Έλεος!

Ως εδώ ήταν! Νισάφι!

Ο κοντός έφτασε στα όρια του!

Ξέρω ότι το έχουμε σαπίσει στην ανάλυση αυτό το θέμα, αλλά απ’ όσο φαίνεται η εξέλιξη μας πρόλαβε και μας άφησε πίσω. Και μας αμόλησε μέσα στη μουτσούνα με φοβερή απόλαυση τα αέρια της!

Ας γίνω λίγο πολιτισμένος (sic).

Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με μια μάστιγα που όσα και να γραφτούν για αυτούς τελικά είναι λίγα. Τους social media users.

Νόμιζα ότι αυτό το θέμα είχε εξαντληθεί. Φευ! Εξαπατήθηκα, τρομάρα μου. Οι μάστιγες συνεχίζουν να είναι εδώ και να εξελίσονται ραγδαία!

Ποιες είναι αυτές, ρωτάς μανίτσα; Ψήσε καφέ να σου πω.

Aπειλή Νο.1: Τα νύχια

Ανοίχτε όλοι τώρα την αρχική σας και κάντε ένα scroll down για 1 λεπτό. Σας περιμένω.

Οκ, συνεχίζουμε.

Ας σηκώσει χέρι όποιος δεν είδε τουλάχιστον μια φωτογραφία με το πώς έφτιαξε τα νύχια της η Κικίτσα στην Τιτίκα και πόσο ωραία και γούτσου της τα έκανε.

Πες μου τώρα εσύ, Κικίτσα. Γιατί μολύνεις την αρχική μου σελίδα με τα νύχια σου; Θες να σου ανεβάσω βιντεάκι πως κόβω τα νύχια των ποδιών μου; Φαντάζομαι όχι.

Οπότε αν δεν είναι η πραγματική δουλειά σου αυτή- κι όχι να το παίζεις τέτοια για να τρως λεφτά από τις φίλες σου- σταμάτα να το κάνεις! Δεν θέλω ρε παιδί μου να σπαταλήσω 30 δευτερόλεπτα για να σε βγάλω από τις ειδοποιήσεις μου, λίγο σέβας ντε!

Aπειλή Νο.2: Ο εργασιακός spammer

Ναι. Ε(κωλ)απτόμενε PR, το είδα την πρώτη φορά το trash party που σου είπαν ότι αν φέρεις κόσμο θα πιεις ένα ποτό τσάμπα. Νομίζω ήταν αρκετή.

Με το να το spammareis με κάθε πιθανό τρόπο, απλά μου σπας τα νεύρα.

Και εμένα και όλων. Εκτός αν μας περνάς για ηλίθιους και μας το ξαναμοστράρεις για εμπέδωση.

Όπως και να ‘χει, όχι, δε θα έρθω στο κιτσαριό που εσύ αποκαλείς πάρτι επειδή με κάλεσες! Θα έρθω απλά για να γίνω σταφίδα, να χορέψω και να γνωρίσω κόσμο! Βρες αλλού κάτι να ξεγελιέσαι ότι είσαι χρήσιμος, χωρίς να μου σπας τα νεύρα!

Aπειλή Νο.3: Οι τζιχαντιστές ζωόφιλοι

Βρε μανίτσα μου ή μανίτσε μου χρυσή/έ, σε καταλαβαίνω. Σε πνίγει το δίκιο με την κακομεταχείριση των ζώων. Αλλά σε ρωτάω κάτι σα φίλος- λέμε τώρα.

Αφού ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ, γιατί δεν σηκώνεις το κουφάρι σου να πας μέχρι την φιλοζωική να βοηθήσεις; Λέω εγώ τώρα!

Τί; Το κάνεις, αλλά θες να παρακινήσεις εμένα; Good job, dude. Ναι, είναι βέβαιο ότι έτσι παρακινούμαστε οι άνθρωποι. Μέσω post στο Facebook και στο Twitter.

Στην τελική, άμα ήθελα να πάω, εσένα θα περίμενα, βρε σύμπλεγμα Ιησού με Γκάντι;

Και ναι, θα τρώω μια ζωή μπέικον, γιατί γαμάει!

