Κυριακή 12 Απριλίου 2015,

Εκτός από τη φετινή εορτή του Πάσχα, δηλαδή το μεγαλύτερο άλλοθι στην ιστορία για να φάμε όλοι χωρίς αύριο, ήτανε και η πρεμιέρα της πέμπτης σεζόν του πολύ αγαπημένου Game of Thrones, του σίριαλ που παρακολουθεί η μίση οικουμένη και έχει ως θέμα του την μάχη βασιλικών οικογενειών για την απόκτηση του σιδερένιου θρόνου .

Και ενώ όλοι μας ανυπομονούσαμε σχεδόν ένα χρόνο, από το φινάλε της τέταρτης σεζόν, για να δούμε την συνέχεια, την προηγούμενη μέρα εμφανίστηκε σαν από μηχανής χάκερ και διέρρευσαν τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της σειράς, κυκλοφορώντας πλέον ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το σημείο παρουσιάστηκε και το δίλημμα μεταξύ των τηλεθεατών, αν πρέπει δηλαδή να τα κατεβάσουν όλα ευθύς αμέσως ή να περιμένουν να κυκλοφορήσουν πρώτα στην Αμερικανική τηλεόραση, για να τα παρακολουθήσουν.

Το εν λόγω δίλημμα, κράτησε στον καθένα για όσο χρόνο χρειάστηκε, μέχρι να εξακριβωθεί στο πόσο καλή ποιότητα κυκλοφορούν και από ποιον πάροχο μπορούν να τα προμηθευτούν.

Κάπου εδώ, αρχίζει και η διάσταση των απόψεων, για το πόσο αρνητικό ή θετικό αντίκτυπο έχει τελικά για τη σειρά, το φαινόμενο αυτό της διαρροής.

Κάποιοι θα συμφωνήσουν με την πρώτη εκδοχή, θα υποστηρίξουν πως όλο αυτό, εκτός από καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και ενίσχυση της πειρατείας, θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της τηλεθέασης και την έλλειψη του καθιερωμένου εβδομαδιαίου σασπένς, που ακολουθεί την λήξη κάθε επεισοδίου.

Από την άλλη όμως υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία, σε αυτήν που ανήκω και εγώ, που βλέπει το όλο θέμα με πιο θετική ματιά.

Καταρχάς η κάθε σεζόν ολοκληρώνεται στα δέκα περίπου επεισόδια, έτσι η κυκλοφορία των τεσσάρων πρώτων, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει την ένταση και την ανυπομονησία για τα επόμενα.

Γιατί είναι αδύνατο κάποιος που βλέπει φανατικά τη σειρά, να τη σταματήσει στη μέση.

Όσον αφορά την αιτιολογία για την ύπαρξη των γνωστών και μη εξαιρετέων spoilers, μένει να πω, πως η σειρά είναι βασισμένη σε βιβλίο και παρά τις οποίες τροποποιήσεις του συγγραφέα, αυτό το θάνατο του Τζόφρι, τον είχα πληροφορηθεί πέρσι πριν προλάβω καν να ανοίξω τον υπολογιστή για να δω το χθεσινό επεισόδιο.

Επίσης για το καταιγιστικό Game of Thrones, μια ίσον καμία, για αυτό δεν βρίσκω κανένα απολύτως κόλλημα στο να χαζέψεις όχι μόνο δεύτερη αλλά και τρίτη και τέταρτη φορά, το κάθε επεισόδιο ώστε να μπεις στο κλίμα.

Αλλά και για να μπορέσεις να βρίσεις καλύτερα εκείνο τον κλαψιάρη τον Jon Snow, που ακούω όλους να τον υποστηρίζουν, ενώ εμένα αυτό το δήθεν μυστηριώδες και λιγομίλητο ύφος του, μου προκαλεί αλλεργία.

Την ίδια αλλεργία που μου φέρνει και η εναπομείνασα οικογένεια Σταρκ, με τη μονίμως τσαντισμένη Άρια και την πικρόχολη Σάνσα.

Να δεις τη Μάρτζορι να γίνεται βασίλισσα και να κάνει του αλατιού τον, ο θεός να τον κάνει, βασιλιά Τόμεν, ενώ παίζει την καλύτερη διπλωματία σε όλο το σίριαλ και γιατί όχι να διδαχθείς και εσύ τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσεις την κακιά πεθερά σου.

Να παρακολουθήσεις την Νταινέρυς, να αποκτά δύναμη και εξουσία, ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν και να ακροβατεί συνεχώς μεταξύ του να χάνει και να βρίσκει τον έλεγχο.

Αλλά και να προσέξεις όλες εκείνες τις λεπτομέρειες των δευτερευόντων ρόλων, που αν και είμαι σίγουρη πως δεν θα δουν τον θρόνο ούτε με κιάλια, θα καταφέρουν να δώσουν στην πλοκή την ώθηση που χρειάζεται.

Για το λόγο αυτό, αν και θα περάσει περίπου ένας μήνας μέχρι να δούμε το επόμενο καινούργιο επεισόδιο, ας κάνουμε όλοι λίγο υπομονή.

Δεν είναι δα ότι έχει φτάσει και ο χειμώνας!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.