Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους ξεχνάς και κούραση και ταλαιπωρία για να τους δεις; Έχεις μήπως στη ζωή σου και εσύ άτομα που δεν μπορείς να τους χαλάσεις χατίρι; Ξέρεις μήπως κάποιες ψυχές που για χάρη τους γίνεσαι ψυχούλα; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μάλλον έχεις και εσύ τις αδυναμίες σου!

Και μπράβο σου! Διότι είναι ωραίο να αισθάνεσαι έτσι για κάποιον, και να αγαπάς άνευ όρων, βάζοντας μερικές φορές τα θέλω του άλλου πάνω από τις δικές σου ανάγκες. Βέβαια, το να έχεις αδυναμία σε κάποιον είναι τελείως διαφορετικό απο το να σε εκμεταλλεύονται. Και επειδή, δυστυχώς είναι πολύ λεπτές οι γραμμές και οι ισορροπίες ανάμεσα σε αυτές τις δύο καταστάσεις, καλό είναι να έχουμε και λίγο ανοιχτά τα ματάκια μας για το σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε. Οπότε ας βάζουμε και λίγο τη λογική μας να δουλεύει πού και πού και ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι δεν είναι ανάγκη να σκεφτόμαστε και τόσο αλτρουιστικά πάντοτε, κυρίως όταν αναλογιζόμενοι πόσα πράγματα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για τις αδυναμίες, δεν πιστεύουμε πως οι αδυναμίες μας θα έκαναν τα ίδια για εμάς. Όπως και να έχει πάντως, οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι ζυγαριές και δεν έχουν καντάρια για να μετράμε τι πήραμε και τι δώσαμε. Και στην τελική δεν είναι και αυτός ο στόχος των εκάστοτε σχέσεων, οπότε δε λογαριάζεις τι πήρες και τι έδωσες, ούτε επίσης δίνεις με μόνο στόχο να λάβεις!

Αλήθεια όμως, πώς προκύπτει κάποια άτομα να γίνονται οι αδυναμίες μας; Η επικοινωνία, φίλοι μου! Αυτή τα φταίει όλα, η ξεχωριστή επικοινωνία που έχετε αναπτύξει με αυτά τα άτομα και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σας τη χαλάσει! Αυτό μας κερδίζει τελικά και δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Ο λόγος λοιπόν που έχουμε αδυναμίες είναι γιατί αυτά τα διαολεμένα πλασματάκια, που εύκολα θα μπορούσαν να ορίσουν τις ζωές μας, κατάφεραν με ένα μαγικό τρόπο να γαντζωθούν στα στενά του εγκεφάλου μας και να φτάσουν την επικοινωνία μας μαζί τους σε ένα επίπεδο που τα νεύματα είναι πλέον αρκετά για να συνεννοηθούμε και οι σιωπές μας δεν είναι αμηχανίες αλλά ολόκληρες συζητήσεις! Με τα άτομα αυτά έχουμε χτίσει μια σχέση με πολύ γερά θεμέλια, και έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να μας διαβάζουν!

Γίνονται αδυναμίες μας γιατί έχουν μια συμπεριφορά που μας γοητεύει, και βρίσκουμε πάντοτε κάτι να θαυμάζουμε σε αυτούς. Ο χαρακτήρας τους μας κάνει να χάνουμε κάθε αντικειμενικότητα προς αυτούς, τους ξεχωρίζουμε στο πλήθος όσων μας περιβάλλουν και μεροληπτούμε υπέρ τους, γιατί για εμάς είναι οι καλύτεροι, οι εξυπνότεροι, οι ομορφότεροι και αυτοί που αξίζουν τα πάντα. Η κριτική μας σκέψη εκμηδενίζεται με ένα τους βλέμμα και τους κάνουμε κάθε χάρη χωρίς να χρειαστεί και πολύ προσπάθεια να μας πείσουν για αυτή. Άλλωστε μερικές φορές αρκεί να δεις το χαμόγελο κάποιου που αγαπάς και αυτό είναι αρκετό για κάθε τίμημα!

Κάπως έτσι καταλήγουμε να μην μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτές τις πολύ ξεχωριστές ψυχούλες, τις αδυναμίες μας. Άρα τους κάνουμε χατίρια τρελά για να τους ευχαριστήσουμε που υπάρχουν στη ζωή μας. Γιατί τι σημασία έχει αν θα κουραστούμε λιγάκι παραπάνω, αφού τελικά μια αγκαλιά τους θα μας ξεκουράσει; Κάποιες φορές κάνουμε χιλιόμετρα ολόκληρα για να τους δούμε έστω και για λίγο, άλλες πάλι φορές τους φροντίζουμε τρυφερά προτιμώντας να αγοράσουμε το κρασί που αυτοί θα επέλεγαν παρά το δικό μας αγαπημένο, ή κάποιες φορές φέρνουμε όλο το πρόγραμμά μας ανάστα για να περάσουμε κι άλλο χρόνο μαζί τους! Άλλωστε, αντικειμενικά πάντα, για εμάς είναι οι καλύτεροι! Και πλέον ανοίγοντας τα χέρια μας, που όλο τον κόσμο χώρεσαν, τώρα πια χωράνε μόνο αυτούς!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.