Μια γυναίκα που έχει νοσήσει από καρκίνο του μαστού κι έχει υποστεί μαστεκτομή είναι ομολογουμένως μια γυναίκα δυνατή, απλά και μόνο απ’ το γεγονός πως μπόρεσε να παλέψει με την αρρώστια που της χτύπησε τη πόρτα.

Ο καρκίνος του μαστού είναι, ως επί το πλείστον, ιάσιμος στο μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών που επλήγησαν από αυτόν. Πολλοί είναι αυτοί που σνομπάρουν αυτή τη μορφή της επάρατης νόσου καθώς θεωρούν πως το μεγαλύτερο τίμημα που πληρώνει μια γυναίκα είναι να χάσει το ένα ή και τα δύο της στήθη.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι, πως πέρα από το φόβο με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπη από τη στιγμή που πληροφορείται πως νοσεί, καλείται να αντιμετωπίσει και ένα σωρό προσωπικές ανασφάλειες που αφορούν την θηλυκότητα και την εικόνα της. Ακόμη και να προβεί σε αποκατάσταση μαστού βάζοντας επιθέματα σιλικόνης, θα έχει χάσει μια για πάντα τη θηλή που στόλιζε το κέντρο του μαστού.

Όλα αυτά πριν εμφανιστεί ο  Vincent «Vinnie»  Myers. Πρόκειται  για έναν tattoo artist που άνοιξε το δικό του, μικρό, τατουατζίδικο στο Finksburg, μια περιοχή περίπου μισή ώρα έξω από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Στην αίθουσα αναμονής του θα δεις από ροκάδες και μηχανόβιους μέχρι τη νοικοκυρά της διπλανής πόρτας. Ο λόγος απλός. Πέρα από τα συνήθη τατουάζ, ασχολείται και με το να «χτυπάει» αληθοφανείς θηλές σε γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή.

Η αλήθεια είναι πως κάποια μπορεί να απευθυνθεί σε γιατρό για αυτό το σκοπό. Σπάνια, ωστόσο, κάποιος γιατρός ή νοσοκόμος θα επιδείξει την ίδια προσοχή με έναν εξειδικευμένο tattoo artist.

Οι γυναίκες στο μαγαζί του νιώθουν πιο άνετα κι ευχάριστα σε σχέση με το ψυχρό δωμάτιο ενός ιατρείου. Αντιλαμβάνονται τη διαδικασία περισσότερο σαν ένα παιχνίδι, σαν ένα δώρο στον εαυτό τους, παρά σαν μια συνέχεια της ιατρικής τους ταλαιπωρίας. Άλλωστε, τα αισθητικά τατουάζ δεν τα καλύπτει η ιατρική ασφάλεια και μπορεί το κόστος τους να ανέλθει σε εξωπραγματικά νούμερα.  Στου «Vinnie» θα πληρώσεις όσο για ένα κανονικό τατουάζ αντίστοιχου μεγέθους.

Ο Myers χρειάζεται τουλάχιστον δύο ώρες για να ολοκληρώσει το έργο του. Μέσα σε αυτό το διάστημα ασχολείται σχολαστικά με την επιλογή χρώματος και μεγέθους της θηλής και της γύρω περιοχής για την κάθε ασθενή, τη στιγμή που άλλοι ειδικοί αγνοούν εντελώς τους αδένες Μontgomery (τα μικρά εξογκώματα της θηλής) ή τοποθετούν τη θηλή σε λάθος σημείο.

Μέχρι τώρα έχει κάνει αυτό το ιδιαίτερο τατουάζ σε χιλιάδες επιζήσασες, αρκετές από τις οποίες έχουν απευθυνθεί σε αυτόν μετά από προτροπή του γιατρού τους. Το αποτέλεσμα στάθηκε ικανό να πείσει και τις πιο δύσπιστες αφού μετά το τέλος της διαδικασίας ένιωσαν ένα αίσθημα ολοκλήρωσης που είχαν ξεχάσει πως υπήρχε.

Ο ίδιος έχει πει: «Το τέλεια ανακατασκευασμένο στήθος δεν μοιάζει με στήθος αν δεν έχει θηλή. Είναι ζωτικής σημασίας η εξωτερική εμφάνιση να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσιολογικό. Βγαίνεις από το ντους το πρωί, κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και δεν έχεις θηλές, υπάρχει τεράστια ψυχολογική επίδραση σε αυτό.»

Στο παρακάτω υπέροχο βίντεο μπορείτε να δείτε τη διαδρομή μιας γυναίκας που έχει υποστεί μαστεκτομή και πως ο Vinnie Myers επηρέασε τη ζωή της.


 

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.