Η αγαπημένη μας συνήθεια για επικοινωνία και sharing στα social media, μπορεί τώρα να προσφέρει σε πολλά μικρά παιδιά που δίνουν καθημερινά το δικό τους «αγώνα» για μια ζωή με περισσότερη ελπίδα και αξιοπρέπεια.

Από 1 έως και 8 Νοεμβρίου, όλες οι αναρτήσεις μας σε Facebook, Instagram και Twitter που θα συνοδεύονται από το #irunmarathon, γίνονται προσφορά και κομμάτι ενός μεγάλου μωσαϊκού αγάπης, που θα «χτίζεται» στο www.i-runmarathon.gr. Για κάθε ανάρτηση #irunmarathon, και μέχρι τη συγκέντρωση έως και 10,000 αναρτήσεων, η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει 0,50€ στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών (ΚΕΦΠ), του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιώς.

Αυτό λοιπόν είναι το μήνυμα της ΕΤΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του irunmarathon.gr. Γλυκό δεν το βρίσκεις;

Κίνημα φιλευσπλαχνίας και αλληλεγγύης από τους προικοθήρες τραπεζίτες και τις τρομολαγνικές εταιρίες, οργανώσεις, αιματοβαμμένες τράπεζες; Όπως θες πες το.

Η συστημική χρήση των social media βρήκε τον άσσο στο μανίκι της μετά από αυτό τον εύλογα αποτροπιαστικό σκοπό.

Για ποια φιλευσπλαχνία μου μιλάς και αλληλέγγυα κίνηση όταν εκατομμύρια παιδιά, αρρωσταίνουν, αργοπεθαίνουν, κακοποιούνται με τους χείριστους τρόπους και η ΕΤΕ και η κάθε ΕΤΕ συνεχίζει ανενόχλητη τον ρόλο του άρπαγα; Πού ήταν αυτοί οι επαναστάτες και οι καλοί άνθρωποι όταν χιλιάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Λέσβο και δεν δώρισαν δίχως ψευτοδιαλλακτικούς σκοπούς και τραγελαφικά μέσα όπως τα social media, ούτε ένα ευρώ, ούτε μια κουβέρτα για να ζεσταθεί το ταλαιπωρημένο κορμάκι και η ψυχούλα τους;

Δεν είναι και τόσο άσχημο το μάρκετινγκ της Eθνικής. Σε περιόδους κυβερνώσας «αριστεράς» πουλάει πιο εμπορικά η φιλευσπλαχνία, δε νομίζεις;

Αλλά συγγνώμη, έχουμε να κάνουμε με φιλανθρωπικό σκοπό. Περίμενε όμως, για ποιον καλό σκοπό μου μιλάς εσύ. Όταν γελοιοποιείς αυτά τα παιδιά μέσα από την παγανιστική ιδιοτελή προώθηση και μάρκετινγκ της τράπεζάς σου;

Γιατί με παγανισμό έχουμε να κάνουμε. Από πότε ο Έλληνας θεοποιεί και ασκεί ειδωλολατρία  στην κάθε τράπεζα;  Τέτοιο κακό trash promotion έχουμε να δούμε από τότε που ανακαλύφθηκε η ελιά και ξεκίνησαν όλα τα χωριά γιορτή ελιάς.Το κακό τρολάρισμα της Εθνικής μήπως έκανε δουλειά;

Δυστυχώς έκανε. Τα hashtags και οι προωθήσεις είναι πλέον αναρίθμητες. Αλλά το θέμα δεν είναι ο κάθε Έλληνας και μη, που κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό το υποτυπώδες hashtag. Το θέμα είναι η προαγωγή και ξεδιάντροπη «κακομεταχείριση» των παιδιών αυτών εις βάρος τους για προσωπικό συμφέρον.

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη για βοήθεια, για αγάπη, για προσφορά. Το δημόσιο και το οικονομικό σύστημα της Ελλάδας; Ανάγκη να κακομεταχειριστεί και να αμαυρώσει το αίσθημα της αλληλεγγύης.

Αλλά το κράτος στα δύσκολα φαίνεται. Όταν έρθει η ΕΤΕ και αρπάξει τα σπίτια αυτών των παιδιών το πιο πιθανό να ζητήσει τα 50 λεπτά που δώρισε τότε στο «δενξερωτινακάνωάλλογιαπρομότιονmarathon».

Κρατάει κάνεις λογαριασμό με τα #irunmarathon ή θα ξαναπληρώνουμε ανακεφαλαίωση της ΕΤΕ;

Σεβαστό και αποδεκτό όταν κάθε τράπεζα η οργανισμός θέλει να δωρίσει ένα χρηματικό ποσό για τέτοιο σκοπό. Η κάθε προσπάθεια και σκέψη μετράει και χαρίζει πανέμορφα χαμόγελα. Αλλά πώς μπορεί να είναι αποδεκτό το τριτοδεύετερο, γιατί τριτοδεύτερο είναι, το μαρκετινγκ, εκμεταλλεύσιμο  την ψυχική και ανθρωπιστική κρίση του ανθρώπου σε τέτοιες μέρες που ζούμε;

Εγώ θέλω να μιλήσω για τη δική σας ηθική κρίση και ακεραιότητα όταν δείτε κατάματα αυτά τα παιδιά και σκεφτείτε ότι αυτά τα λεφτά -που θα μαζεύονταν εξαρχής είτε μαζευόταν ένα hashtag είτε ένα εκατομμύριο- δε μαζεύτηκαν καθαρά με αγνό και ανθρωπιστικό σκοπό, αλλά με οικονομικά εκμεταλλεύσιμο.

Αλλά μην άγχεστε, το πολύ-πολύ να κάνουμε καμιά φιλανθρωπική εκδήλωση με παρουσιαστή τον Μπογδάνο και για κάθε hashtag #iamsucker στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα μαζέψουμε, θα σώσουμε την ΕΤΕ από το φαλιμέντο που θα πάθει λόγω της έλλειψης των 5000 ευρώ στα 4,5 δις ανακεφαλαιοποίησης από τους φόρους μας.

Μπορεί να τη θεωρείς ακραία την όλη γνώμη, ή απερίσκεπτη ή απλά κλασικό κράξιμο σε μια «καλή πράξη». Αλλά έλα τώρα, οι μαρκετίστες είναι πιο προβλέψιμοι και από τις πρόζες του Αντωνάκη.

#irunmarathon  λοιπόν για την κοροϊδία του άλλου.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.