Μουσική δυνατά, φώτα, σκηνή, ξύλινο πάτωμα, μια ομάδα, σκηνικά, χορογραφίες.
Χορός. Μια τέχνη που αποπνέει μαγεία. Ο χορός είναι ζωή, είναι κίνηση.
Είναι τρόπος ζωής.
Κινήσεις συγχρονισμένες, σε πολλά άτομα μαζί ή και σε δύο. Ακόμα και σε ένα μόνο.


Ένα μαγικό θέαμα άσχετα από πόσα άτομα χορεύουν. Ένα θέμα που από πίσω έχει πολλή δουλειά, πολλή προπόνηση, αλλά πάνω από όλα πολλή ζωή και αγάπη. Αγάπη για το χορό, για τη μουσική, για αυτό που κάνεις.  Ο χορός σου δίνει ζωή, έμπνευση, δύναμη. Σε πάει σε μέρη μαγικά με τη μουσική και την κίνησή του.
Είναι κάτι μοναδικό. Έκφραση. Ναι, ο χορός είναι έκφραση.


Έκφραση για το σώμα, για το μυαλό, αλλά πάνω από όλα για την ψυχή.
Γιατί αν δε βάλεις ψυχή στο χορό, δε βγαίνει σωστό αποτέλεσμα.
Όταν έχεις το χορό μέσα σου φαίνεται. Δε χρειάζεσαι καν μουσική κάποιες φορές.


Ο ρυθμός και η μουσική βγαίνουν από μέσα σου. Δεν μπορώ να ακούω βλακείες του τύπου και γιατί να πας να χορέψεις κολλητά στον άλλον και τι τέχνη είναι αυτή και όλοι εκεί πάνε για άλλο σκοπό και κανένας δεν πάει για αυτό που όντως ορίζει ένα στυλ χορού.
Όλα αυτά μπορούν να ξεκαθαριστούν πολύ απλά. Δεν υπάρχει πονηρός χορός, αλλά πονηρά μυαλά. Και μην ξινίσεις την μούρη σου, ισχύει. Ο χορός σαν χορός δεν είναι προκλητικός. αν εσύ τον κάνεις τότε ναι, είναι. Δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι. Υπάρχουν άνθρωποι που χορεύουν για γυμναστική, υπάρχουν άνθρωποι που χορεύουν για ψυχοθεραπεία, υπάρχουν και αυτοί που χορεύουν γιατί ο χορός είναι καψούρα, μεγάλη κιόλας.

Είναι θεραπευτικός όπως και να το κάνουμε, δεν τον συνιστούν και λίγοι ψυχολόγοι για πλάκα. Σε βοηθάει να βγάλεις την  αρνητικότητα  από μέσα σου και να παράγεις θετικά συναισθήματα. Η μουσική σου ανεβάζει την διάθεση και η κίνηση σε βοηθάει να εξωτερικεύσεις την ένταση που έχεις μέσα σου. Επίσης, μετά από τακτικά μαθήματα χορού βελτιώνεις  το σώμα σου, τη στάση του, αλλά και τη στάση της ζωής σου.
Δεν μπορεί παρά να σε γεμίσει με θετικότητα και ενέργεια. Σε γεμίζει όρεξη για ζωή.


Οπότε όσοι τον κρίνετε και κατακρίνετε και όσους χορεύουν, κυρίως τους άντρες, γιατί «δεν είναι και αρκετά αντρικός», νομίζω πως θα έπρεπε να ενημερωθείτε λίγο καλύτερα. Δοκιμάστε να χορέψετε και εσείς με τις συντρόφους σας και σας υπόσχομαι ότι μόνο καλά πράγματα θα δείτε.
Θα βελτιώσετε τη σχέση σας αλλά θα δείτε και τεράστια διαφορά στο σώμα σας με τον καιρό.
Άσε που θα σας δει και το έτερον ήμισυ με άλλο μάτι. Είναι αφροδισιακός σου λέω και δένει τα ζευγάρια.


Από πολύ παλιά κιόλας, ο χορός θεωρείται μεγάλο προσόν και αρχοντικό προσόν παρακαλώ.
Αν δεν ήξερες να χορεύεις, δεν ήταν εύκολο να βρεις ταίρι. Αλλά όχι μόνο αυτό, σε κοιτούσαν περίεργα γιατί δε χόρευες. Τότε συνηθίζονταν πολύ οι επίσημοι χοροί κάθε τόσο και έπρεπε να ξέρεις να χορεύεις. Αλλά και αργότερα, στη δεκαετία του ‘70 ο χορός είχε γίνει τρόπος ζωής σε όλους. Σε παρέες, σε πάρτι, σε ντίσκο, όλοι χόρευαν και μεταξύ μας περνούσαν πιο καλά από ότι περνάει πλέον η δική μας γενιά που στέκεται με το ποτό στο χέρι, έτσι. Ακίνητοι ή να κουνάνε λίγο το κεφάλι και το χέρι στο τσακίρ κέφι.

Χορός είναι να περνάς καλά με την παρέα σου, με την πάρτη σου και να μη σε νοιάζουν οι γύρω σου. Χορεύεις για εσένα και μόνο. Επειδή σου αρέσει και το απολαμβάνεις. Δοκίμασέ το και θα δεις.
Δε χάνεις κάτι να πας επιτέλους στα μαθήματα που τόσο καιρό σε παρακαλάει η κοπέλα ή το αγόρι σου. Αφήστε τις ντροπές, τις προκαταλήψεις και τις λοιπές βλακείες.  Βάλτε μουσική, ξεχυθείτε στα μπαρ, στα κλαμπ και let’s dance.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.