Ο ύπνος και τα όνειρα είναι κάτι πολύ απλό για μερικούς. Επιστήμη για κάποιους και λόγος ανησυχίας για κάποιους άλλους. Αστρολόγοι, ονειροκρίτες, ονειρολόγια και πολλά άλλα πεδία ασχολούνται με αυτά που βλέπει ο καθένας μας όταν κοιμάται. Κάποιοι άνθρωποι ξυπνάνε μες τη μαύρη νύχτα και googlάρουν σε online ονειροκρίτη ή διαβάζουν σε κάποιο βιβλίο ονειροκρίτη που έχουν σπίτι τους. Ω ναι, σε βιβλίο δίπλα από το κομοδίνο. Πολύ προχώ καταστάσεις μιλάμε! 

Είδα κατσαρίδα στον ύπνο μου, τι σημαίνει; Και δώσ’ του ξενύχτι ψάχνοντας για αηδιαστικά τρωκτικά και λοιπά σιχαμένα, επειδή τα είδες στον ύπνο σου. Μιλάμε για ατελείωτες ώρες ψαξίματος. Να κάτσεις και να διασταυρώσεις και με άλλους ονειροκρίτες. Να δεις ποιος έχει δίκιο, ντε. Χμμ, πόσο έμπιστος μπορεί να είναι ένας ονειροκρίτης, αλήθεια; Η δύο, ακόμα και τρεις θα σου πω εγώ.

Ποτέ δεν κατάλαβα ποια «επιστημονική» θεωρία κρύβεται πίσω από τις φαεινές ιδέες των συγγραφέων ονειροκριτών  για την ερμηνεία από κάτι που μπορεί να είδα εγώ, εσύ ή η θεία του ανηψιού του δεύτερου ξαδέρφου μου και, στο αποκορύφωμα, να σημαίνει και το ίδιο για όλους! Ο ανθρώπινος εγκέφαλος και η φαντασία του κάθε ατόμου, μπορεί να απέχουν άπειρα από όλους τους άλλους.

Πολλά όνειρα επίσης είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιου. Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται και τέτοια. Πολλοί πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι απλά δικές μας επιθυμίες. Άλλοι βέβαια πιστεύουν ότι προμηνύει πράγματα. Για το μέλλον.

Είδες πρώην στον ύπνο σου; Ιιιι, ντροπή! Σημαίνει ότι σε σκέφτεται. Πάρε κι εσύ ένα τηλέφωνο, να δεις τι κάνει. Και επειδή το είπε ο ονειροκρίτης, παίρνεις και τηλέφωνο και μήνυμα στέλνεις και περιμένεις και απάντηση. Γιατί ο ονειροκρίτης ξέρει. Ακόμα κι όταν τρως το άκυρο, έχει ποτίσει τόσο ο εγκέφαλος με τις βλακείες, που δε δέχεσαι το λάθος του ονειροκρίτη. Λες απλά ότι δεν ήταν να γίνει τώρα και ότι το όνειρο θα βγει μελλοντικά.

Παρακαλάει ο κόσμος να δει σκατά στον ύπνο του γιατί λέει προμηνύει λεφτά. Όσο πιο πολλά σκατά, τόσο πιο καλά. Ε ναι. Φυσικά βγάζει νόημα, ναι. Δε θέλω να χαλάσω τη φαντασίωση κανενός αλλά όταν βλέπεις σκατά και λοιπές φυσικές ανάγκες στον ύπνο σου, μάλλον το σώμα σου θέλει να σου πει κάτι. Να πας τουαλέτα ας πούμε γιατί ίσως, λέω εγώ τώρα, ίσως να χεστείς και πάνω σου και μετά θα ξενυχτήσεις αλλάζοντας σεντόνια. Παρεμπιπτόντως, αυτοί που κέρδισαν το Τζόκερ προφανώς και είχαν δει το προηγούμενο βράδια ότι ήταν πνιγμένοι στα σκατά ε; Οκ.

Όταν δεις ότι κάνεις σεξ δηλαδή τι γίνεται; Άσε, δε θέλω να ξέρω. Με τα όνειρα που δεν υπάρχουν στον ονειροκρίτη όμως; Τι γίνεται; Χα, εκεί να δεις. Πανικός. Κακός χαμός σου λέω. Να ακούς μερικούς να τρελαίνονται γιατί δεν υπάρχει εξήγηση ονείρου στον ονειροκρίτη. 

Στην αρχαιότητα, τα όνειρα θεωρούνταν ότι μπορούσαν να δείξουν ψεύτικες εικόνες, αλλά και πολλές αλήθειες. Από τότε έχει εξελιχθεί πολύ η ανθρωπότητα για να γινόμαστε τόσο μοιρολάτρες.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι να αφήνει τα όνειρα εκεί που ανήκουν. Στον ύπνο. Αν ακόμα δυσκολεύεστε όμως να μην τους δίνετε σημασία, θα σας πω κάποια πράγματα που μου έχουν πει και εμένα για το πώς να «διώξεις» τα κακά όνειρα. Μόλις ξυπνήσεις από εφιάλτη  στην τουαλέτα να κάνεις τσισάκια σου. Να φύγει το όνειρο μαζί με το κατούρημα πατώντας το καζανάκι. Εμπρός, όλα τα άσχημα όνειρα στον υπόνομο.Πάνε να ρίξεις νερό στο πρόσωπό σου για να «ξεπλυθεί» το κακό όνειρο και να σου φύγουν και οι σκέψεις. Γύρνα πλευρό και πες «δε γαμιέται, ένα όνειρο ήταν, νυστάζω».  Ξέχνα ό,τι κι αν είδες. Βγάλ’ το από το μυαλό σου τελείως και μην το ξανασυζητήσεις. Όνειρο ήταν και πέρασε. Καληνύχτα, όνειρα γλυκά και καλούς ήσυχους ύπνους παιδιά μου.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.