Και να πάρετε το αμάξι και να φύγετε! Να ανοιχτούν μπροστά σας οι δρόμοι και εσείς να γελάτε και να κουβεντιάζετε!

Αν αγαπάς τα ταξίδια σίγουρα μπορείς να αναγνωρίσεις πόσο όμορφες είναι οι εκδρομές με φίλους, αλλά ακόμη και αν είσαι σπιτόγατος ένα roadtrip με φίλους μπορεί να σε πείσει να ξεκουνηθείς από τον καναπέ στον οποίο έχει βουλιάξει. Σημαντικότερο όλων φυσικά για ένα επιτυχημένο roadtrip είναι όπως πάντα η παρέα. Για κάθε εκδρομή και ταξίδι, λοιπόν, οφείλεις να έχεις μαζί σου τα άτομα που αγαπάς και ξεχωρίζεις, δεν είναι και δύσκολο άλλωστε να τους διαλέξεις για ένα ταξιδάκι όταν τους έχεις ήδη επιλέξει για να είναι μέρος της ζωής σου!

Και μη ξεχνάμε ότι όπως κάθε τι όμορφο έτσι και μια εκδρομή μπορεί να γίνει ακόμη ομορφότερη όταν είναι και λιγάκι αυθόρμητη. Είναι πολύ ωραίο εκείνο το συναίσθημα που θα αποκτήσετε σαν παρέα όταν πάνω στον καφέ κάποιος πετάξει την ιδέα για μια εκδρομή, είτε αυτή είναι ένα σαββατοκύριακο στο βουνό ή στη θάλασσα ή ακόμη και ένα τριήμερο στο εξοχικό ενός φίλου. Το roadtrip γίνεται ιδανικό αν μέσα σε όλα αυτά συνδυαστεί με συναντήσεις με άτομα που αγαπάς, όπως για παράδειγμα οι φίλοι που σπουδάζουν μακριά σου.

Όταν λοιπόν η πρόταση πέσει στο τραπέζι, ένα γελάκι θα σχηματιστεί στα χείλη τα δικά σου και των φίλων σου και πριν καν προλάβετε να το καταλάβετε θα ψάχνετε ήδη ημερομηνίες που θα σας βολέψουν ώστε να μπορεί όλη η παρέα να κάνει αυτό το ταξιδάκι. Και η ημερομηνία κλείνει και τα πράγματα ετοιμάζονται και μαλώνετε ο ένας τον άλλον να μην κουβαλήσει πολλά και ο οδηγός της παρέας φροντίζει να ξεκινήσει το ταξίδι του από το βενζινάδικο ώστε το αμάξι να είναι φουλ από καύσιμα και η παρέα να αναγνωρίσει στα πρώτα δέκα λεπτά της διαδρομής πως ένα roadtrip με τους σωστούς φίλους μπορεί να σου δώσει αναμνήσεις μιας ζωής. Άλλωστε όπως και να έχει ταξίδια και εκδρομές κάνουμε πολλά στη ζωή μας, με την οικογένεια μας, με το σύντροφό μας ή λόγω δουλειάς, αλλά τα ταξίδια με φίλους έχουν μια ξεχωριστή αύρα για αυτό και έχουν και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Παίρνετε τους καφέδες σας στο χέρι μαλώνετε και λιγάκι για τη μουσική που ακούγεται (γιατί κάθε σωστή παρέα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να τσακώνεται όταν μπουν πάνω από τρία άτομα στο ίδιο αμάξι) και ένα ταξίδι ξεκινάει…

Και τα χιλιόμετρα πολλαπλασιάζονται και τα γέλια σας πολλαπλασιάζονται ακόμη περισσότερο και δώστου και λίγο ξεφτίλισμα στα διόδια που δε μπορείτε να συγκρατήσετε τα γέλια σας και να και κάτι μπισκοτάκια που βγήκαν στη φόρα την πιο κατάλληλη στιγμή και ο προορισμός δεν άργησε να φανεί. Στον προορισμό σας φυσικά ξεχνάτε πάντα και την κούραση του ταξιδιού και την εξάντληση που θα είχε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος και μόνη σας έννοια είναι να τα γυρίσετε όλα. Να προλάβετε να πάτε σε όποιο μικρό ή μεγάλο αξιοθέατο μπορεί να έχει το μέρος που επισκεφθήκατε να πιείτε τα ποτά σας σε όλα τα μαγαζιά και φυσικά…να γεμίσετε τα κινητά σας με χίλιες φωτογραφίες σε κάθε σημείο που βρίσκεστε! Έχουν όμως και αυτές οι φωτογραφίες μια ιδιαίτερη αξία όπως οτιδήποτε κρύβει αληθινά αισθήματα και χαμόγελα ατόφια και ανεπιτήδευτα, για σένα αποτελούν σήμερα που τις βλέπεις, ένα μοναδικό τρόπο να σου φέρνουν στο μυαλό την ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκεί που τραβήχτηκαν καθώς και τη χαρά και την ευχαρίστηση πως αποτέλεσε και αυτή η περιπέτεια ένα μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού, του ταξιδιού εκείνου που ήδη κάνεις με την παρέα σου και εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ. Άλλωστε το κοντέρ έχει ήδη γράψει πολλά χιλιόμετρα και τίποτε δε θα αφήσετε να σας αναγκάσει να το σταματήσετε εδώ!

Γυρίζοντας πίσω έχετε γεμάτες μπαταρίες και έχετε κερδίσει και κάτι ακόμη σημαντικότερο, οι κρίκοι εκείνοι που σας ενώνουν με τους φίλους σας έγιναν ακόμη δυνατότεροι καθώς ακόμη περισσότερες αναμνήσεις γράφτηκαν πάνω σε αυτούς! Αν είστε λοιπόν από αυτούς τους τύπους που σοφά πιστεύουν ότι οφείλουν να ξοδέψουν όλα τα λεφτά τους σε ξύδια και ταξίδια τότε μη χάνετε άλλο χρόνο, πάρτε ένα σάκο με δυο ρουχαλάκια και την καλύτερη παρέα και όλα θα γίνουν μαγικά στην πορεία, στην πορεία εκείνη που όλα είναι δρόμος και ποτέ δεν είσαι μόνος!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.