Το ταξίδι τους στη μουσική ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2005. Όντες τότε τρεις (ο Simon, ο Κώστας και ο Μανώλης) και χρησιμοποιώντας μόνο ένα pc, ένα μείκτη και ένα μικρόφωνο, έγραφαν τραγούδια στο σπίτι του Simon. Το αρχικό όνομα ήταν Deep Inside, όνομα που διατήρησαν ως το Μάρτιο του 2008.

Το 2009 κυκλοφόρησε από τη Melissa Music ο πρώτος (ομότιτλος) δίσκος, ενώ πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2014, κυκλοφόρησε και το δεύτερό τους άλμπουμ, το «κόκκινο» άλμπουμ το οποίο χρηματοδοτήθηκε και διανεμήθηκε αρχικά αποκλειστικά από αυτούς. Από τον Ιούνιο του 2014 το «κόκκινο» άλμπουμ κυκλοφορεί από την Final Touch σε διανομή της Cobalt.
Τέσσερα singles από αυτό το cd, τα «μη χώνεις τη μύτη σου (εκεί που δεν πρέπει)», «όπλο φονικό», «ερωτικός μετανάστης» και «Μαστίχα (Εσύ είσαι η αίτια που δεν τρώω πρωινό» έχουν οπτικοποιηθεί και βρίσκονται δημοσιευμένα στο youtube.
Μουσικά αυτοχαρακτηρίζονται ως ένα συγκρότημα που παίζει rock μουσική μέσα από μία pop διάσταση.


Άλλωστε, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να παίζουν μουσική ελεύθερα χωρίς όρια και παρωπίδες αφού η μουσική είναι τέχνη και δεν νοείται τέχνη κλεισμένη σε όρια και κανόνες.

Chroma – Μαστίχα – Εσύ είσαι η αιτία που δεν τρώω πρωινό, νέο χιουμοριστικό βίντεο κλίπ με φόντο την Θεσσαλονίκη. Πηγή έμπνευσης;

Όσον αφορά το χιουμοριστικό κομμάτι ,αυτό βγαίνει αυθόρμητα. Είναι η γενικότερη  στάση μας απέναντι στη ζωή το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός. Ότι και να κάνουμε, δε μπορούμε με τίποτα να πάρουμε τους εαυτούς μας στα σοβαρά. Από την άλλη η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που ζούμε 24 ώρες το 24ωρο. Και είναι μια πολύ ωραία πόλη ,προσφέρεται ως φόντο! Η υπόλοιπη έμπνευση ήταν το τραγούδι από μόνο του.

10 χρόνια μουσική από τους Chroma, πώς αισθάνεστε;

Πολύ τυχεροί! Ήμασταν από την αρχή μια παρέα φίλων και έτσι παραμείναμε τα τελευταία 10 χρόνια! Η μουσική μας έδωσε πολλές χαρές και πολλές εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια που δεν θα είχαμε ζήσει αλλιώς.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι;

Αν εννοείς από τα δικά μας, εγώ προσωπικά (Simon) το κομμάτι που δεν βαριέμαι ποτέ να παίζω είναι ο «Άγγελος» από τον πρώτο μας δίσκο .Αν εννοείς γενικά, τότε φοβάμαι πως δεν υπάρχει μια απάντηση. Είναι πάρα πολλά, ανάλογα τη στιγμή και τη διάθεση.

Τι σχέση έχετε με τον κόσμο και το κοινό σας;

Πιστεύω πως έχουμε πολύ καλή σχέση. Εντάξει δεν έχουμε και κάνα τεράστιο κοινό, δεν είμαστε οι Rolling Stones,αλλά αυτό το κάνει πιο εύκολο να διατηρήσεις μια πιο στενή και άμεση σχέση με το κοινό σου. Αυτό που προσπαθούμε πάντα είναι να τους κάνουμε να συμμετέχουν! Είτε αυτό είναι να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί μας στο live,είτε να παίξουν στο καινούργιο μας βίντεο ή ακόμα και να ηχογραφήσουν κάτι για το επόμενο μας single! Ο σκοπός όμως είναι πάντα ο ίδιος,η συμμετοχή!

Πώς είναι να συνυπάρχεις 10 μουσικά χρόνια με την υπόλοιπη παρέα της μπάντας;

Σκέψου το σαν μια σχέση…ένα γάμο ας πούμε! Υπάρχουν καλές στιγμές και κακές στιγμές…το κυριότερο όμως είναι πως νιώθεις άνετα επειδή ξέρεις τον άλλο και σε ξέρει τόσο καλά που δεν χρειάζεται να προσποιείσαι. Υπάρχουν βέβαια  και στιγμές τρέλας που θες απλά να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις.

