Τόπο στα νιάτα, κύριοι.

Ναι, τόλμησα και το ξεστόμισα. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους ηλικιωμένους, κάθε άλλο, τους σέβομαι αρκετά θα έλεγα.

Αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξει χέρια και μυαλά αυτή η χώρα. Ας μην θίξω το θέμα της ευθύνης, και ποιους βαρύνει περισσότερο η σημερινή κατάσταση της χωράς. Ας μην αναφερθώ καν στο γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν ηλικιωμένοι ανάμεσα μας που ψηφίζουν ΓΑΠ, και δεν τους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου.

Σέβομαι την εμπειρία αγαπημένε πενηντάρη, αλλά πρέπει να εξοικειωθείς με το γεγονός ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Άφησε τον λεβέντη σου να φτιάξει ένα e-banking για το μαγαζάκι σας, δείξ’ του λίγη εμπιστοσύνη και δεν θα χάσεις.

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο είμαστε η πιο μορφωμένη γενιά, με τις λιγότερες ευκαιρίες και πάλι έχουμε καταφέρει πολλά. Ναι, η εξέλιξη στο κουτί που τώρα με διαβάζεις οφείλεται στην γενιά των 18-34, την γενιά των 500€ κατά τα άλλα.

Αυτή τη γενιά, που εσύ αποκαλείς γενιά ηλιθίων, που όλη μέρα ασχολούνται με τα κινητά τους.

Ναι, ξέρω, ξέρω, τα έχω ακούσει πολλές φορές. Αν εσύ είχες τα δικά μου εφόδια θα είχες κάνει παπάδες, θα είχες αλλάξει τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και τώρα, αρνείσαι πεισματικά να μου παραδώσεις τα σκήπτρα.

Πάρε παράδειγμα τους πολιτικούς που μας κυβερνούν. Μέσος όρος ηλικίας πενήντα πέντε.

Τώρα, βέβαια, αυτό τείνει να αλλάξει, αλλά ποιος πιστεύεις πως έβγαλε τον Τσίπρα; Ναι, σωστά μάντεψες, η γενιά μου.

Πάρε μάτι την τηλεόραση. Ποιοι νομίζεις πως κάνουν κουμάντο στο τι θα παιχτεί στο ρημαδοκούτι; Σωστά. Κάτι ξιπασμένοι τύποι της γενιάς σου. Γι’ αυτό κι όλοι δηλώνουν κατά της τηλεόρασης και το έχουμε ρίξει στο διαδίκτυο και το κινητό.

Καμία πρωτοτυπία πουθενά. Έχουμε κολλήσει στις ιδέες του 1980. Δεν λέω, καλές κι αποδοτικές, αλλά για τότε. Τώρα έχουμε 2015. Αλλάξαν οι καιροί, και μαζί πρέπει να προσαρμοστείς κι εσύ.

Κύριε διευθυντά, λοιπόν, δώσε την ευκαιρία στο νεαρό στέλεχος της εταιρείας σου, δοκίμασε κάτι φρέσκο. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις θα μου πεις. Αν όμως αυτός ο νέος παίχτης σου πετάξει άλλα δυο γκολάκια; Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην πετύχει, αλλά αυτό ονομάζεται επιχειρηματικό ρίσκο. Κι εσύ στα πρώτα σου βήματα έκανες λάθη, αλλά κανένας δεν σου έκλεινε τον δρόμο πριν καν σ’ ακούσει. Σου δόθηκαν ευκαιρίες, που, βάσει γνώσεων, δεν σου αναλογούσαν. Έχεις απέναντί σου έναν νεαρό με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, πρόθυμο να δουλέψει δεκάωρα για 500€, με την προοπτική εξέλιξης, και εσύ του βάζεις φραγμούς. Για σοβαρέψου λίγο, και σκέψου τι κάνεις.

Με κάποιο τρόπο απέκτησες κι εσύ την εμπειρία σου. Σέβομαι τα χρόνια δουλειάς που κουβαλάς στην πλάτη σου, αλλά στο ξεκίνημά σου κάποιος σου έδωσε βήμα. Μην κοιτάς που έφτασες, κοίτα πώς ξεκίνησες. Κάνε στην άκρη λοιπόν και δώσε μου τον κατάλληλο χώρο για να κάνω την δουλειά μου. Θα αποζημιωθείς. Εξάλλου όλη αυτή σου η περιουσία, η διευθυντική σου θέση κάποια στιγμή θα ψάξει για διάδοχο. Φρόντισε, όταν έρθει η ώρα, να είμαι έτοιμος, κάν' το για εσένα δηλαδή.

Τόπο στο νιάτα, λοιπόν, και καλά μυαλά.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.