Μέχρι να δω τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, δε μπορούσα να πιστέψω πως στην Ελλάδα έλαβε χώρα τέτοια ανατροπή. Αν πω πως δε χάρηκα, θα είναι μεγάλο ψέμα. Αντίθετα μάλιστα, μετά από άπειρα χρόνια κατάφερε πολιτικός λόγος να με αγγίξει. Είναι οι στιγμές που τη θέλεις την ελπίδα και χρειάζεσαι τη χαρά. Δε θα μας κατέστρεφε σα χώρα να πανηγυρίσουμε αυτό το βράδυ! Το θέμα όμως προκύπτει την επόμενη μέρα. Κι εδώ είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.

Ο Αλέξης και ο κάθε Αλέξης δεν είναι ο Μεσσίας που θα κάνει την πέτρα ψάρι και το νερό κρασί. Δε θα τρώμε, αρχής γενομένης από σήμερα με χρυσά κουτάλια, ούτε θα αρχίσουν να ρέουν ποταμοί με ρύζι, γάλα και μέλι σε δρόμους Αθήνας και επαρχίας. Η διαφθορά στην Ελλάδα έχει φτάσει στο κόκκαλο και, για την εξυγίανση της χώρας χρειάζεται χρόνος, ηθικό και εργασιακό κόστος. Δεν είναι και εύκολο να διαλύσεις και να ξαναφτιάξεις ένα σύστημα απ’ την αρχή.

Επίσης, καμία κυβέρνηση δε θα κάνει θαύματα αν εμείς, οι πολίτες δεν αλλάξουμε με τη σειρά μας. Όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναβολευτεί, είναι απλά αξιολύπητος.

Το νου σας, ρεμάλια!

Αν από σήμερα δεν αλλάξουμε τη μέχρι τώρα νοοτροπία μας, τίποτα δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Αν ο μπαρμπα-Θόδωρος συνεχίσει να πάει στο γραφείο του βουλευτή δίνοντάς του πεντακόσια γίδια και τα χωράφια της κυρα-Παγώνας για να μπει το παιδί στο δημόσιο.

Αν ο γιατρός ζητάει φακελάκι για να χειρουργήσει τον εξουθενωμένο οικονομικά, ψυχικά και σωματικά καρκινοπαθή.

Αν ο αγρότης ξοδεύει τις επιδοτήσεις του σε πιάτα και γαρούφαλα στα μπουζούκια.

Αν ο ιδιοκτήτης καταστήματος κάνει μηδενική φορολογική δήλωση ενώ εισπράττει τα κέρατά του.

Αν φοιτητές με ψευδείς φορολογικές δηλώσεις γονιών μένουν στις φοιτητικές εστίες με παρκαρισμένο απ’ έξω τo  κάμπριο και τα κτήματα να τους περιμένουν στην Αμαλιάδα.

Αν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα συνεχίζουν να απομυζούν τους νέους εργαζόμενους με απλήρωτες υπερωρίες και μισθούς πείνας.

Αν ο κάθε κυρ-Δημήτρης προσλαμβάνει μετανάστες γιατί είναι έξυπνος και δεν πληρώνει ΙΚΑ, αλλά μετά απευθύνεται στο αυγό του φιδιού για να «ξαιβρομήσοι ο τώπως».

Αν οι εκπρόσωποι της θρησκείας προφασίζονται την πίστη και συνεχίζουν να συγκεντρώνουν αμύθητα χρηματικά ποσά χωρίς να φορολογούνται.  

Αν ο καθηγητής στο δημόσιο σχολείο αδιαφορεί για το ποιόν της διδασκαλίας του, γιατί «έλα μωρέ, θα τα κάνουν στο φροντιστήριο».

Αν ο δημόσιος υπάλληλος δε βρίσκεται ποτέ στο γραφείο του γιατί έχει πάει στο καφενείο ή στη λαϊκή.

Η νοοτροπία του βολεψάκια Ελληνάρα μπορεί να καταστρέψει την καλή διάθεση της οποιαδήποτε κυβέρνησης, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν. Η νέα κυβέρνηση φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και το δύσκολο είναι να μην παρασυρθεί από τη μυρωδιά του χρήματος και τη γλύκα της καρέκλας. Όμως και εμείς ως πολίτες επιβάλλεται να αλλάξουμε πιστεύω και ιδανικά.

Το νου σας, ρεμάλια...

Σημείωσις: Η φωτογραφία του Δημοσθένη Μπίτρα αντικατοπτρίζει ειρωνικά την κατάσταση μιας χώρας, λίγες μέρες πριν.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.