Αρχικά, εγώ θα ξεκινήσω ανάποδα, θα έχουμε ένα ωραίο countdown. Οι επιλογές αυτές είναι προσωπικές οπότε ο καθένας έχει δικαίωμα να διαφωνήσει και να σχολιάσει τις δικιές μου ή και να προτείνει τις δικιές του, καθώς και ο σχολιασμός αφορά κυρίως τον χαρακτήρα και όχι τόσο τον ηθοποιό. Φώτα, κάμερα, πάμε!

10. Neo από Matrix: Σίγουρα όχι και ο πιο ωραίος χαρακτήρας σε θέμα ανάπτυξης ή διαλόγων – έως και λίγο νωχελικό τον λες – αλλά ήταν ο ορισμός του badass character την περίοδο που βγήκαν οι εκπληκτικές αυτές ταινίες. Η επιτομή του cool. Πιο ατσαλάκωτος ακόμα και από τον Blade, πιο μετρημένος από τον Hitman και επανέφερε τις καμπαρντίνες στην μόδα. Ο απόλυτος ατσαλάκωτος. Και ο Keanu Reeves η καλύτερη επιλογή για να τον ενσαρκώσει.

9. Mickey από Snatch: Ήταν μια από τις ταινίες που με έκαναν να πω ότι ο Brad Pitt είναι ανάμεσα στους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Είναι cool, είναι αστείος, και από όσο φαίνεται ένα μπουκέτο του Mickey είναι ικανό να σπάσει τοίχους. Ειδικά με τον τρόπο που τελειώνει η ταινία, μπορείς εύκολα να πεις ότι είναι – εκτός των άλλων -  το πιο αξιαγάπητο λαμόγιο του σύγχρονου κινηματογράφου.

8. Alfred Border από The Prestige: Ο Christian Bale σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του – προσωπικά για μένα στην καλύτερη ταινία που έχει παίξει. Όλοι οι χαρακτήρες είναι εξαιρετικοί, αλλά ο Alfred ξεχωρίζει ένα τακ πάνω από τους άλλους. Τους παίζει όλους και όλα στα δάχτυλα και εύκολα μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει τον πραγματικό «μάγο» της ταινίας. Ακόμα και αν είναι ο υπέρτατος καργιόλης στην ταινία, δεν μπορεί παρά να σε συναρπάσει σαν χαρακτήρας.

7. Deadpool από Wolverine: Origins: Στο άκουσμα ότι θα υπάρχει ο Deadpool μέσα στην ταινία, έκανα αμάν και σαν τρελός να τη δω όταν βγήκε. True, δεν είχε πολύ χρόνο on screen αλλά δεν παύει να είναι από τις πλέον cool εισόδους όταν βγήκε από το ασανσέρ και έσφαξε ένα δωμάτιο γεμάτο φρουρούς, λέγοντας χαζομάρες. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι και λίγο παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς θα βγει ταινία Deadpool το 2016 και σίγουρα θα είναι στο top 10 μου. Εξαιρετικός anti-hero με πολύ γέλιο.

6. The Joker από The Dark Knight: Δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο χαρακτήρας να μην είναι στο top 10 οποιουδήποτε κινηματογραφόφιλου. Η επιτομή της τρέλας και της παράνοιας, ένας κακός που δημιουργεί χάος απλά και μόνο που υπάρχει. Όχι σούπερ δυνάμεις, ούτε σουπερ εξοπλισμός. Ένας ψυχοπαθής που κάνει τον Σκοτεινό Ιππότη his bitch. Ακόμα και εγώ που σιχαίνομαι τον Joker σαν χαρακτήρα, τον αγάπησα σε αυτή την ταινία. RIP Heath Ledger.

5. Jigsaw από Saw Series: Οι ταινίες δεν μου αρέσουν, τις θεωρώ έως και βαρετές. Αλλά το όλο concept του Jigsaw είναι απίστευτο. Ο τρόπος που χειρίζεται τους πρωταγωνιστές στις ταινίες και η όλη λογική του είναι ο λόγος που έχω δει τις ταινίες. Ειδικά η ατάκα «I want to play a game with you» κολλάει στο κεφάλι σου με το που την ακούσεις.

4. Tyler Durden από Fight Club: Οι διάλογοι του Pitt με τον Norton μέσα στην ταινία είναι απίστευτοι. Και γενικά το όλο attitude που είχε σε έκανε να τον γουστάρεις από την πρώτη στιγμή. Ένας χαρακτήρας απίστευτα ολοκληρωμένος, που κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του να μιλήσει, κρεμόσουν από τα χείλη του. Απλά φοβερός, όπως και ο Brad Pitt που τον ενσάρκωσε.

3. Darth Vader-Anakin Skywalker από Star wars Series: Εδώ τα λόγια περιττά. Ο χαρακτήρας που στιγμάτισε στιγμάτισε τον ρόλο του καλού κακού στον σύγχρονο κινηματογράφο. Σαν χαρακτήρας δεν έχει κάποιο φοβερό βάθος ή κάποια φοβερή ατάκα, but he is motherfucking Darth Vader! Δεν χρειάζεται κάποιον άλλο λόγο για να είναι σε αυτή την λίστα. Από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες της μεγάλης οθόνης, έχει χτιστεί ακόμα και άγαλμα του στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Washighton (Google it).

2. Yoda από Starwars: Ναι, είμαι φαν του Πόλεμου των Άστρων και δεν το κρύβω! Ο κοντοστούπης, πρασινούλης Jedai Master ήταν ο λόγος που λάτρεψα τις ταινίες 1,2,3 της σειράς. Συμπαθέστατος χαρακτήρας, με πολύ ωραίες απαντήσεις και παλικάρι από τα λίγα. Επίσης, το fight scene του με τον Count Duku (Christopher Lee)είναι από τα πλέον επικά της σειράς και μια από τις καλύτερες μάχες που έχω δει ever σε κινηματογράφο.

1. V από V for Vendetta: Ο απόλυτος χαρακτήρας. Τα είχε όλα. Ατάκες, εμφάνιση, ουσία. Είναι πραγματικά η επιτομή του cool και dedicated χαρακτήρα. Οι σκηνές μάχης του είναι εξαιρετικές, ο τρόπος που μιλάει είναι απίστευτος και κάθε ατάκα του σε συναρπάζει. Ο μόνος χαρακτήρας που με έκανε ποτέ να θέλω να ταυτιστώ μαζί του. Και ένας από τους λίγους comic heroes που το Hollywood μετέφερε στην μεγάλη οθόνη επιτυχημένα, έχοντας και κάτι να πει.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.