Φωτογραφία. Μια η λέξη σύνθετη, που προέρχεται από τις λέξεις γραφή και φως και η σημασία της βέβαια, ποικίλει από συναισθήματα σε κάθε άνθρωπο. 

Η ιδέα ότι μπορείς να απαθανατίσεις μια στιγμή που περνάει και να την έχεις μπροστά σου για όλη σου τη ζωή, η σκέψη ότι ακόμα και εάν κάποιος έχει φύγει μπορείς να τον έχεις πάντα μαζί σου μέσω μιας φωτογραφίας, είναι μαγική. Το ότι μπορείς να αποτυπώσεις στο χαρτί ένα υπέροχο τοπίο ακόμα και να εκφράσεις τις σκέψεις ή τα συναισθήματα σου μέσα απ’ αυτήν σε κάνει απλά να την «ερωτευτείς» .

Αν με ρωτήσεις, η φωτογραφία για μένα είναι ένας τρόπος διαφυγής, μια πηγή έμπνευσης. 

Πίσω απ’ αυτή, υπάρχει μια τεράστια ιστορία που με τους αιώνες εξελίσσεται. 
Η πρώτη φωτογραφική μηχανή με το όνομα Camera Obscurα (σκοτεινός θάλαμος), αποτελούσε ένα φαινόμενο που απασχόλησε αρκετούς επιστήμονες μέσα στους αιώνες. Μάλιστα, ένας από τους πρώτους ήταν και ο Αριστοτέλης.

Ουσιαστικά  το φαινόμενο αυτό, αποτελούσε μια απλή προβολή σε κάποια επιφάνεια και απαθανάτιζε τα είδωλα που υπήρχαν έξω από αυτό, με τη βοήθεια δυο μικρών οπών από τη μια άκρη στην άλλη. 

Η μετέπειτα εξέλιξη ήταν η χημική φωτογραφία, δηλαδή η δημιουργία μιας ενδιάμεσης αρνητικής εικόνας, που αργότερα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή της θετικής, πραγματικής εικόνας. Πάνω σε παραπλήσια μέθοδο, βασίστηκαν και οι σύγχρονες μηχανές τύπου Πόλαροιντ.


Σήμερα οι φωτογραφικές μηχανές, έχουν εξελιχθεί και εξυγχρονιστεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Αυτή η ανάπτυξη, επιτρέπει πλέον στον κάθε άνθρωπο να κουβαλάει μαζί του, χωρίς να τον βαραίνει ιδιαίτερα, μια κάμερα είτε ψηφιακή, είτε μία επαγγελματική D-SLR πατώντας απλά ένα κουμπί.
Μ’ αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα, να αποτυπώνουμε χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, τις αγαπημένες στιγμές της ζωής μας είτε ένα τοπίο, ακόμα-ακόμα και τις selfie μας και να τις έχουμε για όλη μας τη ζωή στο φωτογραφικό μας album.

Ανθρωπογραφία, πορτραίτα, τοπία, αρχιτεκτονική, τέχνης, είναι μερικά από τα πολλά είδη που υπάρχουν.

Θέλεις να ξεφύγεις; Να γεμίσεις έμπνευση και ιδέες και να ελευθερώσεις το μυαλό σου για λίγο;

Δεν έχεις παρά να πάρεις τη μηχανή σου, να ξεχυθείς στους δρόμους και να γεμίσεις τη φαντασία σου με καλά και δημιουργικά clicks. 

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.