Αφορμή για το παρόν άρθρο ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic για το μαύρο μάμπα, το πιο θανατηφόρο φίδι του κόσμου και ό,τι αφορά την αναπαραγωγή του. Η φύση έχει προνοήσει απόλυτα σωστά για κάθε χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασία, νοοτροπία κάθε έμβιου όντος και οι αντιστοιχίες με την ανθρώπινη φύση είναι τόσες πολλές! Το παράδοξο εδώ είναι ότι οτιδήποτε στον κόσμο των ανθρώπων διώκεται ποινικά ή ηθικά, στον κόσμο των ζώων καλείται απλά αναπαραγωγική διαδικασία. Οι συνειρμοί από τη σύγκριση με την ανθρώπινη αναπαραγωγική διαδικασία προκαλούν γέλιο.

Κατά τη σύγκριση αυτή,  είναι πολλές οι περιπτώσεις κατα τις οποίες οι άνθρωποι θα επιθυμούσαν να έχουν την ελευθερία των ζώων και την συνεπακόλουθη ατιμωρησία. Επίσης είναι περισσότερες οι φορές κατά τις οποίες  χαρακτηρισμοί στο άλλο φύλο, όποιο κι αν είναι αυτό, τύπου «είσαι ζώο ρε!» δεν αποτελεί τίποτα άλλο από κυριολεξία. Ας πάρουμε μία-μία κάποιες περιπτώσεις.

Το αγέρωχο, αυτόνομο και θηλυκό μαύρο μάμπα όταν έρθει η σωστή ώρα περιφέρεται ψάχνοντας το κατάλληλο αρσενικό με το οποίο θα αναπαραχθεί. Η μία και μοναδική φορά που θα δει το αρσενικό είναι κατά τη διάρκεια της σύντομης συνουσίας. Έκτοτε θα ξαναγίνουν δύο ξένοι.

Εάν το κάνει αυτό μία γυναίκα αυτόματα γίνεται ξέκωλο,έχει να αντιμετωπίσει ολόκληρη τη γειτονιά (εάν μένει επαρχία) ή απλά περίγυρο και ενοχικά σύνδρομα. Στην Αφρική απλά λέγεσαι μαύρο μάμπα. Κάνεις τη «δουλειά» σου και απλά γυρνάς τη φιδίσια πλάτη σου κι αποχωρείς. Το σοκαριστικό δεν είναι αυτό. Το σοκαριστικό έρχεται όταν και τα αυγά που θα γεννήσει το άτιμο αυτό θηλυκό (περίπου 19) θα τα εγκαταλείψει τη στιγμή ακριβώς της γέννας. Και δε θα ασχοληθεί ποτέ με αυτά. Τόσος ντόρος, δηλαδή, για το τίποτα!

Η κατηγορία «παίρνω αυτό που θέλω και μετά δεν υπάρχεις» διευρύνεται, κυριολεκτικά κιόλας. Και συνάμα διευθετείται κι ένα θέμα. Το ζήτημα για το εάν το σεξ έχει πάντα happy ending για τα αρσενικά (εφόσον η εκσπερμάτιση είναι πάντα δεδομένη) έρχονται να διευθετήσουν οι αρσενικές μέλισσες. Βόδια στη νοημοσύνη, τα αρσενικά του είδους επιδιώκουν να είναι μέλη μιας ομάδας μνηστήρων μίας και  παρθένας βασίλισσας με φιλοδοξία τη μία και μοναδική συνεύρεση που θα επιφέρει το θάνατο τους.

Κατά τη διάρκεια της πράξης τα γεννητικά όργανα του αρσενικού κυριολεκτικά σκάνε εντός της βασίλισσας και το τέλος είναι αναπόφευκτο. Η βασίλισσα έχει ήδη προμηθευτεί το σπέρμα που θα χρειαστεί για ολόκληρη τη ζωή της, σπέρμα που καλύπτει 1500 γονιμοποιημένα αυγά για τα επόμενα τρία χρόνια. Ερώτηση για τη γυναίκα αναγνώστρια. Εάν γνώριζες ότι το γαϊδούρι με το οποίο κοιμήθηκες δεν θα έπαιρνε ποτέ ξανά τηλέφωνο μετά την πρώτη σας ερωτική βραδιά, δε θα ευχόσουν να ήταν αρσενική μέλισσα;

Η ματαιοδοξία και οι μικρότητες των αρσενικών παντός είδους έρχονται να επαληθευτούν με κάποια είδη, όπως το Θαλασσοπούλι Frigatebird. Την ώρα που οι αρσενικοί τύπου «θέλω να γίνω Σπαλιάρας» φουσκώνουν στήθη, το θαλασσοπούλι για να ζευγαρώσει φουσκώνει το λαιμό του. Το θηλυκό μετά από μια γύρα στα εν λόγω καλλιστεία ψάχνει να βρει ποιο αρσενικό πουλί έχει τον πιο μακρύ και κόκκινο λαιμό (όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις χαζές του είδους μας). Κατά την επιτευχθείσα συνεύρεση, το αρσενικό σκεπάζει με τα φτερά του τα μάτια του θηλυκού ώστε να μην μπορεί πλέον να δει άλλους αρσενικούς λαιμούς. Ζήλεια και μικρότητες δηλαδή!