Aπειλή Νο.4: Ο «συλλέκτης στιγμών που μόλις αγόρασε φωτογραφική μηχανή»

Κοιτά να δεις, πασάκα μου. Ο καθένας έχει την λόξα του. Εγώ π.χ. άκουσα κάτι χαζούς που μου είπαν ότι γράφω ωραία και είπα να ψωνιστώ. Αλλά δεν σου ανεβάζω όλα όσα γράφω.

Εσύ πες μου τον λόγο που καθημερινά προσπαθείς να σπάσεις το record Guinness με το πόσες φωτογραφίες ανεβάζεις.

Ρε, καταναλώνεις πόρους του Internet χωρίς λόγο. Από τις 1000 φωτογραφίες που βγάζεις το λεπτό, ανέβασε καμιά καλή. Μαζί σου τότε.

Αλλά δεν χρειάζονται όλες! Υπάρχει επιλογή για ανέβασμα συγκεκριμένων αρχείων και όχι όλου του δίσκου! Βρες την!

Aπειλή Νο.5: Η «δείτε τα παιδιά μου»

Να σου πω, ρε μάνα της χρονιάς. Εσύ δεν είσαι που γκαρίζεις και λες ότι τα παιδιά σου εκτίθενται σε ανήθικα show όπως ο Spongebob και είσαι έτοιμη να κρεμάσεις όλους εμάς τους ανώμαλους; 

Και μετά εσύ η ίδια- ναι, εσένα δείχνω, με το κινητό και το μπιμπερό στο χέρι- δεν τα ρωτάς καν τα παιδιά σου αν θέλουν τα βλέπει ο κάθε αρχοντοκλαρινογαμπρός που έχεις «friend» και κατακλύζεις όλο το διαδίκτυο με τον παλιό ένοικο της μήτρας σου.

Οκ, η φύση αποτυγχάνει συχνά, αλλά δώσε μας και εμάς μια ευκαιρία να πειστούμε ότι με σένα τα πήγε περίφημα.

Και, για να κλείσω.

Aπειλή Νο.6: Ο «εναλλακτικός κουλτουριάρης social user»

Ξεκινάμε από τα βασικά. Είσαι γκασμάς. Τώρα που το λύσαμε αυτό, συνεχίζουμε.

Επειδή είσαι γκασμάς, με ρωτάς γιατί είσαι γκασμάς. Θα σου πω για την γκασμαδοσύνη σου, αγαπητέ μου χαζούλη (περίμενες να σε πω γκασμά, ε; Τέτοιος γκασμάς είσαι).

Ότι τώρα εσύ χρησιμοποιείς το Facebook και το Twitter, για να κράξεις το Facebook και το Twitter και όσους το χρησιμοποιούν- καλή ώρα όπως κάνω τώρα εγώ- και να μας πεις για τα βαθύτερα νοήματα που εσύ κατέχεις και εμείς οι υπόλοιποι απλοί πληβείοι δεν αντιλαμβανόμαστε.

Ξέρεις πως λέγεται αυτό; Καλά μάντεψες. Γκασμάς.

Ότι μου ανεβάζεις συνέχεια ατάκες από  Bukowsky και Oscar Wilde δεν σε κάνει έξυπνο. Αναπαραγωγέα σε κάνει.

Και ξέρεις γιατί δεν είσαι έξυπνος; Σωστά πάλι μάντεψες και με εκπλήσσεις. Γιατί είσαι γκασμάς!

Αν θες να το παίξεις εναλλακτικός, κλείσε αυτούς τους σατανάδες και τράβα για καφέ. Χωρίς να μπεις από το κινητό σου για να μας πεις πόσο καλό ελληνικό κάνει ο κυρ Φάνης στο καφενείο της γειτονιάς σου, που έχει να αλλάξει μπρίκι από την εποχή που ο γκασμάς δεν ήταν βρισιά. Αλλά δεν θα το κάνεις. Και ξέρεις γιατί;

Όχι, εδώ δε φταίει μόνο ότι είσαι γκασμάς. Φταίει κάτι χειρότερο. Ότι είσαι δήθεν γκασμάς.

Και πάρ’ το χαμπάρι, δεν θα πηδήξεις έτσι! Τράβα κόψε το μουστάκι a la Dali και έλα ξανά μετά.

Καλή μου ανθρωπότητα, σε παραδέχομαι. Πάντα βρίσκεις τρόπους να με νευριάζεις και να με απογοητεύεις. Τι θα έκανα και εγώ ο σκατόψυχος χωρίς εσένα;

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.