Υπάρχουν πολλοί άγραφοι νόμοι ανά τον κόσμο. Είτε λέγονται θρησκείες, είτε ηθική, είτε κώδικας τιμής. Όπως και οι γραμμένοι συγγενείς τους, αυτοί οι νόμοι είναι για να σπάνε.

Υπάρχει, όμως, ένα άγραφο σύνολο κανόνων που δεν νοείται να σπάσει.

Είναι κανόνες που αν έχεις... καχόνες στα παντελόνια σου, τους τηρείς μέχρι τέλους.

Είναι κανόνες που, αν σπάσουν, επιδέχονται όλες τις τιμωρίες σαν λογικές και κάνουν το νόμο του Χαμουραμπί να φαίνεται παιδικός. Είναι κανόνες που αν είχαν πρόσωπο, θα ήταν ο Liam Neeson.  

Μιλάμε για το γνωστό και μη εξαιρετέο bro code.

Οι κανόνες του είναι πολλοί και άπειροι. Μοιάζουν χαραγμένοι από πάντα στο DNA των σερνικών των σωστών, των πρόστυχων, των γοητευτικών που τραγουδάει και ο λαϊκός βάρδος (τρομάρα του πάντα).

Σ’ αυτό εδώ το άρθρο δεν θα γίνει αναφορά στα κλασσικά bros before hoes όπως ποτέ μην την πέφτεις σε κάποια που έχει νταραβεριστεί με φίλο σου κ.λ.π. Αυτά είναι τα γνωστά.

Σήμερα θα πάμε στα πιο βαθιά και άρρωστα σημεία του bro code, σ‘ αυτά που αποδεικνύουν ότι οι άντρες είμαστε πάντα έφηβοι και ηλίθιοι σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά ό,τι κάνουμε είναι για να προσέξουμε τον φίλο μας.

Αν είσαι αδερφός, λοιπόν, ποτέ μα ποτέ δεν λες στον φίλο σου ότι δείχνει ωραίος με αυτά που φοράει, ακόμα και αν είναι. Πρέπει πάντα να του υποδείξεις πόσο μη σερνικό είναι, με φράσεις όπως «Από μετροσέξουαλ, έγινες σκατόπουστας;» έως «αδερφέ, και στην στολή του Iron Man να βάλεις, ούτε το μηχανικό του γάντι δεν θα σου βάραγε μαλακία». Κι αυτό πρέπει να λέγεται ακόμα και αν απέναντι σου έχεις τον Ryan Gosling. Πρέπει πάντα να προετοιμάζεις τον αδερφό για την ατάκα «είσαι πολύ ωραίος, αλλά δεν με ανάβεις εγκεφαλικά» (όταν ειπωθεί, βέβαια, αυτό, ίσως και να παγώσει η κόλαση)

Αν είσαι αδερφός, πάντα ψάχνεις κάτι, έστω και μικρό, για να κράξεις την συμπεριφορά του φίλου σου προς το αντίθετο φύλο. Ειδικά, δε, άμα κάνει και καμιά τσαχπινιά όπως να ανοίξει την πόρτα στην κοπέλα του ή να της τραβήξει την καρέκλα για να κάτσει, εκεί πρέπει να πας full force. Είπαμε, πρώτος βασικός κανόνας. Bros before hoes. Αν δεν τον εκπαιδεύσεις εσύ σωστά στο σπάσιμο μπαλακίων, πώς θα ξέρεις αν θα αντέξει την κοπέλα του εν καιρώ περιόδου;

Αν είσαι αδερφός, οφείλεις να έχεις κάνει κάτι πολύ σιχαμένο προς το φίλο σου. Είτε να του αμολήσεις τα αέρια σου στη μουτσούνα, είτε να τον πετάξεις έξω και να τον κυνηγάς, είτε να του γλύψεις το αυτί και να νομίζει πως το έκανε η κοπέλα του. Πάντα πρέπει να βρίσκεις έναν αηδιαστικό τρόπο να τον φέρεις σε δύσκολη θέση. Η χρησιμοποιημένη σερβιέτα στο καλαθάκι του μπάνιου στοιχειώνει τα όνειρα πολλών σερνικών αδερφών εκεί έξω και πρέπει να τους κάνουμε να αποκτήσουν ανοσία.

Αν είσαι αδερφός, όποτε φέρνει ένας άλλος αδερφός νέα κοπέλα στην παρέα, πρέπει να στύψεις το μυαλό σου και να θυμηθείς όλες τις βλακείες που έχει κάνει κατά καιρούς και να τις αραδιάσεις φόρα παρτίδα στην κοπέλα, με τον χειρότερο τρόπο που μπορείς. Πρέπει να τεστάρεις αν η κοπέλα που γυροφέρνει ο αδερφός έχει αντοχές και τον θέλει πραγματικά ή τον βλέπει σαν έναν μπιμπελό, επειδή είναι σαν metrosexual γκομενάκος (και μετά να ακολουθεί σε πιο prive φάση το πείραγμα περί γαντιού του Iron Man).

Αν είσαι αδερφός, πρέπει πάντα να έχεις δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά ένα από τα βλαμμένα χόμπι του αδερφού σου. Όχι τίποτα άλλο, πάλι θα τον κράζεις που το παίζει ορειβάτης ή κάνει πιλάτες, αλλά να έχεις και τα σωστά πατήματα για να τον κράξεις. Πρέπει να τον αναγκάσεις να βρει επιχειρήματα για υπερασπίζεται τα χόμπι του.

Αν είσαι αδερφός, πρέπει πάντα να δουλεύεις τον φίλο σου σε ό,τι είναι καλός, λέγοντας πάντα ότι οι υπόλοιποι είναι άχρηστοι και απλά αυτός είναι λιγότερο άχρηστος. Η διαδρομή για την κορυφή θέλει ταπεινότητα και πρέπει να του το βάλεις αυτό καλά στο μυαλό με κάθε πιθανό τρόπο.

Αν είσαι αδερφός, πρέπει να ξέρεις ακριβώς πως κάνει ο αδερφός σου όταν μεθάει. Αν δεν ξέρεις, πρώτον δεν είσαι σωστός αδερφός και δεύτερoν, δε θα ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να τον κάνεις σκνίπα. Και ένας σωστός αδερφός πρέπει πάντα να ξέρει αν πρέπει να γίνει κουδούνι ο αδερφός του ή όχι (είτε προς όφελος του ενός, είτε προς τέρψη και κορόιδεμα του άλλου).

Τέλος, αν είσαι σωστός αδερφός, πρέπει πάντα να δέχεσαι όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα. Ο σωστός αδερφός ξέρει ότι θα έχει την ευκαιρία του να πάρει το αίμα του πίσω, και συνήθως με χειρότερο τρόπο. Πρέπει να διδάξει κι αυτός πολλά τον αδερφό του.

Το να είσαι σωστός αδερφός σίγουρα είναι δύσκολο. Αλλά, η αλήθεια να λέγεται, είναι άκρως διασκεδαστικό. Μέχρι να έρθει η ώρα σου πάντα.


 

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.