Βιβλίο Γκίνες ή αλλιώς το μέρος όπου καταγράφονται όλα τα ρεκόρ που συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη γη. Πολλά από αυτά είναι πράγματι μοναδικά και ιδιαίτερα, αλλά πάλι σου δίνουν την εντύπωση πως αυτός που τα σκέφτηκε και έβαλε στόχο να τα επιτύχει δεν πρέπει να στέκει και πολύ στα καλά του.

Όπως εκείνος ο τύπος που ανέβηκε 34 σκαλοπάτια, με το κεφάλι παρακαλώ. Γιατί πες ότι σπας ένα πόδι, παθαίνεις ένα διάστρεμμα πώς θα φτάσεις σπίτι σου αν μένεις στον πρώτο; Τώρα την έχεις έτοιμη τη λύση, γυρνάς ανάποδα και όπου να' ναι έφτασες.

Υπάρχει επίσης έτοιμο καταχωρημένο βραβείο που αφορά το ρεκόρ πληκτρολόγησης όχι με τα χέρια, ούτε καν με τα πόδια, αλλά με τη μύτη. Ελπίζω μόνο με τη νέα αυτή πρωτοποριακή μέθοδο να μην αντικατασταθούν οι τενοντίτιδες από αλλεργικές ρινίτιδες.

Φανερά επηρεασμένος από αυτό το ρεκόρ, παρουσιάζεται ο τύπος που έκανε κόλπα με τρία αλυσοπρίονα, μάλλον σκεπτόμενος και ατύχημα να μου συμβεί, έχω τη μύτη μου για να μπορέσω να γράψω την αυτοβιογραφία μου, αφού τώρα πια είμαι και περήφανος κάτοχος βραβείου.

Δε σταματάει όμως η λίστα μας εδώ, αφού το ρεκόρ σπασίματος καρυδιών με το κεφάλι είναι και αυτό παρόν σε λίγες σελίδες παρακάτω. Γιατί, σου λέει ο άλλος, τσάμπα το έχω το κεφάλι και αφού μένω ισόγειο για να το χρησιμοποιήσω για να ανέβω, ας χτυπήσω πάνω του κάνα καρύδι να φάω που με έπιασε μια λιγούρα.

Και ενώ διαβάζεις όλα αυτά και αρχίζεις να σκέφτεσαι πως τα έχεις δει πλέον όλα, έρχεται το ρεκόρ για τα μακρύτερα νύχια και σε στέλνει σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Γιατί σε πιάνει μια φαγούρα στην πλάτη, δεν έχεις κάποιον να σε ξύσει, να μην έχεις ένα νύχι πέντε μέτρα να κάνεις τη δουλειά μόνος σου, να μην μπαίνεις και σε υποχρεώσεις;

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κοπέλα που σταμάτησε να κουρεύεται γιατί όπως φαίνεται είχε αρκετά χρήματα για να ξοδεύει ένα μπουκάλι σαμπουάν τη φορά και ελεύθερο χρόνο για σκότωμα ώστε να της περισσεύει κάνα τρίωρο για να λούσει μαλλιά 18 ολόκληρων μέτρων. Ενώ ένα μέτρο μοϊκάνα είναι η ψηλότερη σε μήκος που κατέχει και το ανάλογο ρεκόρ. Κι εγώ λυπάμαι προκαταβολικά αυτούς που θα κάτσουν πίσω του σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες.

Και σαν να μην ήταν ήδη αρκετά περίεργα τα προηγούμενα, έρχεται το ρεκόρ ρυμούλκησης με τις ρώγες. Γιατί υπάρχουν και εκείνες οι δύσκολες ώρες που δεν έχεις σήμα να καλέσεις την οδική βοήθεια να σε τραβήξει.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και αυτός που είχε πενήντα κουτάλια κολλημένα στο σώμα του, κάνοντας τον ιδανικό υποψήφιο για να δουλεύει σε μαγαζί με παγωτά self service, ή τον επόμενο, που, για να αποδείξει το πόσο θερμόαιμος τύπος είναι, ήρθε σε άμεση επαφή με το χιόνι για 46 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα.

Ενώ υπάρχει και άνθρωπος που έχει καλύψει το σώμα του με 33.000 μέλισσες. Δίνοντας έτσι μια ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που βλέπουν μονάχα μια να τους πλησιάζει και αρχίζουν κουνούν τα χέρια τους πιο γρήγορα και από έλικα ελικοπτέρου. Γι’ αυτόν, το «με κυνηγούν οι μέλισσες κι εσύ που δε με θέλησες», προφανώς και δεν ισχύει.

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 108 άνθρωποι μπήκαν γυμνοί σε τρενάκι του λούνα παρκ, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έκαναν όσοι δημιούργησαν το μεγαλύτερο εσώρουχο στο κόσμο.

Ελπίζω τουλάχιστον να μη φοβόντουσαν την ταχύτητα και έτσι οι επόμενοι αναβάτες να μην είχαν απευθείας επαφή με τις ανάλογες εκκρίσεις.

Και μπορεί σε όλους εμάς να φαίνονται αυτά ηλίθια και αστεία, αλλά πέρα από το όνομα σου στις σελίδες του βιβλίου, κερδίζεις και ένα σεβαστό χρηματικό έπαθλο. Γι΄ αυτό μην κάθεσαι λεπτό, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει με την όπισθεν, βρες κάτι τρελό που κάνεις καλά και κάνε την ανάλογη αίτηση.  

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.