Αφού πέρασε ο καιρός κι όσο να πεις γνωριστήκαμε λίγο καλύτερα, θέλω να σου μιλήσω για την κλειτορίδα μου. Ναι, δε σε γελούν τα μάτια σου. Δεν είναι η ώρα να σε πιάσουν οι ντροπές. Έχω κλειτορίδα και θέλω να σου πω γι’ αυτή χωρίς ίχνος συστολής. Αν είσαι γυναίκα θα με νιώσεις. Αν πάλι είσαι άντρας μη διστάζεις. Σάμπως εσύ δεν έχεις πέος;

Τώρα που έχω την προσοχή σου, διάβασε.

Η κλειτορίδα είναι το αντίστοιχο στυτικό μόριο των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Οι ομοιότητες της κλειτορίδας με το αντρικό μόριο είναι ίδιες τόσο στην προέλευση όσο και στην ανατομία. Ο αποκλειστικός λόγος ύπαρξης της κλειτορίδας είναι να προσφέρει σεξουαλική απόλαυση. Και είναι το μοναδικό σημείο στο ανθρώπινο σώμα που έχει μόνο αυτόν τον σκοπό.

Όσο να πεις δεν περνάει κι απαρατήρητο ένα σημείο που ευθύνεται για την ηδονή και την απόλαυσή σου. Για τις περισσότερες από εμάς είναι ευλογία. Για πολλές είναι κατάρα.

Κάπου θα έχει πάρει το αυτί σου τη διαβόητη κλειτοριδεκτομή. Το άγριο έθιμο που έχει τις ρίζες του πολύ βαθιά στο χρόνο. Με αφορμή το Κοράνι και τα γραφόμενά του, χιλιάδες πιστοί ανά τον κόσμο έχουν πεισθεί πως η αφαίρεση της κλειτορίδας είναι υποχρεωτική απ’ το Ισλάμ για να διατηρηθεί μια γυναίκα «καθαρή». Μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα.

Δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε χώρες τριτοκοσμικές όπως φαντάζεσαι. Άνθρωποι που ασπάζονται αυτήν την αποτρόπαια τακτική υπάρχουν παντού. Στον Καναδά, στις ΗΠΑ και στη πολιτισμένη μας Ευρώπη. Και το χειρότερο όλων είναι πως κανένα Κοράνι και καμία θρησκεία δεν υποδεικνύει να ευνουχίζεται η γυναικεία φύση με αυτό τον βάρβαρο τρόπο.

Ξέρεις σίγουρα πως σε πολλούς πολιτισμούς η γυναίκα είναι καταδικασμένη να στερείται των δικαιωμάτων που οι άντρες απολαμβάνουν με δόξα και τιμή. Δεν έχουν λόγο, δεν έχουν γνώμη και δεν ορίζουν οι ίδιες τις ζωές τους. Αυτό που πιθανότατα δεν γνωρίζεις είναι αυτός ο άδικος βιασμός της ψυχής τους και του κορμιού τους εξαιτίας απαρχαιωμένων αντιλήψεων.

Η κλειτοριδεκτομή, όπως πολύ σοφά αντιλαμβάνεσαι, είναι ένα είδος χειρουργείου αντίστοιχου της αντρικής περιτομής. Με τη διαφορά πως κανένας κανόνας στοιχειώδους υγιεινής δεν ακολουθείται. Ένα ξυράφι είναι αρκετό για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας κι ανάλογης εμπειρίας γίνεται ο γιατρός της υπόθεσης και το βασανιστήριο ξεκινά.

Τρείς είναι οι συνηθέστεροι τύποι κλειτοριδεκτομής. Στον πρώτη αφαιρείται η κλειτορίδα με ένα ξυράφι. Στη δεύτερη αφαιρείται ολόκληρη η κλειτορίδα μαζί με τα εσωτερικά χείλη του αιδοίου και στην τρίτη γίνονται όλα τα παραπάνω μαζί με τη συρραφή της εισόδου του κόλπου. Το μόνο που διατηρείται είναι μια μικρή τρύπα από την οποία περνούν τα ούρα και το αίμα κατά την έμμηνο ρύση. Στην τελευταία περίπτωση, κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας του γάμου ο σύζυγος σκίζει με μαχαίρι την είσοδο του γυναικείου κόλπου.

Κι αν εσύ ανατριχιάζεις ακόμη και στη σκέψη των παραπάνω, μάθε πως χιλιάδες από αυτές τις γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από αιμορραγικό σοκ κι εκείνες οι «τυχερές» που καταφέρνουν να επιζήσουν, συνήθως αποκτούν προβλήματα που τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή και μολύνσεις που αφορούν κι άλλα όργανα. Μια τέτοια γυναίκα έχει λιγότερες πιθανότητες να μείνει έγκυος κι ακόμη κι όταν αυτό συμβαίνει η διαδικασία του τοκετού είναι απελπιστικά επώδυνη κι επικίνδυνη τόσο για την ίδια όσο και για το έμβρυο.

Εννοείται πως δεν έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ποτέ στη ζωή τους την αίσθηση του οργασμού. Αυτός ακριβώς είναι κι ο στόχος του ακρωτηριασμού τους. Να μείνουν καθαρές κι αγνές, μακριά από πειρασμούς που θα τους εμπόδιζαν να παραμείνουν πιστές στους συζύγους τους. Οι γυναίκες αυτές σφαγιάζονται σα ζώα και πληρώνουν ξεκάθαρα την τύχη τους να γεννηθούν θηλυκά.

Από το 1997 έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να σταματήσει η πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Το 2010 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μαζί με τον ΟΗΕ δημοσίευσε μία παγκόσμια στρατηγική για να σταματήσει αυτή η βάναυση πρακτική, ενώ το 2012 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τη εξάλειψη του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων της γυναίκας.
 
Από το 2013, πάλι, η κλειτοριδεκτομή είναι παράνομη σε 26 αφρικάνικες χώρες.

Κανείς μας δε μπορεί να μπει στα παπούτσια τους. Καμία γυναίκα, κανένας άντρας, κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να βιώνει αυτή την κακοποίηση.

Κι επειδή ούτε εσύ μπορείς να καταλάβεις τι περνάνε, αν θες, αντί να χαζεύεις τις βλακείες που σου σερβίρουν, αφιέρωσε δυο ώρες απ’ τη ζωή σου για να δεις αυτή την ταινία:

Πηγές:

http://www.thepressproject.gr/article/72599/Kleitoridektomi-I-katara-tis-gunaikeias-seksoualikotitas

http://el.science.wikia.com/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AE

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.