Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, η ανάγκη για κοινωνικοποίηση κάνει αισθητή την παρουσία της. Παιδάκια άγνωστα, που παίζουν μαζί στις γειτονιές σχηματίζοντας τις πιο όμορφες παρέες, μένουν στη σκέψη μας όσο μεγαλώνουμε και αναγνωρίζουμε την αξία της φιλίας.

Φίλοι υπάρχουν πολλοί, παρέα όμως μία. Παρέες με μέλη που φεύγουν, αντικαθίστανται, επιστρέφουν ενίοτε, γενικά που η σύστασή τους αλλάζει ανά τα χρόνια.

Αυτό που θα σχολιάσουμε όμως σήμερα, δεν είναι η αξία της παρέας αλλά τα άτομα που την αποτελούν. Πιο συγκεκριμένα, θα πούμε γιατί είναι πολύ καλύτερο σε μια παρέα να υπάρχουν και τα δύο φύλα.

Δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς θέλω να πω; Πάμε μια βόλτα στο δρόμο κατεστραμένων κοριτσοφιλιών. Σε μια παρέα αμιγώς γυναικεία, κυριαρχoύν το κουτσομπολιό, οι ζήλιες, οι γκομενοσυζητήσεις, δημιουργείται παρασκήνιο πάνω σε μια κακή στιγμή και γενικώς η συναναστροφή με γυναίκες έχει πολλή συζήτηση, ανάλυση, ψώνια και ταινίες.

Από την άλλη πλευρά, οι καθαρά αντρικές παρέες μπορούν να περιοριστούν σε επιφωνήματα και μορφασμούς αντί λέξεων, μπίρες, μπάλα, παιχνίδια άντε και κανένα μπασκετάκι στο πάρκο για τους πιο φιτ.

Ελπίζω να καταλάβατε ότι υπερβάλλω επίτηδες για να πιάσετε το νόημα. Αλλά όπως και να το δούμε, όταν η παρέα αποτελείται από άτομα του ίδιου φύλου, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Ας δούμε τώρα, μια παρέα αποτελούμενη και από τα δύο φύλα. Και δε μιλάω για γνωστούς που βρίσκονται μια στα τόσα για ένα καφέ. Ούτε για σύσταση τύπου τρεις άντρες και μία κοπέλα ή το ανάποδο. Το παράδειγμά μου έχει τα φύλα μοιρασμένα σχετικά ισομερώς.

Σε μια τέτοια παρέα λοιπόν, ανταλάσσονται απόψεις πολύ πιο ρεαλιστικές μιας και υπάρχουν πάντα και οι δύο όψεις του νομίσματος, δίνονται συμβουλές πολύ πιο άμεσες και «σωστές» και η διασκέδαση περνάει σε άλλα επίπεδα.

Βραδιές με ρομαντικές κομεντί για να κλαψουρίζουν οι κορασίδες και να κοροιδεύουν οι άντρες και βραδιές με action movies για να πορώνονται τα αγοράκια και να χαζεύουν τους ξεμπλούζωτους πρωταγωνιστές τα κοριτσάκια.

Υπάρχει πάντα ένας καθρέφτης με πόδια του αντίθετου φύλου να σου λέει πότε είσαι στα καλύτερά σου, να σε βοηθάει να διορθώσεις τα λάθη σου, ή απλά να σου δίνει, άθελά του και μόνο με βάση το πώς φέρεται στις σχέσεις του, το πρότυπο αυτού θα ταίριαζε στη ζωή σου.

Υπάρχει και το μελανό σημείο της έλξης μεταξύ ατόμων της παρέας και τα κρεβάτια τύπου Μπέβερλι Χιλς, αλλά καμιά φορά βγαίνει σε καλό, όπως με τα φιλαράκια μου Μόνικα και Τσάντλερ, οπότε δεν το μετράω καν για αρνητικό.

Επίσης, φίλοι μου, σε αντρογυναικοπαρέες η γνώση δίνει και παίρνει γιατί υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα τόσο από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και από το ένα φύλο στο άλλο, που θέλοντας και μη, γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών.

Ας πούμε εγώ, χάρη στους άντρες φίλους μου βλέπω θρίλερ (και τσόντες ενίοτε, αλλά αυτό δεν τους το λέμε) και μπάλα, παίζω πόκερ και video games και πίνω μπίρες σαν ναυαγός στην έρημο.

Γι’αυτό σας λέω, βάλτε το άλλο φύλο στην παρέα σας και σίγουρα θα σας βγει σε καλό. Αν μη τι άλλο, θα έχετε πάντα έναν άντρα (ή γυναίκα αντίστοιχα) να κατηγορείτε για την αποτυχημένη σχέση σας, μιας και όλοι ίδιοι είναι.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.