Πάνω που λέω ότι έρχεται δύσκολη Δευτέρα και πάω να βγάλω κλάψα και μιζέρια, έρχεται απο μηχανής Θεός και με ξυπνάει. Δίνει το απαραίτητο κίνητρο για να ξεπεράσω τις νιρβανίλες (νιρβανίλα: η γκρίνια, η κλαψομουνιά, εκ του ιδρυτή των Nirvana, Κομπαίην) και να δώσω απλόχερα το γέλιο στο λαό. Είναι φορές, φορές βαρύ έργο, αλλά εκεί που θα έρθει η δύσκολη στιγμή, έρχεται σαν καλόβολη μούσα η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα και δίνει πάσα πάρτο-βάλτο στην ρουτίνα. Τελευταία είδηση-χειροβομβίδα ήταν η ανακοίνωση Χίου ότι θέλει να προβεί σε ίδρυση κόμματος.

Καταρχή κάθε καλό προϊόν ξεκινάει από την ονομασία του. «Πατριωτική Κίνηση Ελλήνων Πολιτών». Μόνο το όνομα να ακούσεις σου έρχεται χαρούμενα στο μυαλό το άσμα «Γεια σου Γιώργο Παπαδόπουλε». Και ατς, τραβάς και γύρα χορευτική ως απόγονος του Μιλτιάδη και Καραϊσκάκη. Εντάξει παιδιά, το εμπεδώσαμε ότι δεν είναι ντροπή να είσαι πατριώτης, αλλά φτάνει πια. Βρείτε ένα άλλο όνομα: «Φιλελληνική Εταιρία» με μια εσάνς παράδοσης και μουστάκι stoner Ρήγα Φερραίου, «Αγωνιστική Κίνηση», εδώ μπορούμε, ας πούμε, να κινητοποιήσουμε και τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πέραν του γεγονότος ότι στην Ελλάδα όποιος «αγωνίστηκε» κάπου διορίστηκε. Δηλαδή δίνουμε διπλό κίνητρο για τον αγώνα. Ή στο κάτω-κάτω της γραφής, βάλε 20 σύμφωνα και βρες μετά τις λέξεις που θέλεις να σημαίνουν. Ο Έλληνας, μανάρι μου εκλογικό, διψάει για αρτικόλεξα. Βάλτου και 2-3 φωνήεντα να μπορεί να το προφέρει και να μην είναι η λέξη σαν επίθετο πολωνού επιθετικού και δέσαμε. Δηλαδή ντροπή ρε παιδιά. Εγώ πρέπει να σας τα λέω όλα;

Μετά είναι το θέμα του προμόσιον. Πέσαν εμβατήρια, έπεσε λαϊκισμός, έπεσε μια φανταροποδαρίλα και μια δυσκοιλιότητα, άλλο πράγμα. Δηλαδή τώρα, να είμαστε σοβαροί. Άμα είναι να ψηφίσουμε κάτι κάφρικο, θα ψηφίσουμε τον Χίο; Κοτζάμ Χρυσή Αυγή μαχαιρομερακλού και δικομάγκισα και θα πάμε να δώκουμε ψήφο στον Χίο; Στον άνθρωπο-αιμορροΐδα; Σ' αυτόν που τα νεύρα του έχουν κηρύξει εμφύλιο πόλεμο; Καταρχήν το επίθετο και μόνο είναι αντιδεοντολογικο. Προμοτάρει ασύστολα και χωρίς ντροπή το νησί της Χίου, τη στιγμή που η χώρα μας έχει τόσα ωραία νησιά. Ποια χιώτικα συμφέροντα στηρίζουν τον Χίο και δεν κατονομάζονται; Ποια σκοτεινά κέντρα έχουν αναλάβει την προώθηση του νησιού μέσω της γκρίζας διαφήμισης και κρύβονται; Τι νομίζετε; Μόνο ο Βελόπουλος παίζει μπάλα; Εμείς δηλαδή λαγούς αρμέγουμε;

Επίσης καταδικάζω και το ΚΚΕ, το οποίο μπροστά στην ανακοίνωση του Χίου, που του κλέβει το δικαίωμα στοέξω, για αδράνεια. Εγώ αν ήμουν Κουτσούμπας, πέραν του ότι θα άρχιζα δίαιτα γιατί άρχισα να φαίνομαι σαν το evil twin του Καμμένου, θα είχα εξαπολύσει δριμύτατη κριτική εναντίον του. Τι θα πει « Έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΕ»; Δηλαδή μια πραμάτεια πουλάμε κι εμεις βρε αδερφέ και θα μας την πάρεις; Και μετά με τι να κάνουμε δουλειά; «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»; Αυτό, τζιέρι μου, είναι πιο παλιό και από την Σαπουντζάκη και άντε και κι αυτή εντάχθηκε στην κατηγορία vintage. Αλλά επανάσταση έτσι; Με 2 μπαγιατοσυνθήματα; Πού βαδίζουμε, Νίκο Τσιαμτσίκα; Να βρείτε κύριε, δικά σας. Αλλά που να τα βρείτε; Τόσο μπινελίκι θα το ζήλευε και η Θύρα 4 (σου κλείνω το μάτι Στέφανε Χίο, για να βρεις έτοιμα συνθήματα, τι άλλο πια να κάνω;)

Κατά τα άλλα όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ο παλμός του συγκλόνιζει. Αυτό το μπερδεμένο πράγμα, αυτή η διασταύρωση Slayer με Νίκο Αλέφαντο και Γεωργιάδη στους 200 βαθμους, συγκινεί. Καθένας μας μέσα του παλεύει με ένα βλάκα, ο Χίος θυσιάζεται για εμάς και μας δείχνει πώς καταντάς όταν έχεις το βλάκα νικητή. Δίνει ελπίδα ότι ο καθένας μας μπορεί να ρίξει το IQ του στα πατώματα και να γίνει πρωτος μάγκας. Εδώ δίνω σύνθημα συσπείρωσης: όταν ο Χίος άφριζε στις εκπομπές του, εμείς εδώ στο mindthetrap δίναμε λύσεις και πρόγραμμα. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά με τον μαλάκα και θόρυβο πολύ. Όλοι μαζί αδέρφια να βγάλουμε την χώρα από την λάσπη και να φάμε καμιά επιδότηση τώρα που γυρίζει.

 

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.