Βασικά καλησπέρα σας. Παρακαλώ προσδεθείτε γιατί η βόλτα μας σήμερα έχει λακούβες. Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι οι άντρες, προτιμούν η γυναίκα τους να μη δουλεύει;

Σταματήστε να κοιτάτε γύρω-γύρω ωσάν χαμένοι. Καμία χρονομηχανή δε σας πήγε μισό αιώνα πίσω, ούτε μεταφερθήκατε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν που οι χαρακτήρες του Ρώμα δεν είναι τηλεοπτικοί, αλλά οι γείτονες δυο στενά πιο κάτω.

Μιλάμε για τον πλανήτη Γη του 2015. Και είναι αλήθεια. Οι άντρες είναι πιο ευτυχισμένοι με την καλή νοικοκυρά που’ναι δούλα και κυρά.

Το απέδειξε περίτρανα έρευνα εκ Αυστραλίας ορμώμενη. Πολλοί γάμοι γίνονται παρελθόν και χάνονται στη λήθη, όταν οι γυναίκες δουλεύουν πολύ ή κερδίζουν περισσότερα από τους άντρες τους. Ενώ οι σκληρά εργαζόμενοι άντρες, γυρίζουν σπίτι και βρίσκουν ευτυχισμένες νοικοκυρές με μπικουτί και στρουμπουλά ροδομάγουλα παιδάκια, οι γυναίκες καριέρας έχουν δυστυχισμένους συντρόφους.

Αναχρονιστικό; Εξωφρενικό ίσως; Ρεαλιστικό πάντως. Φυσικά, δε φωνάζει «πρόοδος» με τηλεβόα, αλλά ας μην κάνουμε ότι πέφτουμε κι απ’τα σύννεφα καβάλα σε μονόκερο.

Οι παραδοσιακοί ρόλοι μέσα στην οικογένεια, έχουν γονιδιακό αποτύπωμα μετά από τόσα χρόνια επανάληψης.

Φτιάξτε εικόνα: Η οικογένεια μαζεύεται περιχαρής γύρω από το πρωινό τραπέζι να πιούνε γάλα, χυμό, καφέ, τσάι του βουνού και νέκταρ, ενώ τρώνε οτιδήποτε μπορείς να του αλείψεις βιτάμ και μαρμελάδα. Ο άντρας φεύγει χαμογελαστός για τη δουλειά που γεμίζει αυτό το τραπέζι, ενώ η γυναίκα περιχαρής μένει πίσω να διοικήσει το βασίλειό της. Πάω να πιω τη δραμαμίνη μου γιατί ανακατεύομαι και επιστρέφω.

Είναι αστείο, σε κοινωνίες που θέλουν να λέγονται προοδευτικές και εξελιγμένες, να αποδεικνύεται στην πράξη ότι άντρες που δε δουλεύουν ή βγάζουν λιγότερα χρήματα από τις γυναίκες τους, είναι πιθανότερο να απιστήσουν.

Σίγουρα, τα αίτια είναι ψυχολογικά. Ο άντρας ο σωστός, πρέπει να παρέχει στην οικογένειά του. Είναι ο κυνηγός που θα φέρει σπίτι το μπέικον. Οκ, δε θα βγει να κυνηγήσει αγριογούρουνα με την ξιφολόγχη, αλλά θα κερδίσει το αντίτιμο του νεκρού γουρουνιού, για να στείλει τη γυναίκα του στο σούπερ μάρκετ να το αγοράσει.

Ενώ η αδύναμη γυναίκα, τα πάει πολύ καλύτερα διαφεντεύοντας το μικρόκοσμό της.

Έτσι, δεν απειλείται το ευαίσθητο «εγώ» του άντρα, που θα ένιωθε αποτυχημένος μπροστά σε μία γυναίκα αυτόνομη, που το μόνο που θα χρειαζόταν από εκείνον θα ήταν να της αλλάξει καμιά λάμπα. Αν όμως η γυναίκα είναι στο σπίτι, έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή της να ετοιμάσει ένα ζεστό πιάτο φαΐ για το στυλοβάτη της, να κάνει τα αφρόλουτρά της και να τον περιμένει για να τον περιποιηθεί. Ή τουλάχιστον, αυτά σκέφτονται τα αγόρια για να κοιμούνται ήσυχα τα βράδια.

Το αν αυτή η νοοτροπία μπορεί πραγματικά να αλλάξει κάποια στιγμή, είναι προς συζήτησιν. Μεγάλη κουβέντα κιόλας. Μέχρι τότε, θα βλέπουμε περήφανους άντρες να πηγαίνουν στις δουλειές τους, προσπαθώντας να πείσουν τις συντρόφους τους να μείνουν σπίτι και να κυριαρχήσουν.

Μια μικρή παρένθεση μόνο πριν κλείσω. Επειδή τα αγόρια εκτός από το ρηγμένο τους εγωισμό, ζηλεύουν κιόλας όταν το κορίτσι τους κυκλοφορεί στον κόσμο, να σας πω ότι όταν έχει πολλές ώρες ελεύθερες μόνη, μπορεί να βρει τρόπους να περάσει την ώρα της, που ποτέ δε θα μάθουν αλλά σίγουρα δεν θα τους άρεσαν.

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/men/relationships/11740745/Men-are-happier-when-their-wives-dont-go-out-to-work-study-finds.html

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.