ ταξίδι μας, ανοίγοντας την κουρτίνα νούμερο ένα που κρύβει μερικούς απ’ τους αγαπημένους ήρωες των απανταχού νερντς. Οι «Fantastic Four» επιστρέφουν και οι παραγωγοί τους ελπίζουν να κάνουν το box office να αναστενάξει όσο κι ο Μαρτσέλολ που θυμάται τη Τζέσικα Άλμπα απ’ τα προηγούμενα φιλμ και… καίγεται.
Φρεσκαδούρες οι πρωταγωνιστές του φιλμ και το κουβάρι της ιστορίας το πιάνουν απ’ την αρχή, από τότε που ήταν τέσσερις συνηθισμένοι αλλά ως εκ Μαρβελοθαύματος κατάλαβαν πως είναι υπέροχοι.  

                                

Τα γούστα σας ως προς τους υπερήρωες δεν τα ξέρει ο Μαρτσέλολ που απ’ όλους προτιμά τον Μπάτμαν κι έτσι θα ανοίξει τη δεύτερη κουρτίνα της εβδομάδας για να σας δώσει στο πιάτο ένα υπέροχο φιλμ. «Ο άνδρας που αγαπήθηκε πολύ» είναι η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του γνωστού μυθιστορήματος «Une femme face a la Mafia» των Renee Le Roux και Jean-Charles Le Roux και αναφέρεται σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε τη Γαλλία και όχι μόνο. Κι αν δε σας πείθω μ’ αυτά, πρωταγωνίστρια είναι η μία, η μοναδική, η ανεπανάληπτη Κατρίν Ντενέβ που όσο περνούν τα χρόνια, πιο υπέροχη γίνεται.

                               

Ώρα τώρα για τον Μαρτσέλολ σας να ανοίξει με τζουμ, τζουμ, ταρατατζούμ την κουρτίνα νούμερο τρία, εκεί που είναι κρυμμένος ο θανάσιμός του εχθρός. Για τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ μιλώ, φυσικά, ένα αγόρι που τρελαίνει τα κορίτσια και τα κλέβει από μένα αλλά θα το πιω και τούτο το πικρό ποτήρι και θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός. Το «Άρωμα ελευθερίας» διηγείται μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία και φέρει την υπογραφή ενός ανθρώπου που όποιος έχει μυαλό τον έχει ίνδαλμα. Ο Τζον Στιούαρτ μπαίνει πίσω από την κάμερα και μας εξιστορεί την ιστορία δημοσιογράφου του BBC που βρέθηκε στις ιρανικές φυλακές. Μην το χάσετε γιατί θα χάσετε και ντουγάνια θα μείνετε.

                                           

Μουσική και άφθονο χρώμα, ξέρετε εκείνο το ξεπλυματί του καλακαιριού κρύβεται πίσω από την κουρτίνα νούμερο τέσσερα. «Love & Mercy» ο τίτλος και καλά μαντέψατε πως πρόκειται για μια ταινία που αφηγείται τη ζωή του θρυλικού Μπράιαν Ουίλσον, της ψυχής των Beach Boys. Μάλιστα, τον ποπ σταρ αναλαμβάνουν να ενσαρκώσουν σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του όχι ένας αλλά δύο ηθοποιοί, ο Τζον Κιούζακ και ο Πολ Ντέινο.

                                               

Τελευταία κουρτίνα για σήμερα και φυσικά κρύβει κι αυτή ένα ξενόγλωσσο φιλμάκι, αφού το καλοκαίρι προσφέρεται για ευρωπαϊκό σινεμά. Ο «Φιμωμένος έρωτας», ωσάν αυτόν του Μαρτσέλολ με τη Τζέσικα Άλμπα, είναι ιταλικός (σαν την Άλμπα δηλαδή) κι έκλεψε τις εντυπώσεις στο φεστιβάλ της Βενετίας. Ωραίοι Ιταλιάνοι και εντυπωσιακά καλοντυμένες Ιταλίδες πρωταγωνιστούν και ο Μαρτσέλολ σας συμβουλεύει να το δείτε γιατί μια βουτιά φρεσκαδούρας πάντα τη χρειάζεστε.

                              


That’s all, Folks!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.