O μονόκερος του balloons all over συνάντησε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Γνωστός για τα κρύα του ανέκδοτα και την ροκ του φύση μας μιλά έξω από τα δόντια.

Από το 2002 μέχρι το 2013 κρατούσε τη μεσημεριανή ζώνη στον «1055 Rock», και έπειτα στον «Imagine 89.7». Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ραδιόφωνο έπειτα από 27 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ερτζιανά. Συνεχίζει να ασχολείται τόσο με τη μουσική, «κομμάτι της ζωής του» όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, όσο και με την τηλεόραση, παρουσιάζοντας το Ράδιο Αρβύλα, μαζί μετους Κανάκη, Σερβετά και Κιούση στον ΑΝΤ1.

Τι αγαπάτε πιο πολύ; Αν έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση;

Θέλει και ρώτημα; Το ραδιόφωνο, φυσικά, αλλά έλα που δε γίνεται...

Πολλοί, αναφερόμενοι στο όνομά σας, λένε «ο Στάθης από το ράδιο αρβύλα», σας ενοχλεί αυτό καθόλου;

Οχι, καθόλου μάλιστα! Γιατί να μ’ ενοχλεί; Τίτλος τιμής είναι, η συμμετοχή μου σε μια τόσο επιτυχημένη εκπομπή, που μου έχει αποφέρει ένα σωρό οφέλη.

Η σχέση σας με την μαγειρική ποια είναι πλέον, θα ξανακάνατε εκπομπή μαγειρικής όπως σας έχουμε δει στο «νηστικό αρκούδι»;

Μαγειρεύω σχεδόν κάθε μέρα, όσο για εκπομπή μαγειρικής εάν προέκυπτε ευκαιρία θα την άρπαζα και με τα δυο χέρια!

Tι θα λέγατε σε έναν νέο δημοσιογράφο, πως είναι τα πράγματα στα ΜΜΕ;

Δε θα έλεγα απολύτως τίποτε. Ο καθένας οφείλει και δικαιούται να κάνει τα δικά του λάθη, όπως κάναμε όλοι μας. Η εμπειρία αποκτάται, δε μεταβιβάζεται.

Αγάπη για την Αλόννησο, αγάπη και για την Θεσσαλονίκη. Ποια είναι η πόλη της καρδιάς σας όμως τελικά; 

Σαφώς και το μέρος μου είναι η Αλόννησος.

Με κύρια έδρα την Θεσσαλονίκη, καταφέρατε να καταξιωθείτε στο χώρο των ΜΜΕ. Θα το συνιστούσατε και σε άλλους;

Οχι ιδιαίτερα. Οι ευκαιρίες είναι απείρως περισσότερες στην Αθήνα.

Έχετε συμμετάσχει σε ταινίες περιστασιακά, θα θέλατε να ασχοληθείτε πιο επαγγελματικά με την ηθοποιία;

Πολύ θα το ήθελα, ναι, και το ψάχνω όσο μπορώ, το πρόβλημα είναι πως η παραγωγή ταινιών έχει μειωθεί πάρα πολύ, και κατά συνέπεια οι πιθανοί ρόλοι.

Τι κάνει ο Στάθης με τους Εμιγκρέ, πώς είναι η συνεργασία σας μαζί τους;

Εχουμε στήσει μια παράσταση με μουσική και χιούμορ, είναι πολύ ευχάριστη, τόσο για αυτούς που την παρακολουθουν, όσο και για μας τους ίδιους. Η συνεργασία μας μέχρι στιγμής είναι άψογη, υπάρχει πολλή αγάπη.

Πως είναι η σχέση σας με τους ράδιο αρβύλα, και τι πιστεύετε είναι αυτό που κρατάει την εκπομπή ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού;

Είμαστε πολύ φίλοι και οι τέσσερις μεταξύ μας. Αν πρέπει να ξεχωρίσω ένα στοιχείο που αρέσει στον κόσμο (αν και οι προτιμήσεις του ευρέος κοινού είναι ένα μυστήριο, γενικά) είναι το γεγονός ότι δεν προσποιούμαστε κάτι που δεν είμαστε, είμαστε ό,τι δείχνουμε.

Τι είναι η μουσική για εσάς, εκτός από «κομμάτι της ζωή σας» όπως έχετε αναφέρει;

Ενα από τα τρία ωραιότερα πράγματα στη ζωή.

Υπάρχουν νέα επαγγελματικά σχέδια;

Ενα και καλό. Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού θα έχω ολοκληρώσει, αν όλα πάνε καλά, την εκπαίδευσή μου ως εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης (scuba diving instructor) και τουλάχιστον το καλοκαίρι θα εργαστώ στη θάλασσα, ως βοηθός εκπαιδευτή, καταρχήν.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.