Σήμερα ξύπνησα με διάθεση για μουσική. Καλή μουσική, ανεβαστική κι ευχάριστη. Να με χαλαρώσει και να ξεκινήσει την εβδομάδα μου με ηρεμία και γαλήνη. Κι αφού άκουσα δύο δίσκους Sabaton, είμαι έτοιμη να παίξω και να σχολιάσω. Κι αφού με μουσική ξεκίνησα, με κάτι μουσικό θα συνεχίσω. Και το όνομα αυτού; Brutal Legend. Και βάρβαρο και θρυλικό. Φανταστείτε κάτι σαν μπέργκερ, που αντί για ψωμάκι κάτω, ψωμάκι πάνω και μπιφτέκι στη μέση, θα έχει πίτσα κάτω, πίτσα πάνω και δύο κιλά κιμά στη μέση. Ναι, το Brutal Legend είναι το πιτσέργκερ των παιχνιδιών. Σε γεμίζει αλλά δεν το χορταίνεις ποτέ και δε νιώθεις καν τύψεις γι'αυτό.

Στα τεχνικά, πρόκειται για ακόμα ένα τριτοπρόσωπο action/adventure παιχνίδι, με στοιχεία real-time strategy. Το παιχνίδι, ακολουθεί την περιπέτεια του Eddie Riggs, που κάτω από περίεργες συνθήκες ανοίγει μία πύλη και βρίσκεται σε έναν heavy metal κόσμο. Εξοπλισμένος με μια τσεκούρα, την αγαπημένη του κιθάρα και μεταφορικό μέσο για να μην κουράζεται, ξεκινάει την πορεία του να σώσει ή να καταστρέψει το νέο κόσμο και να γίνει ήρωας ή κάτι που όσοι ζήσουν θα μισήσουν πολύ. Πάντως είναι ο Εκλεκτός και μόνο αυτό έχει σημασία. Με μοναδικά, τύπου Guitar Hero, υπερσόλο, ο Eddie με τους νέους του συμμάχους, συγκεντρώνουν στρατό για να σώσουν τον κόσμο από τον Doviculus.

Αν λοιπόν γουστάρετε μέταλ και σας ενδιαφέρει να δείτε φτερά, δαίμονες, head bangers, έρωτες, υποψίες, προδοσίες, μαγικά και τις μεγαλύτερες γροθιές στην ιστορία του παιχνιδοσύμπαντος, αυτό το αριστούργημα είναι για σας και τις βροχερές μέρες που θα ακολουθήσουν.

Η χρήση του χάρτη θα σας βοηθήσει στον εντοπισμό τον αποστολών και των εχθρών, την απόκαλυψη της αληθινής ιστορίας του Riggnarok και της Succoria, το παρελθόν τους, τον απόγονο και το μέλλον του, καθώς και στον οριστικό χαμό του Doviculus. Θα περιπλανηθείτε στον κόσμο, θα γνωρίσετε τη δαιμονική και την ανθρώπινη φύση, θα αμφισβητήσετε τους φίλους σας και θα καταστρέψετε τους εχθρούς σας. Θα ανακαλύψετε τη θάλασσα που λειτουργεί υπερ των υπερφυσικών δυνάμεων των ανθρώπων και κατά της ανθρωπότητας και θα αναρωτηθείτε για τα μυστικά των Τιτάνων.

Θα οδηγήσετε, θα πετάξετε, θα παίξετε κιθάρα, θα τσεκουρώσετε, θα γελάσετε, θα συγκινηθείτε και θα κλάψετε. Θα τραγουδήσετε, θα χτυπηθείτε και λίγο και θα έχετε επιτέλους το τέλειο σκηνικό για να πιείτε μπίρες στο σπίτι σας.

Κλείστε πόρτες και παράθυρα και μπείτε στον κόσμο του Eddie, του Lars, της Lita και της Ophelia. Σταματήστε το τέλος του heavy metal κόσμου και τον αφανισμό των head bangers. Ερωτευτείτε μαζί με τους πρωταγνωνιστές. Μισήστε για χάρη τους. Σκοτώστε για χάρη σας. Κι αν η γαμάτη πλοκή, το ευχάριστο gameplay και το καλύτερο soundtrack στον κόσμο μας και τον δικό τους δε σας φαίνονται αρκετά για να κλειστείτε άλλη μια βδομάδα σπίτι, σας έχω τα κατάλληλα ονόματα, στις κατάλληλες θέσεις. Φωνές, συγκεκριμένα.

Θα πάω ενδεικτικά με: Jack Black, Tim Curry, Rob Halford, Lita Ford, Ozzy Osbourne και Lemmy Kilmister. Τι, ακόμα να το αγοράσετε και να ξεκινήσετε; Μην πείτε μετά ότι δε σας ενημέρωσα.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.