Καλησπέρα, τι κάνετε; Να'στε πάντα καλά. Όταν είστε κοντά μου κι όταν με διαβάζετε από μακριά. Σήμερα έχω έρθει με ολοκαίνουρια ανάλυση, ούτε μιγαδική, ούτε αριθμητική. Σήμερα θα απολαύσετε άλλη μία παιχνιδάρα που γέμισε αίμα την οθόνη μου. Πάμε για Darkness 2;

Πώς θα σας φαινόταν αν ξυπνούσατε ξαφνικά σε ένα κόσμο με ακριβά εστιατόρια, κρύσταλλα, βυζιά και μια ξαφνική επίθεση της μαφίας που καταστρέφει το μέρος; Ναι, κι εγώ ενθουσιάστηκα, γι' αυτό συνέχισα να παίζω. Στα τεχνικά, μιλάμε για ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου, με πολύ πίου πίου και λίγο rpg.

Στη βασική πλοκή, είσαι ένας νεαρός αρχιμαφιόζος, με το σκοτάδι μέσα σου. Κι όταν λέω σκοτάδι, δεν εννοώ αυτή την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα, ότι είσαι λίγο σκατόψυχος ρε παιδί μου. Μιλάω για full functional πλοκάμια, που βγαίνουν από μέσα σου, σε καθοδηγούν, μισούν το φως και έχουν και κρυφή ατζέντα.

Αφού φας λίγο ξύλο, ξυπνάς για regroup με τους άντρες σου, για να μάθεις ότι σε κυνηγάει μια αδελφότητα, που λίγο-πολύ, δε θέλει εσένα, αλλά το σκοτάδι μέσα σου. Υπάρχει βέβαια και το κατάλληλο όπλο, το μοναδικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου, κατασκευασμένο από την ίδια και αντίθετη οντότητα. Κάτι φωτεινό, αγγελικό και γυναικείο.

Όταν σε στριμώξουν και απαιτήσουν να τους παραδώσεις τα μέσα σου, το διαβολικά κακό σκοτάδι σου, αποκαλύπτει ότι κρατάει αιχμάλωτη την πεθαμένη γκόμενά σου και θα μείνει η ψυχή της στην κόλαση, αν τολμήσεις να το αφήσεις να σου φύγει. Κοινώς, τη γάμησες. Κι αν ονειρεύεσαι να γαμήσεις ξανά τον έρωτα της ζωής σου, πρέπει να συνεργαστείς και μακριά απ'τα φώτα.

Ένα βασικό σου πρόβλημα, είναι τα οράματα με πρωταγωνίστρια την ψόφια κοπελιά σου, που εκτός από βοηθητικά είναι και creepy. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του χαρακτήρα, αλλά και δικό σου αν παίζεις, είναι η δυσκολία να καταλάβεις αν είσαι θεοπάλαβος ή όχι. Μετά από κάθε αιματηρό encounter που τα δίνεις όλα και μένεις στον άσσο, ξυπνάς σε ψυχιατρείο με όλους τους γνωστούς σε ρόλους γιατρών και τροφίμων.

Με τη βοήθεια του πιστού σου darkling, γλιτώνεις απ' την απαγωγή και τον βέβαιο θάνατο, προσπαθείς να βρεις την αγαπημένη σου, το σκοτάδι σε απειλεί, οι αντίπαλοι σε απειλούν και ο κόσμος είναι ένα σκοτεινό και ματωμένο μέρος.

Μετά από πολύ τρέξιμο, αγωνία και ένα μικρό αλλά πλήρως ικανοποιητικό διάστημα που παίζεις σαν darkling, βρίσκεις τον εαυτό σου και πρακτικά παίρνεις πίσω το σκότος που προσπαθούν να σου στερήσουν, αυτοκτονώντας, σε μια τελευταία προσπάθεια να βρεις την αγαπημένη νεκρή.

Ξυπνάς για τελευταία φορά στο ψυχιατρείο και επιτέλους όλοι καταδέχονται να σε πάνε στην αγάπη σου, που τώρα είναι νοσοκόμα, για να σε πείσει αυτή ότι όλη η ζωή σου είναι φαντασιώσεις ενός παλαβού. Σε μια ύστατη προσπάθεια να σου δείξει την αλήθεια, το πιστό σου darkling θυσιάζεται.

Αφού περάσει καμιά ώρα και σταματήσεις το κλάμα, πιάνεις το gamepad και συνεχίζεις. Βρίσκεσαι στην ταράτσα του ψυχιατρείου. Όλοι σου λένε ότι είσαι τρελός κι αν προχωρήσεις λίγο ακόμα θα πεθάνεις.

Και τότε, γίνεται το θαύμα. Το παιχνίδι σου δίνει δύο επιλογές: να κάνεις ένα βήμα πίσω και να μείνεις για πάντα έγκλειστος βλέποντας τη ζωντανή νοσοκόμα από μακριά, ή να πηδήξεις κάτω και να κυνηγήσεις την ψυχή της κοπέλας σου στα καζάνια της κόλασης. Ποιος θα κάνει το άλμα μαζί μου για να δούμε τη συνέχεια;

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.