Οι απαίδευτοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής


20 Jan 2015

Είναι επιεικώς ανατριχιαστικό το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή στην πολιτική ζωή της χώρας μας. Με απορία και δέος παρακολουθώ στα μέσα ενημέρωσης τα exit polls, που δείχνουν για άλλη μία χρονιά το κόμμα των «Εθνικιστών», όπως συνηθίζουν να αποκαλούνται μέσα στη βουλή.

Αναρωτιέμαι, άραγε, οι Έλληνες έχουμε γεννηθεί φασίστες; Είμαστε αμαθείς; ή απλώς αγανακτισμένοι;

Ότι από τα παραπάνω και εάν ισχύει, τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Αλλά, δυστυχώς, είμαστε οι ίδιοι αυτοί που παραπονιόμαστε και γκρινιάζουμε για αυτήν την κατάσταση, οι συνένοχοι ή καλύτερα οι ένοχοι για αυτό το αποτέλεσμα.

Βλέπεις, ο Έλληνας είναι καλοπερασάκιας. Μάλιστα, ο «καλοπερασισμός» μας ξεπερνάει το ηθικό και ακόμα περισσότερο ξεπερνάει το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό μας.

Συνάνθρωπος ποιος συνάνθρωπος ; Τη μόδα της εποχής να ακολουθώ και να έχω μία ταυτότητα για να ονομαστώ επαναστάτης. Αυτές είναι οι βαθιά κρυμμένες σκέψεις μας.

Αυτός είναι ο νεοέλληνας και είναι ο ίδιος, που κρατάει το τιμόνι στο λεωφορείο που επιβαίνουμε. Οπότε, ανάλογη με τον οδηγό θα είναι και η διαδρομή.

Όχι δεν γεννηθήκαμε φασίστες. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όμως. Με αδυναμίες και πάθη. Με φόβους και ελαττώματα.

Δυστυχώς αυτά τα ελαττώματα το ίδιο μας το κράτος δεν μπόρεσε ποτέ ή καλύτερα δεν προσπάθησε καν να διορθώσει και να τα εξελίξει σε προτερήματα.

Βρεθήκαμε, λοιπόν, κλεισμένοι σε δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα, τα οποία ακολουθούσαμε πιστά, όχι επειδή συμφωνούσαμε με τις ιδεολογίες και τις πολιτικές τους, αλλά επειδή ακριβώς δεν εκπαιδευτήκαμε ποτέ να έχουμε άποψη.

Η Χρυσή Αυγή, έχει περάσει ως μόδα κι εμείς όντας εκπαιδευμένοι να ακολουθούμε τις επιταγές της, βγήκαμε από τις κρυψώνες των άλλων κομμάτων που κρυβόμασταν και συναχτήκαμε μαζί της.

Αργότερα, όταν θα πέσουν τα ποσοστά της, διότι έτσι θα προστάξει κάποιος και όχι επειδή άλλαξε η άποψη μας, θα κρυφτούμε σε άλλες κρυψώνες, καθώς έτσι έχουμε μάθει. Όπως άλλωστε, κάναμε, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις συλλήψεις των μελών της, που κάποιοι υποδυθήκαμε τους έκπληκτους και αλλάξαμε κομματική ταυτότητα και ιδεολογία.

Θέμα παιδείας είναι όλα και θα επιμείνω.

Φορτώνουμε τα παιδιά μας με άσχετες γνώσεις και ξεχνάμε να τα εκπαιδεύσουμε να γίνουν άνθρωποι. Ξεχνάμε να τους μάθουμε κριτική σκέψη, ξεχνάμε να τους μάθουμε να έχουν άποψη. Αυτοί είμαστε κύριοι και προσωπικά ντρέπομαι για αυτό.

Ήθελα, να είχα τι δύναμη να ρωτήσω έναν έναν τους ανθρώπους, που αποτελούν το ποσοστό της χρυσής αυγής, εάν γνωρίζει τι είναι ακριβώς αυτό που στηρίζει. Πιστεύω ότι οι απαντήσεις που θα έπαιρνα, θα ήταν ανάλογες με αυτές που συναντάμε στην τηλεόραση κατά τις εθνικές επετείους, σχετικά με το «τι γιορτάζουμε σήμερα».

Κρίμα, κύριοι, γιατί η πατρίδα μας χωλαίνει κι εμείς κοιτάμε ακόμα την προβολή μας. Η παροιμία βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος μας εκφράζει απόλυτα ως λαό.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δε θα σταματήσουμε ποτέ να βαδίζουμε προς τα εκεί. Όσο η παιδεία μας δε διαμορφώνεται, εμείς θα μεγαλώνουμε υποψήφιους φασίστες. Όχι επειδή θα τους εκπαιδεύουμε έτσι, αλλά επειδή δεν τους μεταλαμπαδεύσαμε ορθή κρίση.

Έχουμε γεμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κλαμπ. Έχουμε γεμίσει με γυναίκες γλάστρες και άντρες λεζάντες. Με αδιάφορους και αδαής ψηφοφόρους.

Εκεί οδεύουμε κι εκεί θα πνιγούμε. Στην ίδια μας τη πισίνα. ΄Ενας νεοέλληνας χωρίς πισίνα, είναι ό,τι κι ένας φασίστας χωρίς ιδεολογία.

Παιδεία, αγαπημένοι μου, αυτό χρειαζόμαστε, για να εξαλείψουμε τα επικίνδυνα φαινόμενα. Ναι, μπορεί ο θυμός να έχει οδηγήσει την Κούλα από την Κυψέλη να ψηφίσει το εν λόγω κόμμα, αλλά τα νέα παιδιά της καφετέριας και του ωχαδερφισμού τα έχεις οδηγήσει εσύ εκεί.

Τους βάζουμε τα ψηφοδέλτια στην τσέπη και τα οδηγούμε σε πολιτικές που κανείς μας πραγματικά δεν θα ήθελε να ζήσει.

Εσύ θα γίνεις πραγματικός επαναστάτης, λοιπόν;


 

σχόλια
It's a trap!
Τι φοράω στο ρεβεγιόν;

Πάω σαν λατέρνα
35%
Όπως κάθε μέρα
25%
Μόνο κόκκινο βρακί!
27%
Πιτζάμες και παντόφλες
12%


Το poll θα κλείσει στις: 26/12/2015 19:52
Like us

banners

Copyright © 2014-2015