-Την Τετάρτη τί έκανες;

-Πήγα σε ένα πάρτι στην Σαλαμίνα.

-Καλό;

-Καλό μωρέ, αλλά ρε γαμώτο ξέρεις τι δεν κατάλαβα; Αν ήταν μασκέ η όχι. Είχε το καστ από την Αλίκη στο ναυτικό, έναν που ντύθηκε σαν τον Άνθιμο, κάτι τρελές με κάτι φουστανέλες μάλλον Μπήλιω θα ντύθηκαν, και έναν χοντρό με κουστούμι. Παίζει να ήταν και ο σεκιούριτι.

Κάποια στιγμή είχε και ένα κόκκινο χαλί, οπότε μετά σκέφτηκα ότι ήταν τίποτα underground Oscar. Από εκεί και μετά το έχασα. Πρέπει να δείχνανε live streaming trailer από κάποια καινούρια ταινία ή κάτι τέτοιο.

-Τι εννοείς;

-Ρε συ, δείχνει δυο τρεις ναυτικούς και τον χοντρό μπροστά να περπατάνε πάνω σε ένα προχειράντζα κόκκινο χαλί και να αφήνουν ένα στεφάνι σε μια λίμνη. Καμιά πατάτα σαν και αυτές που παίζει ο Μπραντ Πιτ θα είναι και το παίζει αρχαίος αλήτης γκόμενος. Μόνο που αυτή με τον χοντρό θα είναι 6D.

Η αλήθεια είναι πως εγώ τους φωτογράφους δεν τους μπορώ. Πάντα την ζωή μου την καθόριζε ένας φωτογράφος, βαρέθηκα. Για το φαγητό έμεινα. Θάλασσα σκέφτηκα, χόντρος, ναυτικοί. Καμιά αθερίνα τηγανητή μετά το σάρσαλο ή ταινία ή trailer ή ό,τι ήταν τέλος πάντων, δε θα βγάλουν να τσιμπήσουμε με ουζάκι;

Και, ρε φίλε, δεν είχε τίποτα, έστω ένα αχινό. Τίποτα. Μόνο τον χοντρό να κοιτάει στην θάλασσα. Άμα ο χοντρός ψάχνει κάνα καβουράκι να τσιμπήσουμε, είναι πολύ μεγάλος!

Αλλά άδικα. Μαλάκα, αυτό το τρέιλερ δεν είχε τον σταματημό του, είχα και τον παπά να ‘χει αφορίσει το spoiler και να βλέπω να κάνει τρισάγιο σε κάτι πολεμιστές και ναυμάχους. Τότε το κατάλαβα όμως.

-Τι;

-Πολεμική ήταν η ταινία. Ριμέικ της Τροίας. Πρέπει να είναι από αυτούς τους τρελαμένους τους σκηνοθέτες -τι είχες Βαρουφάκη, τι είχα πάντα- ένα πράμα. Αλλά πολύ τρελαμένος. Παπάδες σε αρχαιοελληνικούς πολέμους; Που ρε φίλε μου βάζει τώρα τον χοντρό να αράζει με το παπαδαριό που σίγουρα θα είναι κρυφός των Περσών;

Ούτε ο Παΐσιος όταν «εκπόρνευσε» την Αγία Παντόφλα τέτοιο πράγμα. Μέχρι και ο Φιντέλ Κάστρο κάνει εμφάνιση, αλλά για κάποιο λόγο όμως τον Φιντέλ τον έπαιζε ο Τσίπρας. Η Τζάκρη ντυμένη Μπήλιω να κουνά αμέριμνη την κουβανέζικη σημαία και η Θεανώ Φωτίου ντυμένη Βαρθολομαίος να ρίχνει γεμιστά στην τρύπα των 300. Η αλήθεια η ταινία μου θύμιζε κακό κόπι των 300 της Βουλής. Και μάντεψε ποιον είχαν και για κάμεραμαν;

-Ποιον;

- Τον Ορφανό με σελφι στικ να μοντάρει όλη την ταινία. Επιπέδου Jan Švankmajer το ταινιόνι, τι να λέμε!

Επιτέλους όταν τελείωσε η ταινία άρχισε το γλέντι. Είχε χορευτικό όμιλο «Το αρχαίο Σαλάμι» με κάτι κλαδιά στα μαλλιά και σεντόνια αυτές για καρυάτιδες τις έκοψα. Χορεύανε αφρικάνικους και κουβανέζικους χορούς σε ρυθμούς κλαρίνου. Κι ο Βαγγέλας απέναντι να γυρνάει την σούβλα με το κοκορέτσι με κάτι τσαρούχια.

Η επίσημη προβολή της ταινίας είπαν θα γίνει σε αρχαιολογικά και ιερά μέρη. Ακρόπολη, Αμφίπολη, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το βρώμικο του Λευτέρη και ούτω καθεξής. Ενώ οι θέσεις για τους θεατές θα είναι παλέτες από το Lidl. Επανάσταση σου λέει και πρωτοπορία στον κινηματογράφο.

Τριλογία θα είναι σαν το τρισάγιο. Ένα τρισάγιο στα Σαλαμίνια. Το επόμενο θα είναι Αη Γιώργης, η επιστροφή, αλλά αυτή την φορά θα ξεκοιλιάζει Μητσοτάκηδες και το τελευταίο στο διάστημα. Ο πρώτος Καμμένος που ήπιε νερό στον Άρη.

Μέχρι το part 2;

Ω ξειν', αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι,

That’s all folks.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.