Ήταν ένα συνηθισμένο μεσημέρι είχα γυρίσει απο την δουλειά και ξεκίνησα να μαγειρεύω μπας και φάω τίποτα μαγειρευτό γιατί λεφτά για delivery γιοκ.
Εκεί που προσθέτω τα μαγικά μπαχαρικά στο φαγάκι μου σκάει μήνυμα. Ο Τάκης.
«Έχουμε εκλογές, τα ‘μαθες;»

Οκ, εκλογές, άντε να δούμε τι θα δούμε πάλι κι ας ελπίσουμε να γίνει κάτι ουσιαστικό αυτή τη φορά, σκέφτηκα. Δεν προλαβαίνω να βυθιστώ στον προβληματισμό μου σχετικά με το τι θα γίνει τι θα ψηφίσω κτλπ, να σου και δεύτερο μήνυμα. «Α δεν σου είπα, εγώ ψηφίζω στο χωριό και είμαι και εφορευτική επιτροπή, εσύ που ψηφίζεις μωράκι;» Ε, εντάξει ο μόνος είναι που ψηφίζει στο χωριό; Θα πάει και θα γυρίσει σιγά.
Συνεχίζεται η συζήτηση και μου πετάει τη βόμβα. «Επι τη ευκαιρία, θα μείνω και λίγες μέρες. Να ξέρεις. Να κάτσω λίγο να χαλαρώσω να δώ και τους συγγενείς μου. Μην φανταστείς, το πολύ πολύ κανα δυο μερούλες θα κάτσω.» Κιουρία εγώ, δε μιλάω. «Να πας αγάπη μου, ναι. Μείνε όσο θές.»
Ο Τάκης εν τω μεταξύ από καιρό άκουγε για εκλογές και τον έκαιγε πολύ να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Υπέθεσα κι εγώ πως ανησυχεί για το μέλλον της χώρας, το πουλάκι μου.

Γίνονται οι εκλογές και ο Τάκης μου κάθεται 4 μέρες στο χωριό για να τον χορτάσουν οι συγγενείς, λέει, και μετά τις 4 μέρες κάθεται άλλες 3 γιατί έκατσε δουλειά στο χωριό και φυσικά δεν είναι καιρός να χάνεις δουλειές.
«Κάτσε όσο θες αγάπη μου. Τέλεια έκατσε και δουλειά. Μείνε όσο χρειαστεί.» Κιουρία ξανά εγώ, όπως βλέπεις.


Επιστρέφει το παλουκάρι μας, λοιπόν, όλο χαρά και plus 3 κιλά. Ε, η θεία στο χωριό τον πάχυνε γιατί του είπε είχε αδυνατίσει. Εντάξει, απόλυτα λογικό μου φάνηκε. Έτσι κάνουν όλες οι γιαγιάδες, θειάδες, συμπεθέρες και μπατζανάκισσες. Το προσπερνάω, λοιπόν.
Πολλά μηνύματα και πολλά τηλέφωνα άρχισε, όμως, να δέχεται απο την ανήσυχη θεία του απο το χωριό. Τη Μαριγώ.
Δεν ήξερα οτι έχει τέτοια θεία, αλλά όσο να πεις το όνομα σε παραπέμπει σαφώς σε θεία ή καλύτερα θεια. Το προσπερνάω κι αυτό, κιουρία η δικιά σου πάλι. Ας μην βρισκόμαστε τόσο πολύ, χαλάλι.Θα περάσει και αυτό.


Ο Τάκης συχνά πυκνά πήγαινε σουκού στο χωριό γιατί η θεία του ήθελε βοήθεια και ο καλός μου προσφέρθηκε.Τι γλυκός! Εν τω μεταξύ, γκρίνιαζε κιόλας ο καημενούλης μου και ήθελε να κάνει τα χαρτιά του για να ψηφίζει στην πόλη και όχι στο χωριό του και κάποιες φορές το σουκού γινόταν πουσοκού ή long weekend που λένε και οι αμερικάνοι, γιατί η άτιμη η γραφειοκρατία δεν τον άφηνε να κάνει μεταδημότευση.
Πόσο κιουρία να είμαι και εγώ πια είχα αρχίσει να φορτώνω με τα πήγαινε-έλα και το λεώ και στον Τάκη.
 «Αρκετά προσπάθησες με την μεταδημότευση σιγά πότε θα ξαναγίνουν εκλογές, μην τρελένεσαι όταν γίνουν ξανά πάνε στο χωριό ψήφισε και έλα.»
Που να ήξερα η καημένη.
 2 εβδομάδες είχε να πάει ο Τάκης στο χωριό και ξαφνικά ακούω πάλι για εκλογές.
Ε όχι ρε παιδιά. Αν είναι δυνατόν. Κάπου εκεί τα έμαθα όλα.
Η Μαριγώ είναι μια χαριτωμένη νοικοκυρούλα απο το χωριό η οποία ήταν εκλογική αντιπρόσωπος και καθώς ο Τάκης ήταν στην εφορευτική τον γνωρίστηκαν. Αυτή τον μπανίζει εδώ και καιρό και βρήκε ευκαιρία με τις εκλογές και του μαγειρεύει κάθε φορά που πάει εκεί.
Να γλυκά, να φαγητά, να σάλτσες, να και τα κιλά που έβαλε ο Τάκης.
Τον τάιζε για να τον κερδίσει και αυτουνού του άρεσε. Εντάξει όχι οτι και εγώ δεν μαγειρεύω αλλά ξέρω τα βασικά. Που να ήξερα οτι θα έπαιζα masterchef για την καρδιά του Τάκη.
Κάπως έτσι ο Τάκης κόλλησε με τα φαγιά της Μαριγώς και εγώ ακούω για εκλογές και με πιάνει τρέλα αφού αυτές ευθύνονται που ο Τάκης γνώρισε την θηλυκή Πετρετζίκη.

Πάλι εκλογές. Πάλι θα ψηφίσει ο καθένας όπου ψηφίζει. Πάλι θα φύγουν οι φοιτητές απο τις πόλεις που σπουδάζουν για να ψηφίσουν. Πάλι θα χωριστούν ζευγάρια στο όνομα της κάλπης.
 

Να ξέρετε οι εκλογές αυτό κάνουν. Χωρίζουν ζευγάρια.

Ψηφίζει ο άλλος στο χωριό, κάθε τρεις μήνες στήνονται κάλπες, φυσικό και επόμενο το μισό χρόνο να λείπει ο άνθρωπος.
Ε όχι, λοιπόν. Να μην ψηφίζει κανένας στο χωριό. Εκεί που μένεις εκεί να ψηφίζεις.
Μη δίνετε πάτημα, κύριοι πολιτικοί μας, στον Τάκη και τον κάθε Τάκη να βρει γκόμενα στο χωριό.
Έλα ρε, Τάκη. Γύρνα ρε συ, κι εγώ θα μάθω να κάνω και χαλβά. Ξεκόλλα πια, βουβάλι θα σε κάνει αυτή.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.