Ο δημιουργός των minions Πιερ Κοφέν δήλωσε πως είναι όλα αρσενικά γιατί είναι χαζά και πως με τον βλακώδη τρόπο που φέρονται πολλές φορές του είναι αδύνατo να τα φανταστεί ως κορίτσια.

Πριν λοιπόν θεωρήσετε προσβλητική και σεξιστικά τα λόγια του, θα σας απαριθμήσω τους λόγους που αποδεικνύουν πως έχει δίκιο.

Ξεκινώντας, θα επικεντρωθούμε στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την εκτίμηση του κινδύνου. Οι επιστήμονες λένε πως στους άντρες αναπτύσσεται πιο αργά απ' ότι στις γυναίκες.

Εγώ πάλι λέω πως απλά δεν είμαστε τόσο τολμηρές και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που πολλοί πιστεύουν πως εμείς οι γυναίκες ζούμε περισσότερο από εσάς.

Σε κάθε ταινία τα minions αψηφούν τον κίνδυνο καβαλώντας δεινόσαυρους, κάνοντας αεροπτερισμό δεμένα σε ένα αυτοκίνητο, παίζοντας με τα δολοφονικά όπλα του Gru αλλά και άλλα πολλά πράγματα.

Οι άντρες πάλι, έχουν αποδείξει πως δε φοβούνται ποτέ με αρκετούς τρόπους και θα σας υποδείξω μόνο δύο από αυτούς. Κάνουν μετακόμιση και επειδή ο καναπές δε χωράει από την πόρτα, τον πετάνε από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου στους φίλους τους που είναι στο ισόγειο και περιμένουν με ανοιχτά τα χέρια να τον πιάσουν. Και αφού μπουν στο νέο τους σπίτι, στηρίζουν ένα κομμάτι ξύλο στις άκρες των δύο παραθύρων για να βάψουν τον τοίχο που βρίσκεται στη μέση.

Δεύτερος λόγος λοιπόν. Αγόρια και minions αερίζονται και ρεύονται παντού χωρίς να νοιάζονται για την αισθητική των άλλων. Ειδικότερα το ευχαριστιούνται όταν κάνουν κόντρα για τη μεγαλύτερη και πιο αηδιαστική διάρκεια με την παρέα τους.

Μισό λεπτάκι παιδιά, η όσφρηση και η ακοή μας δε φταίνε σε τίποτα, οπότε την επόμενη φορά απλά απομακρυνθείτε λίγα μέτρα μακριά.

Και συνεχίζουμε Πηγαίνοντας σε πάρτι και οι δύο το ρίχνουν στο χορό παρά τις αδέξιες χορευτικές ικανότητές τους, αδιαφορώντας για τα μάτια του κόσμου που καρφώνονται επάνω τους. Έτσι γιατί είναι άντρες και minions και το κέφι τους θα κάνουν! 

Βγάζουν στην επιφάνεια το παιδί που κρύβουν μέσα τους σε κάθε ευκαιρία, γελώντας με την ψυχή τους με χαζά πράγματα, όπως μια κούπα που κάνει «μουυυυ» ή ένα ανθρωπάκι που έκαναν δώρο στον κολλητό τους και όταν πατάνε το κουμπί ακούγετε η φράση «ήταν μια κότα, σήκωσε τα δύο πόδια και έπεσε με το κεφάλι».

Χαλάει κάτι στο σπίτι αλλά όχι, δεν θα φωνάξουν ειδικό. Άλλωστε έχουν τις δικές τους πατέντες. Στο τέλος όμως τις περισσότερες φορές, καταλήγουν σαν τον καημένο τον Jerry που έσπασε τη λάμπα ενώ τα άλλα έξι προσπαθούσαν να τη φτιάξουν, καταλήγοντας να τον κρεμάσουν στη βάση της παθαίνοντας ηλεκτροπληξία για να φωτίσει.

Όταν ερωτεύονται το κάνουν με πλατωνικό τρόπο. Από τις γυναίκες ως και το καινούριο παιχνίδι που βγήκε για το Playstation. Παραληρούν βλέποντας αστεράκια και κάνοντας soft focus σε αυτό που έχει κυριέψει το μυαλό και την καρδιά τους.

Ακριβώς όπως και ο Κέβιν όταν ερωτεύτηκε την Lucy Wilde και τον Στιούαρτ που αγάπησε δύο πυροσβεστήρες.

Εντάξει, εδώ που τα λέμε και εμείς το κάνουμε αυτό όταν βλέπουμε ένα τέλειο κόκκινο ζευγάρι γόβες, μέχρι να δούμε την τιμή τους και να γίνουν άπιαστο όνειρο.

Βρίσκουν στο ψυγείο ένα τάπερ με φαγητό, ξεχασμένο από την εποχή του Δραγούμη. Αντί να το πετάξουν, θα το ανοίξουν για να πάρουν μια δόση μπόχας αλλά και θα δοκιμάσουν από περιέργεια και μόνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, θα φωνάξουν και τον κολλητό τους που κάθεται στο σαλόνι για να κάνει το ίδιο.

Το ίδιο σκηνικό με τον Gru και την κοντή, κίτρινη παρέα μας που δοκιμάζουν την καινούρια μαρμελάδα του Dr. Nephario στο «Εγώ ο απαισιότατος 2» και ενώ θέλουν να φύγει η γλώσσα τους από τη θέση της, δίνουν να δοκιμάσει και ο επόμενος.

Όπως τα minions έχουν τη δική τους γλώσσα (π.χ. το άσχημο το λένε bananonia), έτσι και οι άντρες όταν θέλουν να μιλήσουν χωρίς να καταλάβουν οι κοπέλες τους τι λένε, επινοούν στο δευτερόλεπτο τη δική τους διάλεκτο.Και από εκεί που αυτοί έχουν πει «εγώ δεν έχω μάτια για άλλη εκτός από το μωρό μου», ο κολλητός τους καταλαβαίνει με απόλυτη επιτυχία το «δες εκεί ένα γκομενάκι φωτιά».

Συχνά τα βλέπουμε σε πολλές σκηνές, να χτυπιούνται μεταξύ τους για πλάκα. Σου φαίνεται γνώριμο; Ναι, ναι, οι άντρες κάνουν αγώνες ξύλου με τους φίλους τους για να γελάσουν. Σιγά μωρέ και εσύ ρε φίλη μου, τι είναι ένα μαυρισμένο μάτι και μια σπασμένη μύτη όταν υπάρχει το άφθονο γέλιο τις στιγμής; Βάλ’ τον κάτω και βάλ’ του λίγο πάγο ή καμία ωμή μπριζόλα και θα συνέλθει.  

Τα minions έχουν μεγάλη λατρεία στις μπανάνες. Οι άντρες, έχουν λατρεία για τη δική τους μπανάνα. Κοίταξε, εδώ που τα λέμε, καλά κάνουν και εμείς τη λατρεύουμε εφόσον προσφέρει ευχαρίστηση και στα δύο φύλλα. Οπότε keep going, έχετε απόλυτο δίκιο. 

Είμαι σίγουρη πως τώρα, γελάς και συμφωνείς μαζί μου. Εάν πάλι όχι, δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Ελπίζω αυτός ο δεκάλογος να είναι αρκετός για να πείσει για το φύλο τους. 

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.