Από πού εμπνέεστε τα κομμάτια σας;

Τα περισσότερα τραγούδια μας είναι βιωματικά. Έχουν να κάνουν με κάτι που έζησε αυτός που το έγραψε. Υπάρχουν και κάποια τραγούδια με πιο κοινωνικό προσανατολισμό, με κάποια μορφή διαμαρτυρίας ή ανησυχίας για αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας.

Πώς δημιουργηθήκατε και πώς ξεκινήσατε; Ήσασταν φίλοι και προέκυψε;

Ο Κώστας και ο Μανώλης είναι παιδικοί φίλοι. Στην πορεία γνωρίστηκαν μαζί μου (Simon) μέσω ενός κοινού γνωστού και λίγους μήνες αργότερα μπήκε στην παρέα και ο Φάνης. Ο Χρήστος έγινε μέλος των Chroma πριν περίπου 4 χρόνια ,αλλά γνωριζόμασταν μαζί του πολύ περισσότερα. Όλα ξεκίνησαν πάντως όταν τα ο Κώστας και ο Μανώλης άκουσαν ένα δικό μου demo με 2 τραγούδια και έμαθαν πως έψαχνα κάποιον να τα τραγουδήσει. Τα υπόλοιπα απλά προέκυψαν!

Υπήρχε κάποια περίοδος κρίσης μέσα σε αυτά τα χρόνια, που από αυτήν θα προέκυπτε διάλυση της μπάντας;

Όχι, ποτέ.

Χαρακτηρίστε την μπάντα σας με 3 λέξεις.

Χμμ.. Τις μισώ αυτές τις ερωτήσεις.. Δεν νομίζω πως μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι τόσο σύνθετο με 3 ή 4 λέξεις. Ας μας χαρακτηρίσουν αυτοί που μας ακούν αν θέλουν.

Ποια η πιο συγκινητική στιγμή καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας σας;

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές που ζήσαμε ήταν σχετικά πρόσφατα! Στα πλαίσια της επετειακής συναυλίας που ετοιμάζουμε για τα 10 χρόνια που κλείνουμε σαν μπάντα, καλέσαμε όλους τους παλιούς φίλους και μουσικούς που παίξανε μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια σε μια πρόβα. Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα που παίξαμε ξανά με τόσους πολλούς και κάλους φίλους! Ένιωθες ένα απίστευτο vibe στον αέρα!

Πώς επιλέξατε το συγκεκριμένο είδος μουσικής;

Είναι η μουσική που μας αρέσει να ακούμε σε γενικές γραμμές. Τόσο απλά!

Στην Αθήνα παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες από ότι εδώ. Γιατί δεν δοκιμάσατε να ξεκινήσετε την καριέρα σας από εκεί;

Το συγκρότημα δεν έγινε ποτέ καριέρα για εμάς. Ποτέ δεν το είδαμε έτσι. Και εφόσον είμαστε όλοι Θεσσαλονικείς, η  βάση μας παρέμεινε εδώ που βρίσκονται οι ζωές μας και οι οικογένειες μας. Παρόλα αυτά, αν παρ’ ελπίδα η μουσική και η μπάντα γίνουν κάποτε καριέρα (ποτέ δεν είναι αργά), δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο μια μετακίνησης στα Νότια. Είναι δεδομένο πως οι ευκαιρίες είναι απείρως περισσότερες εκεί!

Έχετε κάποιο μότο;

Δε νοείται τέχνη κλεισμένη σε όρια και κανόνες!

Επόμενα πλάνα; Προγραμματισμένες εμφανίσεις;

Το σημαντικότερο που ετοιμάζουμε αυτό τον καιρό είναι η επετειακή μας συναυλία για τα 10 χρόνια ζωής της μπάντας, που θα γίνει στις 6 Μαρτίου 2015,στην Ζωντανή Μαύρη Τρυπά, στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι στην ουσία ένα μεγάλο πάρτι αφιερωμένο στους ανθρώπους και τις μουσικές που διασταυρωθήκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια! Πολλοί μουσικοί, πολλοί καλεσμένοι και μια νοσταλγική θα έλεγα διάθεση. Από εκεί και πέρα έχουμε κλεισμένες και 2 ακουστικές εμφανίσεις για αυτό το μηνά, μία στο «4» στην Καλαμαριά στις 21 Μαρτίου και μια στο «Καφωδείο Ελληνικό» στο κέντρο της πόλης στις 29 Μαρτίου. Ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει και ηχογραφούμε ένα καινούργιο single ,που και αυτό κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία πάνω του! Αλλά αυτό είναι μια ιστορία για μια άλλη φορά!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.