Λοιπόν παιδιά, οκ. Γελάσαμε, τρολάραμε, το κάναμε meme, αλλά φτάνει. Στοπ. Halt. Βρείτε γλώσσες και συμπληρώστε ελεύθερα. Αυτή η μόδα που πάνε όλοι να περάσουν την ώρα τους σε μονάδες του Ε.Σ πρέπει να κοπεί ή να γίνεται μια στο τόσο, για να έχουμε φρέσκα memes. Κι άμε στο διάλο, πας που πας, πάνε ρε φίλε κουστουμάτος. Πήγαινε ας πούμε ο φορτωτής ο Αβραμό με το Rayban να σκίζει τον αιθέρα, έπιανε το G3 στα χέρια του κι άλλαζε επάγγελμα ο James Bond και γινόταν παγωτατζής.

Τώρα βλέπεις τον Καμμένο με διπλή στρώση λαιμό και κοπανάει και το τζάκετ παραλλαγή από πάνω και είναι σαν ο μικρός αδερφός από το ανθρωπάκι της Μισελέν να κάνει στρατό. Δεν κολλάει ρε φίλε, πως το λένε.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυτοί που τραβάν τη μεγαλύτερη χαζοκαψούρα (θα το έλεγα πιο χοντροκομμένα, αλλά θένω να προσεγγίσω ένα πιο ευρύ κοινό) με τα χακί είναι αυτοί που δεν έχουν πάει. Νόμος ρε φίλε. Όχι δηλαδή ότι εμείς που πήγαμε ας πούμε ανακαλύψαμε την Αμερική, ούτε και δεν λέμε ότι μας πιάνει η σαχλαμάρα και θυμόμαστε σκηνές απείρου κάλλους από τις θητείες μας, αλλά νισάφι μωρέ αδερφάκι μου.

Δεν κυκλοφορούμες με μπερέδες και μπλουζάκια με το εθνόσημο ραμμένα. Αυτοί οι πολιτικοί όμως σαν το παιδάκι στο ζαχαροπλαστείο. Δώσε μπουφάν, δώσε τζάκετ, δώσε παραλλαγή, για κάτσε ρε μεγάλε, εσύ που μας έχεις σηκώσει μισή αποθήκη οπλισμού και κορδώνεσαι και κάνεις ένα σκασμό καραγκιοζιλίκια, τι θες να αποδείξεις; Ότι είσαι παρών και επιλύεις κάποιο πρόβλημα; Ότι δίνεις την εντύπωση του αξιόμαχου ηγέτη; Ότι άμα σφίξει η ανάγκη θα βγεις μπροστά να δώσεις το καλό παράδειγμα;Τι;

Τι είναι αυτό δηλαδή που σε πιάνει και βάζεις εκείνο το χαμόγελο του «η μαμά μου έφτιαξε ταρτάκια»; Ότι εμπνέεις ας πούμε το λαό τι πολιτικάρα έχει και δεν κωλώνει πουθενά; Θα μου πεις ρε Ταμτάκο, και σένα τι σε κόβει ας πούμε; Τόσο πολύ σ' άρεσε ο στρατός; Με κόβει αδερφέ, γιατί τα σωστά παραδείγματα έρχονται μέσα από την δουλειά. Με κόβει, γιατί γίνεται διαφήμιση σε κάτι άχρηστο, θαρρείς και επειδή ο Τσίπρας άρχισε να παίζει με τα όργανα πλοήγησης, λύσαμε κανένα πρόβλημα. Με κόβει το ότι ακόμα υπάρχει ένας στρατός ΜΜΕ που για να μην χάσει τη μάσα, διαφημίζει και λιβανίζει την κάθε βλακεία που έρχεται καθενός στο κεφάλι. Κι άμα θες, ναι με κόβει, που πολίτες μπαίνουν να κάνουν τη θητεία τους και δεν γυρνάν σπίτια τους.

Με ενοχλεί αυτή η χαζονοοτροπία ότι ο πρωθυπουργός/υπουργός/υφυπουργός πρέπει να εμφανίζεται ότι άμα αυτός δεν δώσει εντολή, δεν ανατέλλει ο ήλιος. Με ενοχλεί το ότι έχουν γίνει πια στέκια τα κανάλια και γίνονται αναλύσεις επι αναλύσεων πάνω σε φλέγοντα θέματα, αντί να γίνονται μέσα στα υπουργεία, εκεί δηλαδή όπου βρίσκονται τα κέντρα αποφάσεων.

Με ενοχλεί ότι και να γίνει κάπου έργο, δεν προωθείται πουθενά, γιατί προφανώς δεν πουλάει αρκετά το ότι κάποιος, κάπου έσπασε το γούρι και δούλεψε. Και αυτός δεν διαφημίζεται, όχι επειδή πρέπει να το πουν τα κανάλια, αλλά διάολε, κάποτε πρέπει και να επαινεθεί ό,τι καλό γίνεται. Γιατί το έχουμε ανάγκη, ειδικά τώρα που έχουμε πελαγοδρομήσει και τα ζόρια σφίγγουν κάθε μέρα, να βλέπουμε ότι κάπου, κάτι κινείται.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Αλλά τα ψιλά γράμματα είναι αυτά που προσέχουμε σε κάθε συμβόλαιο.


 

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.