Μπορώ να πω ότι πλέον είμαι εθισμένος. Όπως όλοι μας δηλαδή.

Μας έχει καταλάβει το ψηφοφοριακό fever, που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Αλλά, επειδή εκεί στο Μαξίμου και στη Βουλή σκέφτονται πρώτα τις ανάγκες του πολίτη, αποφάσισαν να μην μας αφήσουν να περιμένουμε καν ολόκληρο χρόνο για μπούμε ξανά σε εκλογική περίοδο (για τετραετία δεν το συζητάμε καν, είπαμε αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, δε θα το αντέχαμε).

Και επειδή είστε κάποιοι κακεντρεχείς καταστροφολόγοι που λέτε κάτι ασυναρτησίες περί σταθερότητας της χώρας και μη ύπαρξης ελπίδας, θα σας απαντήσω αμέσως.

Αρχικά, όλοι γκρινιάζετε ότι πλέον σαν κοινωνία έχουμε αποξενωθεί. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας ψάχνουν τρόπους για να το λύσουν αυτό. Και τί καλύτερο από τις εκλογές!

Σηκώνεις το κορμάκι σου το παιδεμένο, πας στο σχολείο που είναι να ψηφίσεις, βλέπεις παλαιούς συμμαθητές, γνωστούς, γείτονες και πάντα πιάνεις την ψιλοκουβέντα.

Σαφώς και σχεδόν με κανέναν δεν θες να μιλήσεις, αλλά εδώ είναι το μεγαλείο του σχεδίου. Μόλις τελειώσεις από εκεί, θα πάρεις τηλέφωνο κάποιον κοινό γνωστό και θα του πεις τα καθέκαστα. Πως πάχυνε έτσι η Τούλα, ακόμα άνεργος ο Τάκης, η Σουλτάνα έκανε κι άλλο παιδί.

Μας δίνει μια αφορμή να μιλάμε, κοινώς. Αυτό εγώ το λέω κρατική πρόνοια.

Συνεχίζοντας, η περίοδος πριν τις εκλογές είναι η μόνη ενδιαφέρουσα στην παρακμάζουσα ελληνική τηλεόραση.

Τόσα σποτάκια, τόσα debates, τόσες εξαγγελίες. Πραγματικά, ό,τι ώρα της ημέρας και να ανοίξεις το χαζοκούτι, πάντα έχεις κάτι να δεις. Δεν θέλουμε πια, κύριοι καναλάρχες, να ξαναδούμε επαναλήψεις του «Κωνσταντίνου & Ελένης» ή των «Φιλαρακίων».

Θέλουμε Ζωίτσα να αλλάζει λάστιχο με τακούνι και τον Πάνο να δέχεται κόρτε από 65άρα σικάτη κυρία. Θέλουμε Λεβένταρο να τα χώνει και Σκανδαλίδη να σκανδαλίζει.

Θέλουμε Μεϊμάρ να γκρινιάζει επειδή φαίνεται κοντός, ενώ είναι 2 μέτρα παλικάρι και ρεπορτάζ για τον Τσίπρα από την εποχή που καβάλαγε μηχανάκι και διέθετη χαίτη.

Μη σας πω θα πρότεινα αντί για επαναλήψεις σειρών να έχουμε επαναλήψεις προεκλογικών σποτ. Αφουγκραστείτε τον λαό, καναλάρχες, νιώστε την ανάγκη μας.

Μετά, είστε μερικοί μίζεροι. Αντί, βρε, να χαρείτε, που σας δίνεται έννομα η ευκαιρία να πάτε ξανά διακοπές Σεπτέμβρη μήνα για να σας φύγει η κούραση της δουλειάς, κάθεστε και γκρινιάζετε για τα έξοδα; Με τον ρυθμό εκλογών που πάμε κιόλας, οι εκλογικές άδειες θα είναι πιο πολλές από τις κανονικές. Τα φανταράκια δεν τα σκέφτεστε που κάνουν αμάν και πως να βγουν έξω;

Η ζωή είναι για να την ζεις, να κάνεις ταξίδια και να πηγαίνεις σε μέρη που χαλαρώνεις. Τώρα επειδή μας έχουν βάλει και ένα-δυο φόρους παραπάνω για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν και μια προεκλογική καμπάνια της προκοπής για να ευχαριστηθούμε και εμείς σποτάκια, αξίζει να είστε αγνώμονες; Σοβαρευτείτε, παρακαλώ πολύ.

Για να μην αναφέρω την ενοποίηση που προκαλούν οι εκλογές. Από πότε, βρε αχάριστο πλάσμα, έχεις να δεις τους Έλληνες να κάνουν όλοι μαζί κάτι;

Αντί να πεις κι ευχαριστώ που σας βρίσκουν μια κοινή δραστηριότητα, τους τη λες και από πάνω;

Εδώ το να πάμε για έναν καφέ είναι πιο σύνθετο πλέον και από το να εξηγήσεις γιατί η Κορομηλά θεωρήθηκε ωραία γυναίκα. Το κράτος σας το λύνει και αυτό και πάλι τσινάτε;

Ντροπή και αίσχος, τουλάχιστον.

Και για να κλείσω, τα παιδιά εκεί φρόντισαν για να λύσουν ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα του Έλληνα πολίτη. Πόσες φορές έχει καταφέρει, εν τέλει, να πας για τον εν λόγω καφέ αλλά δεν έχεις τι να πεις; Μη μου πεις, θα σου πω εγώ. Πολλές. Με τις συχνές εκλογές, λοιπόν, λύνεται κι αυτό.

Είναι πάντα το θέμα-μπαλαντερ που θα σώσει την ψυχολογία της παρέας. Όταν τίποτα άλλο δεν θα έχει μείνει πια προς συζήτηση, να ‘το, πετιέται.

Και επειδή σαφώς και είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα στον Ελλαδικό χώρο πλέον, θα το αναλύσουν όλοι δίδοντας του την πρέπουσα σημασία.

Εμπρός, λοιπόν, όλοι εσείς οι αγνώμονες, πείτε μας πόσες φορές σας έχει βγάλει από την αμήχανη σιωπή αυτή η κουβέντα;

Πόσες φορές εκεί που δεν είχατε τι να πείτε, γίνατε η ψυχή της παρέας επειδή απλά και μόνο πετάξατε ένα «Μα καλά, πως σας αρέσει ο Βαρουφάκης;» ή «Είδες το σποτάκι του Καμμένου;».

Τα πολιτικά κόμματα φροντίζουν για σας και τις καθημερινές διαδράσεις σας με άλλους ανθρώπους για να μην είστε βαρετοί. Λίγος σεβασμός, ντε.

Βουλή, άκουσε τις ανάγκες μας. Θέλουμε κι άλλες εκλογές. Θέλουμε συνέχεια εκλογές.

Και για εσάς τους μίζερους, γκρινιάριδες και αγνώμονες αντιδραστικούς που θέλετε να το παίζετε σοβαροί, ένα έχω να πω. Είστε χαζούληδες. Και έχω κάνει σταυρουδάκι, δεν πιάνει το καθρεφτάκι το «όποιος το λέει, είναι».

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.