Θες να κάνεις πάνω σου διακαώς μια αλλαγή και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου για ολική μεταμόρφωση είναι τα μαλλιά σου. Ξεφυλλίζεις περιοδικά και καταλήγεις σε χρώμα και κούρεμα που όχι μόνο είναι της αρεσκείας σου, αλλά πιστεύεις ότι σου ταιριάζει. Επειδή όμως οι εποχές είναι δύσκολες και οι επισκέψεις στο κομμωτήριο θεωρούνται από την τσέπη σου είδος πολυτελείας, παίρνεις τη γενναία μα συνάμα παράτολμη απόφαση να παριστάνεις τον κομμωτή για μια μέρα με πειραματόζωο το κεφάλι σου. Αρχίζεις λοιπόν την έρευνά σου για να αποκτήσεις ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Για αρχή επισκέπτεσαι το youtube και παρακολουθείς με μεγάλη προσοχή όλα εκείνα τα βιντεάκια που σε καθοδηγούν για το πώς να κουρευτείς μόνος σου στο σπίτι. Συμφώνα με αυτούς, το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ψαλίδι, μια χτένα και δυο τρία λαστιχάκια. ύστερα θα σταθείς μπροστά στο καθρέφτη και με δύο τρείς απλές κινήσεις θα είσαι έτοιμος. Το κάνουν μάλιστα με τέτοια ταχύτητα και ευκολία που σε πείθουν ότι είναι το ίδιο εύκολο με το να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου. Τύφλα να έχει δηλαδή ο Σαμαράς, όχι καλέ ο Αντώνης, ο Τρύφωνας.

Επί του πρακτέου όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο ζόρικα από όσο το δείχνουν. Καταρχάς, η ορατότητά σου είναι από περιορισμένη εώς και μηδενική γιˊ αυτό τον βλέπεις κι εσύ τον κίνδυνο μαζί με τις άκρες να πάρεις αμπάριζα και το αυτί σου. Εκτός των άλλων, τη μεγάλυτερη απόδοση εχει το στοίχημα του να τα στραβόκοψεις και από τη μια να κυκλοφορείς με μακρύ και από την άλλη με καρέ σαν το κουστούμι από το Βίκτωρ-Βικτώρια. Και άντε να δεχτώ πως θες να πειραματιστείς και πας να πάρεις λίγο κάτω κάτω την ψαλίδα, αλλά αν έχεις στόχο να κόψεις μύτες και φυλλαρίσματα, λυπάμαι που στο λέω, αλλά το καπέλο δεν το γλιτώνεις για τους επόμενους μήνες από το κεφάλι σου.

ίδια και χειρότερα αποτελέσματα θα έχεις και αν αρχίσεις μόνος σου να δοκιμάζεις βαφές πάνω στο τριχωτό της κεφαλής σου. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο πρόβλημα δεν είναι η εφαρμογή, που σε βλέπω θες δε θες να καταλήγεις με ανταύγειες, αλλά και το χρώμα που θα επιλέξεις. Γιατί όσο αστείο και αν σου ακούγεται, η βαφή των μαλλιών είναι χημεία. Γιˊ αυτό, ό,τι χρώμα και να διαλέξεις, σχεδόν ποτέ δε θα βγει το ίδιο πάνω σου. Επειδή μπορεί εσύ απˊ έξω στο κουτί που αγοράζεις να βλέπεις την κοπελιά που το διαφημίζει να είναι κατάξανθη, αν όμως το φυσικό σου είναι μαύρο και άραχνο, στην καλύτερη των περιπτώσεων να πετύχεις κανά καφετί.

Και μη σου μπει καν η ιδέα να αρχίσεις τα ντεκαπάζ κατˊ οίκον, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το κάψεις το καημένο το μαλλί και θα πληρώνεις μετά τα πενταπλά σε τρέσες και εξτένσιον. Για το λόγο αυτό κάνε το κουμάντο σου και πήγαινε μια φορά στο τόσο σε έναν ειδικό για να έχεις εγγυημένα αποτελέσματα ή τουλάχιστον εμπιστεύσου κάποιον που έχει πέντε βασικές γνώσεις επίπεδο του θέματος και το έχει ξανά κάνει. μη ξεχνάς πως αν ήταν τόσο εύκολο δε θα υπήρχαν ούτε κομμωτήρια, ούτε σχολές κομμωτικής. Άλλωστε, αν μπορούσες να μάθεις τα πάντα μέσω βίντεο, με δέκα σεζόν Greys Anatomy που έχω παρακολουθήσει, έπρεπε αυτή τη στιγμή να είμαι στο χειρουργίο και να αφαιρώ σκωληκοειδίτιδες.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.