Το θέμα που πληγώνει και πληγώνεται. Το θέμα που αγγίζεται και ή κατασπαράζεται ή αποθεώνεται. Για κάποιους, ανωμαλία, ξεφτίλα κι ανηθικότητα. Για κάποιους άλλους, εκ φύσεως γενόμενο. Ομοφυλοφιλία, transgender, σύμφωνο συμβίωσης, γάμος gay ζευγαριών, υιοθεσία. Όλα αχταρμάς σε μια κοινωνία φρεναρισμένη!

Ρίχνοντας μια ματιά στη φύση τριγύρω, θα δεις τα ζωάκια να ζευγαρώνουν. Το ζήτημα είναι πως το εκθαμβωτικό ζωικό βασίλειο ουκ ολίγες φορές παρουσιάζει ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Άλλωστε ο κόσμος των ζώων είναι κόσμος homosexual, τραβεστί, transsexual και ερμαφρόδιτων επιστημονικά τεκμηριωμένο. Και πιστέψτε με, μέχρι κι ο βασιλιάς των ζωών –με τέτοιο κύρος!- ζευγαρώνει με λιοντάρια του ίδιου φύλου!

Θηλυκά ζώα οργανώνουν οικογένειες και μεγαλώνουν από κοινού τα μικρά τους. Αρσενικές ζέβρες επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικό σεξ. Αρσενικές καμηλοπαρδάλεις, τσίτα, ουρακοτάγκοι είναι λίγα από τα παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων. Βρε μπας κι είναι καμιά μόδα, άραγε, που επηρέασε τους χιμπατζήδες να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους εμπειρία κατ’ αυτόν τον τρόπο και να το διασκεδάζουν κιόλας στο έπακρο; Κομματάκι κουλό μου ακούγεται αυτό.

Όλα καίγονται καθημερινά στο βωμό της μόδας και του στυλ, προφανώς. Αλλά πραγματικά, δε γίνεται να θεωρούμε ότι η σεξουαλική μας επιθυμία ακολουθεί τις νέες τάσεις της μόδας και την περιέργεια να γνωρίσουμε το «αλλόκοτο».

Τα ζωώδη σεξουαλικά μας ένστικτα μας ωθούν εκεί που διεγείρεται το μυαλό μας. Η ομοφυλοφιλία είναι έμφυτο ένστικτο που επιβάλλεται στο είναι μας. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η σεξουαλική δραστηριότητα τόσο των ανθρώπων όσο και των ζωών διατρανώνει μέρα με τη μέρα και μας πείθει ότι δεν είναι μόνο η αναπαραγωγή η πηγή της ερωτικής έλξης που αναπτύσσεται μεταξύ μας, αλλά μοιράζεται τη θέση από κοινού με την απόλαυση, την ηδονή και την ευτυχία κατ’ επέκταση.

Όσος χρόνος κι αν ξοδευτεί σε έρευνες για την προέλευσή της ομοφυλοφιλίας δε θα αποδειχθεί απαραίτητα. Είναι από τη φύση ερχόμενη και βρίσκεται διάχυτη σ’ όλο το ζωικό κι ανθρώπινο μεγαλείο. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο ν’ απορρίπτουμε τη φυσική της υπόσταση επιρρίπτοντας την ευθύνη της ύπαρξή της σε τυποποιημένες οδηγίες και μοδάτες τάσεις.

Οι ομοφυλόφιλοι κι οι trans δεν πολλαπλασιάζονται εξ’ αιτίας κάποιας επιδημίας μόδας και μαγκιάς. Υπήρξαν καλά φυλακισμένοι για αιώνες στα ντουβάρια και την ευσχημοσύνη, γιατί φοβόντουσαν ν’ αντικρίσουν τον κοινωνικό περίγυρο, τις ταμπέλες και τη διαπόμπευση. Κι όσο εκσυγχρονίζονται οι εποχές, τόσο θ’ απελευθερώνονται οι επιθυμίες τους.

Transgender κι ομοφυλοφιλία άνθιζαν και στην Αρχαία Ελλάδα. Άνδρες πόρνοι εκδίδονταν και συνουσιάζονταν με πελάτες. Άλλοι, ντυμένοι και διακοσμημένοι πιο θηλυκά ήταν περιπατικοί. Το νησί της Μυτιλήνης κι η Σαπφώ προσέδωσαν τον όρο «λεσβιακοί έρωτες», ενώ στη Σπάρτη γυναίκες με κοινωνικό κύρος ξεμυαλίζονταν συχνά από τα νέα κοράσια.

Κι όσο κι αν καταδικάζονταν ηθικά και πολιτικά όλα αυτά, ήταν απτά δεδομένα για την αρχαία ελληνική κοινωνία. Η σαρκική έλξη προς το ίδιο φύλο ήταν καταδικαστέα, τόσο γιατί αποτελούσε αισχρότητα και στιγματισμός, όσο επειδή έπρεπε να θαφτεί στα πιο βαθιά, επτασφράγιστα μυστικά. Και τότε καμία τηλεόραση, καμιά κοινωνική αναμόρφωση ή πρόοδος και καμιά μόδα δεν μπορούσε να παρεισφρήσει στο νου επειδή δεν υφίσταντο καν σαν έννοιες. Όποιος δήλωνε gay ή trans «εξοριζόταν» στο κελί της ντροπής!

Ο ρατσισμός απέναντι στους μη ετεροφυλόφιλους εκμεταλλεύεται την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία και το transgender είναι μόδα κι όχι κατασκεύασμα της ίδιας της φύσης. Παίζει κρυφτούλι ουσιαστικά για να μην προδώσει ότι η κοινωνία μας, όσο γαμάουα κι αν το παίζει, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μυθοπλασία εκσυγχρονισμού κι απελευθέρωσης. Απλά παραδέξου ότι δε γεννηθήκαμε όλοι straight. Που στην τελική, ο όρος “straight” είναι ό,τι πιο ρατσιστικό κι αναξιοπρεπές έχω ξεστομίσει. Ποιος αποφασίζει, επιτέλους, τι είναι φυσικό κι αποδεκτό σ’ αυτή τη ζωή; Εγώ κι εσύ;

Σκέψου, μάλιστα, το πιο απλό. Πώς γίνεται πεντάχρονα παιδάκια να τείνουν να θαυμάζουν άτομα του ίδιου φύλου ερωτικά; Ποια μόδα και ποιο παράδειγμα τα ώθησε να κάνουν αυτήν την επιλογή στα πέντε τους χρόνια; Τι μόδα αναγνώρισε ένα πεντάχρονο μυαλό ώστε τ’ αγοράκι ν’ αποζητήσει το φορεματάκι και το κοριτσάκι να τ’ αποστραφεί; Δεν είναι μόδα. Είναι η φύση, το υποσυνείδητο, το ορμέμφυτο, η ασυνείδητη ροπή, ο διχασμός κι ύστερα, μετά από χρόνια, η αυτεξούσια επιλογή!

Κι ούτε που ξέρω ποιον παλεύω να πείσω γι’ αυτό, τώρα, κι αν θα τα καταφέρω. Πάντως, σταμάτα να κατηγορείς συνέχεια τους gay και τους trans και να υποβαθμίζεις τη συνειδητή, μάγκικη και περήφανη επιλογή τους. «Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω», είπαν στο σχολείο ότι ο Χριστός φώναξε για τη Μαγδαληνή. Και φαντάσου πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα, εσύ φαγώθηκες να την κάνεις!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.