Σπεύσατε, όλοι να πληρώσετε και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι.

Ιδιαίτερα, εσείς κύριοι, «οι έχοντες», εσάς με τις βίλες της πισίνες τα καγιέν και τα iphone6 λέω. Διότι οι μη έχοντες, αυτοί με τα δυαράκια διαμερίσματα στη Κυψέλη και το κινητό μπαγκατέλα έχουν ήδη πληρώσει.

Εσείς, οι πρώτοι, όμως που επιμένετε να διατηρείτε τις «αριστερές» σας πεποιθήσεις έχετε χώσει το κεφάλι σας σα στρουθοκάμηλοι μέσα στη γη και κάνετε τους αδιάφορους.

Σας βαρεθήκαμε αδέρφια, μας έχετε εξοργίσει και τέλος πάντων δε γουστάρουμε άλλο.

Ούτε το κίνημα «δεν πληρώνω», σας σώζει πια, ούτε οι δικαιολογίες ότι ο Βαρουφάκης θα σας βγάλει από το μνημόνιο. Οι φόροι είναι φόροι κύριοι και επιτέλους βαρεθήκαμε να σας βλέπουμε να σφυρίζετε αδιάφορα ωχαδερφίζοντας κάθε ίχνος ενδιαφέροντος.

Ας ξεκινήσουμε, από τα βασικά λοιπόν ώστε να μπορέσει και η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί όπως θα θέλαμε. Εμείς και εσείς είμαστε το κράτος κύριοι και επιτέλους καταλάβετε, ότι η χώρα δεν είναι το μαγαζάκι ή μάλλον η επιχείρηση του πατέρα σας που σας κληροδοτήθηκε και εσείς ήσασταν απλά από τους τυχερούς που βρεθήκατε να κάνετε διακοπές στις Μπαχάμες χωρίς να έχετε κολλήσει ούτε μισό ένσημο.

Εσύ, λοιπόν αγαπητέ μου «έχοντα» με τη Βίλα στην Εκάλη και το οικοπεδάκι αρκετών στρεμμάτων στη Γλυφάδα, να σου θυμίσω πως πρέπει να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ.

Όχι, η νέα κυβέρνηση δεν θα κόψει τον ήδη βεβαιωμένο φόρο καλέ μου.

Μη γκρινιάζεις λοιπόν, οργανώσου.

Από την άλλη, εσύ φίλε μου, αριστερέ, που συχνάζεις στο κέντρο και ζεις μία alternative ζωή, αλλά το αυτοκινητάκι σου το βάζεις πάντα σε πάρκινγκ. Ξεκίνα τη Δευτέρα το πρωί και πήγαινε να πληρώσεις τον φόρο πολυτελείας των 2000 κυβικών αυτοκινήτου σου.

Να και ο μεγαλοεπιχειρηματίας, νόμιζες ότι θα σε ξεχνούσαμε καλέ μου; Εσύ μεγαλοεπιχειρηματία που κόβεις μισά τιμολόγια, φορολογείσαι με λάθος κλίμακα, δεν πληρώνεις το ΦΠΑ και γενικά πουλάς και εισπράττεις μαύρα, άλλαξε πορεία τώρα.

Εσύ, φίλε μεγαλο-λογιστάκο που λαδώνεις τους εφοριακούς για να τσεπώσεις μερικά χιλιάρικα, προκειμένου να αποφύγει ο πελάτης σου τους φόρους που του αναλογούν από ενδεχόμενο έλεγχο της ΣΔΟΕ, κλείσε το γραφειάκι σου και άνοιξε σιδεράδικο. Εκεί το λάδωμα επιτρέπεται, δεν είναι παράνομο και δεν αποκομίζει παράνομο περιουσιακό κέρδος.

Για εσένα, εφοριακέ μου, δε θα μιλήσω, καθώς δε σέβεσαι την υπηρεσία σου, που έχεις τόσα χρόνια βολευτεί, δε περιμένω να σεβαστείς κάτι άλλο και να αλλάξεις. Δεν αλλάζει δέρμα ο Μανωλιός αγαπητέ μου, μόνο ρούχα.

Το κράτος δε σώζεται με πολίτες που κλέβουν και η Ελλάδα δε θα έχει καλύτερους όρους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν εσύ και ο άλλος δεν αλλάξετε τακτική.

Δεν είμαστε κλέφτες κύριοι και εάν είμαστε ας μην είμαστε βλάκες κλέφτες. Διότι ο σωστός ο κλέφτης δεν κλέβει τον εαυτό του, ούτε το σπίτι του.

Αγαπητοί μου κύριοι και κυρίες, που απλώς αποτελείτε ένα παράδειγμα από τους ανθρώπους σαπίλες που μας περιβάλλουν, εάν δεν αλλάξετε εσείς δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι εκκαθαρίσεις γίνονται πρώτα «εκ των έσω» και ύστερα «εκ των έξω».

Θα είστε οι ίδιοι, που αργότερα θα κλαίτε όταν βρεθείτε άνεργοι και δεν θα έχει το κράτος να σας δώσει κάτι παραπάνω από επίδομα ανεργίας των τριακοσίων ευρώ.

Θα είστε οι ίδιοι, που θα φωνάζεται στο βωμό της δημόσιας υγείας ότι δεν υπάρχει υγεία διότι εσείς θα έχετε φροντίσει να μην υπάρξει.

Θα είστε οι ίδιοι, που όταν το δημόσιο ταμείο δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει τους μισθούς σας, θα κλαίγεστε ότι είστε απλήρωτοι για μήνες.

Έλεος με τις κλάψες. Έλεος με τη μισανθρωπία που μας διακατέχει.

Πιστέψατε ότι άλλαξε η κυβέρνηση και ήρθαν οι Μεσσίες να κάνουν μαγικά κόλπα και να γεμίσουν και πάλι τις τσεπούλες σας αλλά αυτή τη φορά πρέπει επιτέλους να φωνάξουμε όλοι μαζί για να σωθούμε. «Έξω οι κλέφτες», και να πάρετε έτσι δρόμο και εσείς και όλοι οι όμοιοι σας που χρόνια τώρα κατασπαράζουν την Ελλαδίτσα.

Δεν φταίει το ευρώ, οι κυβερνήσεις, η κυρά Μαρία και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εσείς, εμείς, είμαστε οι πρώτοι που βάλαμε το λίθο στον Εθνικό ξεπεσμό που ζούμε τόσα χρόνια.

Θα το φωνάξω: «έξω οι κλέφτες».

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.