Sons Of Anarchy.

Αλητεία, λέσχες κι αδελφότητα. Σειρά που δεν κολλάς απλά. Ερωτεύεσαι.

Μουσική γλυκά σκληροπυρηνική, μαύρες Χάρλεϊ, πιστολιές, και ένα καστ ανυπέρβλητο γιατί απλά είναι το SOA.

Δεν έχει σχέση με τις άλλες αμερικανιές. Όχι επ’ ουδενί.

Αποτελεί μία από τις πιο μαγκιόρες σειρές τόσο για το ύφος της και τα μηνύματά της, όσο και για τον ήχο της. Μπαντάρες όπως The Forest Rangers, The White Buffalo, Battleme και άλλες πολλές (γιατί αν αρχίσω το μέτρημα, θα τελειώσουμε αύριο), είναι ένας από τους λόγους που μας έκαναν βράδια και βράδια να μην κλείσουμε μάτι για να τελειώσουμε έναν κύκλο.

Αδιαμφισβήτητα αυτή η σειρά αποτελεί ιδέα αφού δεν είναι λίγες οι αδελφότητες και τα μαγαζιά στην πραγματική ζωή, που ενστερνιστήκαν τα τελετουργικά και την ιδεολογία των Γιών.

Από τις πιο προβοκατόρικες παραγωγές των τελευταίων ετών. Οι μηχανόβιοι αυτοί και οι τρεις αγάπες τους: η λέσχη, οι μηχανές και το σεξ, έρχονται με αναρχική διάθεση και αλητεία στις οθόνες μας και μας ταξιδεύουν στην σκληρή πλευρά του δυτικού πολιτισμού.

Αν νομίζατε ότι ο Tarantino κάνει θαύματα δίνοντας αλητεία και ρούστικ στο κοινό, o Kurt Sutter και η επαναστατική του αυτή σειρά, θα δωρίσουν την καρδιά σας στον βωμό της αναρχίας και της Χάρλεϊ.

Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με τους Γιους, όμως, θα ήθελα να σε παρακαλέσω αν είσαι υπέρ των κανόνων και της τάξης, ν’ αποχωρήσεις ησύχως. Αυτό το άρθρο περιέχει ακατάλληλο περιεχόμενο.

Κεφάλαιο Πρώτο: Charming

Στην κομητεία του Charming κυριαρχεί ηρεμία και ασφάλεια αφού οι αρχές και οι πολίτες του έχουν δουλέψει για την τάξη της. Σ’ ένα μηχανουργείο, όμως, μια ομάδα μοτοσικλετιστών υποσκάπτει αυτή την ηρεμία.

Οι μυστήριες δουλειές τους, το παρουσιαστικό τους κι η αθυροστομία τους είναι λίγοι απ’ τους λόγους που κατατάσσουν τους πρωταγωνιστές μας στους περιθωριοποιημένους κατοίκους του Charming. Να σας συστήσω, λοιπόν, τη λέσχη, Sons of Anarchy.

Κεφάλαιο Δεύτερο: Sons of Anarchy

Κύρια ασχολία τους, εκτός από την βιτρίνα του μηχανουργείου; Διακίνηση όπλων και ναρκωτικών. Η σειρά ακολουθεί τον Jax Teller (Charlie Human), γιο του ιδρυτή και πρώην πρόεδρο της συμμορίας.

Τι σχέση, όμως, μπορεί να έχουν ένα χαμένο ημερολόγιο, ένα προσωπικό μανιφέστο, ένα ατύχημα και μια λέσχη; Την πιο απρόσμενα εθιστική και σας το εγγυώμαι.

Ο Jax μέσα από τον χαμό του πατέρα του και την «σαπίλα» της λέσχης έχει βάλει ως στόχο την εξάγνισή της. Εμπόδιο; Ο πατριός του και πρόεδρος της λέσχης Clay Morrow (Ron Perlman) που θα κάνει τα πάντα για καταστρέψει τα σχέδια του.

Ποτέ άλλοτε τα 50 δεν ήταν πιο αναρχικά και σέξι, με τον Perlman.

Οι Samcro (Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original, ουφ, Θεέ, μου το είπα), με βάση τους την κομητεία του Charming, έρχονται αντιμέτωποι με άλλες συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών, αστυνομία και FBI, εταιρίες που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την γη στην πόλη τους αλλά και με το μεγαλύτερο τους αντίπαλο. Τον ίδιο τους τον εαυτό.

Κύριο όπλο τους, όμως, εκτός απ’ αυτό που διακινούν, αποτελεί η αδελφότητα και ο ρόλος των κυράδων τους. Αφού ο συνδυασμός αυτών των δύο μας δίνουν από τις πιο ακαταμάχητες τροπές που μπορεί να σου χαρίσει μια σειρά.

Κεφάλαιο Τρίτο: Επειδή δεν μ’ αρέσει να κάνω ό,τι μου κάνουν και το spoiler είναι άτιμο πράγμα, το τρίτο κεφάλαιο το αφήνω μυστικό. Επτά ανυπέρβλητοι κύκλοι ντυμένοι με την πιο ωραία μουσική και φυσικά το πιο βετεράνικο καστ. Ό,τι κι αν πω γι’ αυτή την σειρά θα είναι λίγο. Η καλύτερη παρέα των φοιτητικών μας βραδιών και όχι μόνο.

Ελπίζω να σας έπεισα και αν όχι δεν πειράζει. Εσείς χάνετε, γιατί εμείς σίγουρα έχουμε κερδίσει.

Αλλά, επειδή τώρα που σας γράφω μ’ έχει πιάσει μια γλυκιά μελαγχολία, την κάνω και πάω να χαθώ γι’ άλλη μια φορά στους δρόμους και την αναρχία των Γιων. Γιατί μια φορά ποτέ δεν είναι αρκετή.

«Πες μου την αλήθεια τώρα όμως, δε θα ήθελες να είσαι μέλος των Sons of Anarchy; Εγώ σίγουρα ναι.»

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.