Αυτήν τη χρονιά θέλω να βάλω νέους στόχους. Θέλω να κάνω καινούργια πράγματα. Να δω  νέα μέρη.

Να πάρω δίπλωμα. Να διώξω τους ανθρώπους που δε θέλουν το καλό μου. Που δε χαίρονται με τη χαρά μου. Να πάρω το πτυχίο που πάντα ήθελα και δεν το πήρα ακόμα.

Θέλω να βρω τον έρωτα της ζωής μου. Να ξεπεράσω παλιούς έρωτες που δεν άξιζαν. Να σταματήσω επιτέλους να σπαταλάω την ενέργειά μου σε πράγματα χωρίς ουσία. Θα ήθελα φέτος να περάσω περισσότερο χρόνο μ’ αυτούς που αγαπώ και μ’ αγαπούν και να στεναχωριέμαι λιγότερο για ό,τι γίνεται στη δουλειά.  Κι αν δε μ’ αρέσει η δουλειά μου, θέλω να βρω το θάρρος να την παρατήσω για να βρω τη δουλειά που πάντα ονειρευόμουν.

Να ταξιδέψω στον κόσμο. Να μη φοβάμαι πια. Να αδυνατίσω, επιτέλους. Δεν παίρνει άλλη αναβολή. Θέλω να μπορέσω να  συγχωρέσω όσους μου έκαναν κακό. Ό,τι είπαμε νερό κι αλάτι. Ας τα πάρει μαζί του ο παλιός ο χρόνος. Κι αν είναι πολύ χοντρά και δεν μπορούν να ξεχαστούν τουλάχιστον να μη με επηρεάζουν πια.


Νέος χρόνος, νέοι στόχοι, νέα σχέδια. Κάθε χρόνο ακούω ανθρώπους να φτιάχνουν ένα σχεδιάγραμμα για το τι θέλουν να κάνουν το καινούργιο έτος. Τα σχεδιάζουν και ύστερα τα λένε σε διάφορα άτομα. Λένε πως αυτή θα είναι η χρονιά που θα πετύχουν. Που θα κάνουν όλα όσα δεν έκαναν τις άλλες χρονιές. Φέτος θα κάνουν την διαφορά.


Πασχίζεις να βρεις τα θέλω σου και να τα αποτυπώσεις σε μια σειρά στο μυαλό σου ή ακόμα και στο χαρτί, πιστεύοντας πως αυτό θα σε βοηθήσει να τα πραγματοποιήσεις. Πόσα από αυτά θα γίνουν πραγματικότητα όμως; Μεταξύ μας τώρα μιλάμε.

Λέμε ότι αυτήν τη χρονιά δε θα κάνουμε μαλακίες και γελάνε μέχρι και οι πέτρες  που πετούσαμε μικροί για να κάνουμε βατραχάκια. Κάθε χρόνο τα ίδια και κάθε συνέχεια του χρόνου ακόμα πιο ίδια. Περιμένουμε αλήθεια να φτάσει αυτή η στιγμή της Πρωτοχρονιάς για να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε τα σωστά και τα λάθη μας; Δεν ξέρω αν έχει βοηθήσει κανέναν αυτή η διαδικασία. Εμένα δεν θυμάμαι να με βοήθησε ποτέ. Δε θυμάμαι βασικά να είχα μπει και ποτέ σε αυτήν την διαδικασία.

Ίσως να φταίει που πιστεύω πως όσο πιο λίγοι ξέρουν τι θες να κάνεις τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχεις να το πετύχεις. Επίσης, θεωρώ πως οι μεγαλύτερες αποφάσεις στην ζωή σου είναι κι αυτές που δεν ανακοινώνεις σε κανέναν παρά μόνον στον εαυτό σου. Εσύ είσαι ο μοναδικός που θα πρέπει να ξέρει τι γίνεται και τι θέλεις, που βρίσκεσαι και που θέλεις να φτάσεις.

Εσύ το θέλεις και καλά κάνεις και θέλεις πράγματα και κάνεις όνειρα. Όλοι κάνουμε. Πρέπει να ονειρεύεσαι. Άλλο ονειρεύομαι, άλλο κάνω σχεδιάγραμμα κάθε 31 Ιανουαρίου. Η ζωή συμβαίνει και δεν μπορείς να την σχεδιάσεις. Όσο και αν θέλουμε να μπορούσαμε να σχεδιάσουμε τα πάντα δε γίνεται. Άσε που δε νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να τα σχεδιάσουμε όλα.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις βαρύγδουπες δηλώσεις κατά μέρους κι ας κοιτάξουμε  να τα βρούμε με τον εαυτό μας. Αυτό έχει και την πιο μεγάλη σημασία. Αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου και αν δεν είσαι εσύ εντάξει με τις αποφάσεις σου και αισθάνεσαι την ανάγκη να τις δηλώσεις παντού για να δεις τι θα σου πουν και οι άλλοι, τότε κάτι πάει στραβά.

Πρώτα θα τα βρίσκεις με σένα και μετά σειρά έχουν όλοι οι άλλοι. Φορέστε, λοιπόν, όλοι τα κόκκινα βρακιά σας για να πάει καλά ο καινούργιος χρόνος. Δηλώστε στον εαυτό σας και μόνο τα σχέδια σας. Όταν τα πετύχετε φωνάξτε τα στον κόσμο όλο. Μέχρι τότε καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω από όλα.

Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σας χαρίσει απλόχερα ό,τι επιθυμείτε. Υγεία πάνω απ’ όλα. Να ζείτε όπως γουστάρετε και να μην αγχώνεστε για τίποτα ποτέ. Και να θυμάστε αν κάποιος το προηγούμενο έτος σας πλήγωσε πολύ να του πείτε να πάει να.. κουρευτεί.

Καλή χρονιά ευτυχισμένο το καινούργιο έτος. 

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.