Τα ξυπνητήρια χτυπάνε από ώρα. Μετά την έβδομη αναβολή του δεκαλέπτου αποφασίζεις να ανοίξεις τα τσαχπινογαργαλιάρικα μάτια σου. Παλιά ο κόσμος κατουριόταν μετά τον ύπνο κι έτρεχε στο μπάνιο. Σειρά είχαν το νίψιμο, το πλύσιμο των δοντιών και καφές αμέσου δράσεως. Είναι ιερός ο καφές το πρωί. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις χωρίς να νιώσεις την επίδραση της καφεΐνης στο σώμα σου.

Παλιά αυτά. Γιατί τώρα πια, έχεις αποκτήσει άλλες συνήθειες. Τώρα προτού σηκωθείς απ’ το κρεβάτι έχεις σοβαρότερα πράγματα να κάνεις. Και σε ερωτώ, φίλε μου: ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξεκινάς τη μέρα σου; Άσε και θα σου πω εγώ. Με το ένα μάτι μισόκλειστο πιάνεις το κινητό σου. Όχι φυσικά για να δεις εάν κάποιος σε κάλεσε όσο κοιμόσουν.

Είπαμε αυτά γινόντουσαν παλιά. Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια.

Αρπάζεις το κινητό σου σαν καψούρης για να τσεκάρεις τι έχασες στα social media όσο ήσουν στην αγκαλιά του Μορφέα. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν και το τελευταίο πράγμα που έκανες πριν παραδοθείς στον ύπνο του δικαίου. Δε σε κρίνω. Καθόλου μάλιστα. Δικαίωμα σου είναι. Άσε που λίγο-πολύ όλοι το ίδιο κάνουμε σε τούτο τοv κοσμάκη.

Ξεκινάς, το λοιπόν, να κοιτάς τις ειδοποιήσεις σου, να τσεκάρεις κανένα εισερχόμενο και κανένα αίτημα φιλίας. Το πρόβλημα ξεκινάει απ’ την ώρα που θα αρχίσεις να κατεβαίνεις τη αρχική σου. Σε αυτό το άτιμο το scroll down, θα ανοίξουν τα μάτια σου σαν να έχεις χτυπήσει ήδη τρία εσπρεσσάκια.

Βλέπεις τώρα πια δε θα δεις απλές κοινοποιήσεις παρουσίας και κάποια μεθυσμένη παρέα να φωτογραφίζεται αλλήθωρη σε κάποιο μαγαζί της παραλιακής. Τώρα θα δεις selfies με το τσουβάλι.

Να εξηγούμαστε για να μη παρεξηγούμαστε. Ωραίο πράγμα οι selfies και πρακτικό. Βλέπεις τη μούρη σου κι εξετάζεις τα ψεγάδια σου. Επιλέγεις το καλό το προφίλ, το μπάνικο και βγάζεις καμιά εικοσαριά φωτογραφίες για να βρίσκονται. Από δαύτες θα πάρεις μία, θα τη περάσεις κόσκινο, θα διαλέξεις το καλύτερο φίλτρο και θα την ανεβάσεις. Μέχρι εδώ καλά.

Been there. Done that.

Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Τα βυζιά. Όπου και να κοιτάξεις τα βλέπεις μπροστά σου. Κοιτάς δεξιά, εμφανίζονται. Κοιτάς πάνω, να σου κι εκείνα. Κοιτάς παραπέρα, δεν κρατιούνται. Στήνεσαι καρδούλα μου να πετύχεις το σωστό το κλικ. Κάνεις γκριμάτσα, σηκώνεις φρύδι, στρώνεις μαλλί, κατεβάζεις λίγο το ντεκολτέ και πιέζεις τα χεράκια κάτω απ’ το στήθος για να σηκωθεί λίγους πόντους.

Κανένα κόμπλεξ δεν έχουμε. Να τα έχεις, να τα χαίρεσαι και να τα χαίρεται κανένας χριστιανός ή οποιασδήποτε θρησκείας επιθυμείς εσύ. Με γεια σου, με χαρά σου. Εγώ και ο κάθε εγώ γιατί πρέπει να τα ξέρω καλύτερα απ’ τα δικά μου; Σου έχω κάνει κάτι; Θα ψωνίσουμε μαζί σουτιέν και πρέπει να ξέρω το σωστό το cup;

Τα βλέπουμε με βροχή, τα βλέπουμε με λιακάδα. Τα χαζεύουμε στην παραλία και στην καφετέρια. Μεγάλα, μικρά, σπιτικά και καλοφτιαγμένα, ψεύτικα, στητά ή πεσμένα μας λένε καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα. Έχουμε φτάσει να τα ξέρουμε καλύτερα απ’ την ίδια του την κάτοχο. Μη σου πω κι απ’ τα δικά μας.

Οκ. Η αλήθεια είναι πως οι άντρες ερωτεύονται με τα μάτια και προφανώς τον στόχο σου τον πετυχαίνεις. Να ξέρεις, όμως, πως όσο του τα δίνεις στο πιάτο, τόσο πιο γρήγορα θα τα βαρεθεί.

Κι αν δε σε νοιάζει για εκείνους, λυπήσου εμένα.

Όχι άλλα βυζιά στην αρχική μου!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.