Samcro Festival
A live tribute to “Sons Of Anarchy”

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου
Κύτταρο Club, Αθήνα

Το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη μουσική του “Sons Of Anarchy”

---------------------
Η προπώληση ξεκίνησε! (Public, Media Markt, Ιανός, Παπασωτηρίου και Viva.gr)
---------------------

Το Rocking.gr παρουσιάζει -για πρώτη φορά στη χώρα μας- ένα μουσικό φεστιβάλ εμπνευσμένο αποκλειστικά από μια τηλεοπτική σειρά. Τη σειρά που συσπείρωσε γύρω της το απανταχού rock κοινό παγκοσμίως, λόγω της αισθητικής αλλά και των μουσικών που την έντυσαν.

Ένα χρόνο μετά το συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο του “Sons Of Anarchy”, η ελληνική rock σκηνή, δια των αντιπροσώπων της, αποδίδει φόρο τιμής στον Jax Teller και την «παρέα» του, μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια που συντρόφευσαν την επταετή πορεία του Samcro προς τη λύτρωση.

Full patches / Live acts (αλφαβητικά):
4Bitten - Bad Moon Rising - Black Lioness - Drunken Gramophone -Galliard Syndrome - ILLUSORY - Mr. Highway Band - Restless Ocean -Sober On Tuxedos - SoundtrucK - Voice Box (vocal group)

Associates / Special guests (αλφαβητικά):
Dionisis Kladis (Vice Versa) - Stelios Teselecta Pavlou ( Sorrowful Angels , etc.) - Tony Venieris ( DANGER ANGEL) - Antonis Vlachos ( 3Fold Pain)

More riders TBA

Η τεράστια επιτυχία που γνώρισε το “Sons Of Anarchy” μόνο τυχαία δεν είναι. Πίσω από τη μάσκα μιας βίαιης, περιθωριακής ομάδας, κρύβονται δαίμονες που καλείται να αντιμετωπίσει ο μέσος άνθρωπος. Η αέναη μάχη με τον εαυτό μας ντύνεται με ένα rock μανδύα, που όμοιός του δεν έχει ξαναφανεί μέσα στον παροξυσμό κινηματογραφοποίησης της τηλεόρασης των τελευταίων ετών. Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Jax Teller, ενσαρκώνει την ωμή επιρροή του υποσυνείδητου στις πράξεις του καθενός μας, καθώς παράλληλα γίνεται σύμβολο του αγώνα ενάντια στα γιγάντια τείχη μιας «ηθικής» που μας κληροδότησαν χωρίς την έγκριση μας. 

Τι συμβαίνει όμως με τη μουσική; Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το “Sons Of Anarchy” αποτελεί την «πιο rock τηλεοπτική σειρά εκεί έξω». Μια σειρά με μουσικό χαρακτήρα, όπως δε συναντήθηκε σε καμία άλλη τηλεοπτική παραγωγή, χάρη στον οποίο δεκάδες νέοι καλλιτέχνες αναδείχθηκαν και άλλοι τόσοι, γνωστοί και καταξιωμένοι, επανήλθαν στο προσκήνιο.

Δεν είναι τα γοητευτικά μουσικά είδη, ούτε η ένταση της παραμόρφωσης, τα στοιχεία που καθιστούν το “Sons Of Anarchy” rock! Η γέννηση ενός τέτοιου περιβάλλοντος δεν οφείλεται μόνο στο αντίστοιχο soundtrack που στολίζει ιδανικά τη σκηνοθετική ματιά, αλλά κυρίως στη βάση της rock κουλτούρας, που έχει να κάνει με την ουσιαστική αντίδραση στα στεγανά - ακόμα και του ίδιου μας του εαυτού. Η μουσική ολοκληρώνει ένα rock puzzle με άπειρα κομμάτια, που δημιουργούνται από τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των χαρακτήρων.

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στο ιστορικό Κύτταρο, ξαναβρισκόμαστε μπροστά σε όλες εκείνες τις στιγμές που μας άφησαν αποσβολωμένους μπροστά στην οθόνη. Ο θάνατος και η ζωή σε ένα χορό πάθους, που οδηγεί το θεατή στην αναπόφευκτη συνειδητοποίηση της αέναης συνύπαρξής τους. Τα χαρακτηριστικά alternative, stoner, metal και southern ηχοτοπία του σύμπαντος της αγαπημένης σειράς αποκαλύπτονται live μπροστά στα μάτια μας, καθώς η ελληνική rock σκηνή μάς κάνει αυτήκοους μάρτυρες του πώς η «σκληρή» μουσική και τα τέκνα της μπορούν να προσφέρουν ένα δρόμο προς την προσωπική και συλλογική λύτρωση.

** ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ **


https://www.viva.gr/tickets/music/kyttaro/samcro-festival/

Early bird: 6€ στο viva.gr - μόνο 30 διαθέσιμα 
Προπώληση: 8€ στο viva.gr
Ταμείο: 10€

Facebook event:
 https://www.facebook.com/events/1656169387986096/

Διοργάνωση: Rocking.gr
Μουσική Επιμέλεια, Υπεύθυνος Παραγωγής: Dimitris Galliard Barbas I

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.