Σειρά έχουν οι πιο kinky συνευρέσεις. Το bdsm του ζωικού βασιλείου καλά κρατεί. Τα θηλυκά σκαθάρια συναινούν σε ένα σεξ που τα κακοποιεί και τα τραυματίζει, απλά και μόνο γιατί το  σπέρμα τους παρέχει την ενυδάτωση που τόσο έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν στο ξηρό κλίμα στο οποίο ζουν. Τα παιδιά της φώκιας ποδοπατούνται από την ακατάσχετη λύσσα των ενήλικων αρσενικών που τρέχουν για να συνευρεθούν. Κι όχι μόνο αυτό. Πολλά ξαναμμένα αρσενικά από τη λύσσα τους κατά τη διάρκεια του σεξ συνθλίβουν το κρανίο του θηλυκού με τα σαγόνια τους.

Το χταπόδι δεν έχει πέος αυτούσιο, απλά ένα του πλοκάμι γεμίζει με αίμα, έρχεται σε στύση και λειτουργεί ως τέτοιο. Το γεμάτο με σπέρμα αυτό πλοκάμι το εναποθέτει στο θηλυκό. Μηv μπορώντας να αναπληρώσει αυτό του το κομμένο μέλος, λίγο καιρό μετά πεθαίνει. Το θηλυκό περιφέρεται πλέον με ένα έξτρα πλοκάμι να κρέμεται. Θα ξαναπαραγγείλεις, λοιπόν, χταποδάκι με το ουζάκι σου;

 Η Μαύρη Χήρα (αράχνη-σφήκα) τρώει το αρσενικό μετά τη συνουσία, είναι γνωστό αυτό. Τα αρσενικά όμως πριν προλάβουν να γίνουν γεύμα της, αφήνουν τα γεννητικά τους όργανα μέσα της. Από μικροψυχία, βέβαια. Τα θηλυκά που έχουν αρσενικά γεννητικά όργανα μέσα τους τρώνε πιο γρήγορα τα επόμενα αρσενικά με τα οποία θα συνευρεθούν! Και ύστερα λέν ότι μεγαλύτερο θηρίο είναι ο άνθρωπος!

Βιαστικοί υπάρχουν πάντα και παντού. Γιατί να χάνει κανείς χρόνο σε προκαταρκτικά ή άλλα τελετουργικά; Έτσι άγαρμπα και βίαια, χωρίς να ψάχνει καν που είναι τα θηλυκά  γεννητικά όργανα, ο κοριός θα τρυπήσει όπου βρει το θηλυκό και θα μπήξει το όργανό του, εναποθέτοντας το σπέρμα του. Αυτό, μέσω του αίματος, θα βρει το δρόμο του προς τα ωάρια του θηλυκού. Τσακ μπαμ! Βασιλιάς της ξεπέτας, βέβαια, παραμένει το δελφίνι εφόσον εκσπερματώνει μέσα σε δώδεκα δευτερόλεπτα. Είναι πλέον να αναρωτιούνται μερικές με τι ανδρα κοιμήθηκαν. Κοριό ή δελφίνι;

Για το τέλος ένα είδος στο οποίο αρκετές γυναίκες (καθότι περισσότερο συναισθηματικές) έχουν κατά καιρούς σκεφτεί ότι θα ήθελαν να ανήκουν. Mycocepurus smithii λέγεται, ζει στον Παναμά και είναι ένα είδος μυρμηγκιού που αναπαράγεται χωρίς σεξ. Αποτελείται μόνο από θηλυκά και η αναπαραγωγή γίνεται με παρθενογέννεση. Τα θηλυκά, δηλαδή, αναπτύσσουν μόνα τους το έμβρυο. Σε μια ανθρώπινη διάσταση αυτό θα σήμαινε απουσία πόνου, δακρύων, καψουροτράγουδων, συγγνώμης, ρολογιών που τρελαίνονται και παραπόνων. Όλα όσα περιγράφει ο Λιδάκης για την αγάπη με την οποία μάλωσε. Ωστόσο ζωή χωρίς σεξ θα σήμαινε αναπαραχθέντα είδη με ελαττώματα, εφόσον η ανάμιξη γονιδίων επιφέρει αύξηση ανθεκτικότητας σε ασθένειες. Ή, αλλιώς, όπως θα έλεγε η Θεοπούλα, «κόβεται το σεξ;»

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.