Κάλπες ήταν και πάνε, αγαπημένε μου σινεφίλ κι αν η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και οι δη τα «ψεκασμένα» μέλη της δε σ’ αφήνουν να ηρεμήσεις, εδώ είναι ο Μαρτσέλολ σου για να σε πάρει μακριά και να σε στείλει σ’ ένα τόπο που δεν κυριαρχούν ούτε τα Λουμπουτέν με τον κόκκινο πάτο ούτε τύποι του στυλ «έχω 54 συνεργάτες και με χακάρουν κι από πάνω».

Πέμπτη η κινηματογραφική, λοιπόν, και τί σου ‘χω; Τί σου ‘χω; Μα τα σπουδαία, τα ξεκαρδιστικά, τα ανεπανάληπτα «Μίνιονς» που επανέρχονται στις αίθουσες και μας καλούν χοροπηδώντας να απολαύσουμε τις περιπέτειές τους.

Πριν καλά καλά ανοίξω την κουρτίνα νούμερο ένα, στο αποκάλυψα το περιεχόμενο αλλά χαλάλι γιατί Μίνιονς και μάλιστα μονάχα τους, χωρίς συνοδεία Απαισιότατων δε βγαίνουν κάθε μέρα στη στεριά ως άλλα παλικάρια. Πάρε, λοιπόν, τη φίλη σου, τη συννυφάδα σου, τον μπατζανάκη σου και τα σπλάχνα σας όλα μαζί και τρέξε στην κοντινότερη αίθουσα για να τα απολαύσεις και να μάθεις πως από τον καιρό που τα έπλαθε ο Θεός (που πρέπει να είχε προφανώς έμπνευση, μεγάλη έμπνευση) βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη!

                    

Δεύτερη κουρτίνα για σήμερα και φυσικά απευθύνεται σ’ όσους δεν τα έχουν καλά με τα μπλοκμπάστερς και περιμένουν να κοπάσει η μπόρα πριν αποφασίσουν να δουν τη διάσημη ταινία της εβδομάδας. Πίσω της κρύβεται η περιπέτεια με τίτλο «Ο λαβύρινθος: Πύρινες περιπέτειες» και είναι το δεύτερο κεφάλαιο της best seller σειράς βιβλίων «Maze Runner» του Τζέιμς Ντάσνερ. Σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί και φυσικά φωτιές, πολλές φωτιές που τύφλα να ‘χουν τα καζάνια της κολάσεως περιμένουν τους πρωταγωνιστές και φυσικά εσένα που θα πληρώσεις για να κατακαείς.

                              

Κι ας περάσουμε και στην κουρτίνα νούμερο τρία που κρύβει μέσα της ένα αστυνομικό φιλμάκι. Ο «Sicario: Ο εκτελεστής» είναι μια δημιουργία του Ντενίς Βιλνέβ, εκτυλίσσεται στα σύνορα Αμερικής – Μεξικού (τα θυμάσαι απ’ το υπέρτατο «Breaking bad», φυσικά) και πριν ταξιδέψει στις σκοτεινές αίθουσες είχε καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα. Κι αν δεν σ’ έπεισε ο Μαρτσέλολ μέχρι τώρα, ε τώρα που θα σου πει για το καστ που περιλαμβάνει από Έμιλι Μπλαντ μέχρι Τζος Μπρόλιν και Μπενίτσιο ντελ Τόρο, μάλλον δεν έχεις επιλογή παρά να σπεύσεις να μάθεις τον εκτελεστή.

                                

Την κουρτίνα νούμερο τέσσερα, ο Μαρτσέλολ τη φύλαγε για τους μουσικόφιλους και ανοίγοντάς την θα βρεις το «Τζίμι Χέντριξ: Η τύχη να είναι με τους βιρτουόζους». Το φιλμ του Τζον Ρίντλεϊ διηγείται τα γεγονότα που πήραν τον Τζίμι από την αφάνεια και τον έκαναν ένα θρύλο της μουσικής.

                      

That’s all, Folks!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.