Έχουμε μπλέξει τις ζωές μας με σκιές. Βρισκόμαστε να χάνουμε την πραγματικότητα ενώ πνιγούμε προβλήματα σε καπνό και ουσίες, γιατί έτσι είναι η ζωή σκληρή, λένε.

Κάπου εκεί μπαίνει το ερώτημα να βγεις από τις σκιές ή να τις κάνεις καθεστώς. Λυπάμαι αλλά προτιμώ να βγω από τις σκιές.

Λέμε όχι στην αποποινικοποίηση της κάνναβης γιατί η ζωή δεν είναι μπάφος, φούντα, νταφού ή όπως αλλιώς θέλεις να το λες προκειμένου να με πείσεις ότι την έχεις γνωρίσει.

Θα ισχυρισθείς ότι ήδη κυκλοφορεί ελεύθερο, οπότε η αποποινικοποίησή του απλώς θα φέρει έσοδα στη φτωχή μας χώρα. Τέτοια έσοδα δεν τα θέλω.

Μιλάς για οικονομικά κίνητρα και σε θεωρώ πανούργο για αυτό. Βάζεις το χρήμα πάνω από τα όνειρα για μία καθαρή και αληθινή κοινωνία.

Το σύστημα όμως που γεννά τη μαστούρα και την εξάρτηση δε θεραπεύεται, φίλε.

Άλλωστε σε χώρες όπου εφαρμόστηκε η αποποινικοποίηση τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Δανία και Σουηδία διπλασίασαν τους χρήστες των ουσιών και απέσυραν το νόμο για να μη δουν χειρότερα αποτελέσματα. Η γειτονική μας Ισπανία κατέγραψε αύξηση των χρηστών βαριών ουσιών όπου οι περισσότεροι ξεκίνησαν από τα ελαφριά που είχαν αποποινικοποιήσει. Όσο για τις ΗΠΑ, άστο καλύτερα φίλε γιατί τότε θα πρέπει να κυκλοφορούμε με μπηγμένες σύριγγες στις φλέβες.

Ένα κόσμο μαστουρωμένο ονειρεύεσαι για τα παιδιά σου και ζητάς την αποποινικοποίηση; Φαντάσου δεκαεξάχρονα παιδιά να αγοράζουν από το περίπτερο ναρκωτικά όπως τώρα αγοράζουν τα τσιγάρα. Πώς τολμάς να μιλάς για αποποινικοποίηση ναρκωτικών ενώ ακόμα δεν έχεις καταφέρει να φτιάξεις παιδεία;

Δε θέλω ανάμεσά μας μαστουρωμένους ανθρώπους, παιδιά με χασίσια στις σχολικές τους τσάντες, ουρές σε μαγαζιά του κέντρου που θα σερβίρουν φούντες και ανθρώπους που θα καλλιεργούν γλαστράκια χασίς δίπλα από το βασιλικό και το θυμάρι.

Δεν κάνω όνειρα για μία κοινωνία που ο καθένας θα μπορεί να τριγυρνάει ελεύθερα παίρνοντας τη δόση του, ρουφώντας το τσιγαράκι του, τραβώντας τις μυτιές του. Λυπάμαι όμως για τα δικά σου.

Όχι, στην αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και το βροντοφωνάζω. Σε μία χώρα που η δημοκρατία καταρρέει, η παιδεία πάσχει και ο λαός χάνεται σε προπαγανδιστικά δελτία ειδήσεων θυμήθηκαν κάποιοι να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της μαστούρας και της ναρκοϋποταγής.

Μήπως αυτό συμφέρει για να μας αποσυντονίσει από τα σημαντικά; Μία απλή ερώτηση κάνω, μην σας τρομάζει.

Θα πιάσεις τον έμπορο λες και θα αδειάσεις τα σωφρονιστικά ιδρύματα από χρήστες και θα συμφωνήσω. Θα αδειάσεις τα σωφρονιστικά ιδρύματα και θα γεμίσεις τη κοινωνία μας «μαύρο». Το σύστημα δεν είναι ηλίθιο, ούτε παίζει ζάρια. Γνωρίζει ακριβώς ποιοι είναι οι έμποροι που τους αφήνει ατιμώρητους. Γνωρίζει επίσης ποιοι είναι οι χρήστες που κλείνονται στις φυλακές για το θεαθήναι.

Κάνε μία βόλτα και δες τα παιδιά που ελεύθερα πίνουν το τσιγαράκι τους σε αθώα παγκάκια της γειτονιάς με μπάτσους δίπλα να κοιτάζουν. Για ποια αποποινικοποίηση μου μιλάς; Τους νόμους που δεν έχεις καταφέρει να εφαρμόσεις θέλεις απλώς να καταρρίψεις για να μου πετάξεις άλλο ένα καλοστημένο σχέδιο στα μούτρα. Ταυτόχρονα θα προστατεύσεις κάποιους από τους αστυνομικούς σου που θα μπορούν να το εμπορεύονται νόμιμα και χωρίς ποινές.

Ομολογώ, ότι πρόκειται για σατανικό σχέδιο.

Επειδή είσαι ανίκανος να πιάσεις τους εμπόρους, διαλέγεις να τους νομιμοποιήσεις και μετά θα αρχίσεις τις εκστρατείες «μην οδηγείτε όταν έχετε πιεί» και «το κάπνισμα σκοτώνει».

Σε λυπάμαι φίλε απλά.

Τώρα, θα μου μιλήσεις για τις σπουδαίες θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης. Αναρωτιέμαι ποιος σου είπε ότι η κάνναβη είναι ακίνδυνη για όλους ανεξαρτήτου κατάστασης υγείας και ηλικίας.

Το παράνομο είναι γλυκό για τους ψυχικά αδύναμους αυτούς οφείλεις να προστατεύσεις και όχι να τους δώσεις ελευθερία στη καταστροφή τους

Δεν είναι ένας νόμος και μερικές μικροποινές που θα καταπολεμήσει τους εξαρτημένους. Την τσέπη σου θέλεις να γεμίσεις.

Τολμάς να μου μιλάς για αποποινικοποίηση ναρκωτικών όταν ο κόσμος ζει κάτω από τα όρια της πείνας.

Μιλάς για μικρές εξαγοράσιμες ποινές που πέφτουν σαν σπίθες αναπτήρα για να δημιουργήσουν τη μυρωδιά του καμένου και το δάσος που καίγεται δε σε απασχολεί.

Άκου μάγκα, βαρέθηκα να σε βλέπω να παίζεις με τραπουλόχαρτα και να μη ξέρω με τι φύλο με κρατάς για αυτό εξήγησε μου τι σημαίνει δικαιοσύνη, δημιούργησε μου παιδεία, φτιάξε μου την ψυχολογία ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγω στα ναρκωτικά και μετά έλα να μου μιλήσεις για αποποινικοποιήσεις.

Τώρα δεν είμαι έτοιμη.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.