Αν έχεις την ατυχία να σε πιάνουν τα βράδια αϋπνίες, είσαι καταδικασμένος να υποστείς τις παράπλευρες παρενέργειες. Μόλις ανοίξεις την τηλεόραση, οι διαφημίσεις τηλεμάρκετινγκ είναι εκεί για να δώσουν λύση στο όποιο απίθανο πρόβλημά σου. Όχι βέβαια στην αϋπνία όπως ελπίζεις, καθότι παρακολουθώντας τις το νευρικό σου σύστημα χορεύει πεντοζάλη και η όποια ελπίδα σου για ύπνο έχει χαθεί διά παντός.

Οι διαφημίσεις τηλεμάρκετινγκ έχουν ως δεδομένο πως εσύ για να είσαι ξύπνιος έχεις προβλήματα που σε απασχολούν. Πάσχεις από άγχος, νιώθεις μόνος, έχεις οικονομική δυσχέρεια; Δεν τους ενδιαφέρει τι από όλα αυτά ισχύει. Εκείνοι θα ποντάρουν στο ευαίσθητό σημείο σου. Και αυτό θα είναι μείον σου.

Ξέρουν να πετυχαίνουν ακριβώς το σκοπό τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαία πως ο τζίρος των πωλήσεων τηλεμάρκετινγκ εκτιμάται ότι ξεπέρασε στην Ελλάδα τα 32 εκατ. ευρώ ετησίως το 2010. Ενώ σύμφωνα με ξένες έρευνες, στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο μέσω τηλεμάρκετινγκ πωλούνται προϊόντα συνολικής αξίας 150 δισ. δολαρίων.

Η μεγαλύτερη αδυναμία σου έγκειται στο γεγονός πως επειδή είναι προχωρημένη η ώρα δεν έχεις κουράγιο ούτε να κάνεις ζάπινγκ, πόσο μάλλον να κλείσεις την τηλεόραση, οπότε τους αφήνεις ανενόχλητους να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου… όπου σε πετύχουν.

Αν πιστεύεις ότι υστερείς σε εμφάνιση, έχουν το κατάλληλο προϊόν που θα σε ομορφύνει και δε θα έχεις πλέον χρόνο να βλέπεις τηλεόραση στις πέντε το πρωί, αλλά θα είσαι συνέχεια έξω μαζί με άλλους κούκλους. Φυσικά σου προτείνουν πανεύκολους τρόπους για να το πετύχεις. Από θαυματουργά όργανα γυμναστικής μέχρι έξυπνα σουτιέν που σου ανορθώνουν το στήθος και μαγικά κολάν που ανεβάζουν και τουρλώνουν τον ποπό των μοντέλων που τα διαφημίζουν, ο οποίος είναι ούτως ή άλλως κάτω από το σβέρκο τους. Φυσικά, πριν εμφανιστούν στην οθόνη τα δίμετρα μοντέλα έχουν προηγουμένως δείξει για μερικά δευτερόλεπτα σε ασπρόμαυρο φόντο κάποιον σαν εσένα.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις λίγο κουτός μιας και είναι πεσμένη και η νοητική σου λειτουργία, καθώς είσαι προγραμματισμένος να βλέπεις όνειρα εκείνες τις ώρες και αντιθέτως εσύ δεν μπορείς να κοιμηθείς και ζεις έναν εφιάλτη. Τότε τη λύση στο πρόβλημά σου έρχονται να τη δώσουν χρηστικά αντικείμενα που- δε θέλω να παρεξηγηθείς- αλλά είναι πιο έξυπνα από εσένα. Το λέει άλλωστε και το όνομά τους. Τι να πρωτοθυμηθώ; Την έξυπνη σίτα, το τετραπέρατο λάστιχο, το ευφυές τραπεζάκι, ή το σουτιέν με τον υψηλότερο δείκτη ΙQ;

Αν το πρόβλημά σου είναι πως νιώθεις κουρασμένος, πράγμα απόλυτα φυσικό εκείνη την ώρα… εκείνοι έχουν φυσικά τη λύση! Η κούραση πιθανώς να οφείλεται στο γεγονός πως δεν τρέφεσαι σωστά… Οπότε σου προτείνουν θαυματουργά συμπληρώματα διατροφής που θα σε κάνουν να πετάς. Πράγμα εξαιρετικά πιθανό, καθώς δεν έχουν καν έγκριση του ΕΟΦ, οπότε μην παραξενευτείς αν αρχίσεις να βγάζεις φτερά, πούπουλα ή και λέπια. Στο ίδιο πλαίσιο, σου πασάρουν αποχυμωτές και μαγικές συσκευές που κόβουν τα φρούτα σε τετράγωνα κομμάτια και άρα θα τα τρως. Το σχήμα τους είναι αυτό που σε ενοχλούσε μέχρι τώρα, βρε!

Φυσικά, το θέατρο αυτό του παραλόγου έχει και μια πιο ζωντανή εκδοχή. Στις live εκπομπές σου πουλάνε από δαχτυλίδια, χαλιά μέχρι και σόμπες! Εκεί θα δεις την παρουσιάστρια να ωρύεται με απίστευτη ενέργεια… Λες όντως να τρώει πολλά τετράγωνα φρούτα;

Αφού, λοιπόν, σου παρουσιάσει το μοναδικό προϊόν της ξεκινάει να σου εκτοξεύει απειλές: Δε θα προλάβεις να το πάρεις, διότι θα εξαντληθεί! Μετά θα τρέχεις να το βρεις και δεν θα το βρίσκεις. Μετά θα πέσεις στις απομιμήσεις και μπορεί και στα ναρκωτικά. Επίσης, υπάρχει και η πιθανότητα να ακριβύνει λόγω της μεγάλης ζήτησης, όσο και αν αυτό συγκρούεται με ότι έχεις μάθει στις οικονομικές σπουδές σου. Τα λεγόμενα της παρουσιάστριας επιβεβαιώνονται από το τηλεφωνικό κέντρο που έχει πάρει φωτιά. Φυσικά, εσύ δεν βλέπεις ούτε καπνούς ούτε πυροσβέστες να τρέχουν. Ακούς όμως ένα τηλέφωνο να χτυπάει το οποίο δεν σηκώνει κανείς.    

Ξέχασα να σου πω το πιο σημαντικό: Αν πάρεις τηλέφωνο στα επόμενα 15 λεπτά (ναι στις 04.00 τη νύχτα κάποιος είναι εκεί και κρατάει χρονόμετρο) θα σου δώσουν τζάμπα άλλο ένα ίδιο. Έτσι, μπορείς να το χαρίσεις σε έναν φίλο σου να βγαίνετε μαζί με τα τραπεζάκια σας μπαρότσαρκα. Εξάλλου έχουν και ειδική θέση για να βάζετε τα ποτά σας!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.