Zούμε στον απόηχο της χθεσινής νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου. Οι αρχές της Γαλλίας κάνουν λόγο για 128 ή 197 νεκρούς, η Γαλλία, η Ευρώπη κι ο κόσμος πενθούν. #PrayForParis, #IstandwithParis και #PorteOuverte. Οι πολίτες στο Stade de France τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας φεύγοντας, έτσι για να δείξουν στο φόβο πως είναι λίγος. Και καλά έκαναν. Ο διαφωτισμός πέθανε, καλημέρα Μεσαίωνα. Τον οικονομικό τον ζούσαμε. Ήρθε η ώρα να ζήσουμε και το θρησκευτικό.

Όμως το αστειάκι του κόσμου παρατράβηξε. Οι θεοί των ανθρώπων πέθαναν σε Ανατολή και Δύση. Βασικά, είχαν πεθάνει από καιρό. Τώρα απλά βρώμισαν. Χρειαζόταν απλά ένα τρανταχτό γεγονός για να το συνειδητοποιήσουν οι τελευταίοι δύσπιστοι. Και πόσο μάλλον όταν αυτό έλαβε χώρα στην πόλη του φωτός.

Οι σύγχρονοι Ανατολίτικοι και Δυτικοί θεοί, παρά τις διαφορές τους, έχουν το ίδιο τερατόμορφο πρόσωπο. Ποιος ανατολίτικος θεός άραγε να έπεισε τους δολοφόνους του Bataclan πως με όσο περισσότερο σαδισμό σκότωναν τους ομήρους, θα αποκτούσαν πιο εύκολα VIP θέση στον με ανθρώπινα κίνητρα κατασκευασμένο παράδεισό του με μέλι, γάλα και παρθένες;

Μετά την κατακρεούργηση λοιπόν των αθώων πολιτών, ο δυτικός θεός θα λάβει δράση. Ποιος θα την πληρώσει όμως; Σίγουρα όχι τα μεγάλα κεφάλια της ανατολής. Αυτοί βρίσκονται ασφαλείς, κρυμμένοι στις τρύπες τους, περιμένοντας το επόμενο κοντέινερ με πολεμοφόδια από τις δυτικές οπλοβιομηχανίες. Βλέπεις το παράδοξο;

Όσοι πρόσφυγες όμως γλίτωσαν το πνίξιμο και το σχέδιο εξόντωσης απέτυχε, ας πέσουν έτσι θύματα. Νίπτουμε τας χείρας μας και αφήνουμε τον οργισμένο φασιστόκοσμο να λάβει δράση. Να καθαρίσει λίγο ο τόπος. Μόνο που δε φταίνε εκείνοι για το μακελειό. Aπό τα ίδια καθάρματα προσπαθούν να ξεφύγουν. Οι πραγματικοί ένοχοι θα περνούσαν στην Ευρώπη ούτως ή άλλως, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά, οι δυτικοί οικονομικοί κολοσσοί θα γλιτώσουν από τη ζημία που θα έφερνε ένα ρεύμα προσφύγων. Και μάλιστα χωρίς να λερώσουν εκείνοι τα χέρια τους άμεσα. Θα το κάνουν οι φασίστες και με μεγάλη χαρά. Μαζί τους, θα ακολουθήσει κι ένα κύμα υποστηρικτών, που τρομοκρατήθηκαν από τα γεγονότα και θέλουν πλέον να αφανίσουν κάθε «άπλυτο».

Αποτύχαμε, κυρίες και κύριοι. Η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα μπροστά στα πολιτικά, θρησκευτικά και κυρίως οικονομικά συμφέροντα. Όταν υπάρχει μεγάλο κέρδος στη μέση, κανέναν δε νοιάζει να θυσιάσει όχι μία, αλλά πολλές. Κι όσοι δεν το έβλεπαν ως τώρα με το προσφυγικό, την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την εκμετάλλευση παιδιών σε Αφρική και Ασία, το είδαν χθες που ήρθε σχεδόν δίπλα μας.

Πόσα  #PrayForParis, #studentsinKenya και #lampedusa θες ακόμα για να μάθεις;

Φωτογραφία: Νόστιμον Ήμαρ – John Antonio

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.