Ζούμε σε μια «ελεύθερη» κοινωνία, όπου ο καθένας μπορεί να φορά, να πιστεύει, να αγαπάει ό,τι θέλει. Γι’ αυτό το λόγο ενδυμασίες κρίνονται ως προκλητικές από τον σεξιστή Ελληνάρα.

Τί είναι, όμως, προκλητικό; Προκλητικές είναι οι κοντές φούστες; Προκλητικά είναι τα κοντά σορτσάκια και τα ανοιχτά πουκάμισα; Τι κρίμα! Κάτι δεν κάνω καλά, γιατί τίποτα από αυτά δεν με προκαλεί.

Ξέρεις τι με προκαλεί, άνθρωπε; Ο βιασμός. Αυτή η απάνθρωπη σαδιστική κίνηση. Γιατί καμία ζωή δεν έχει καταστρέψει η κοντή μου φούστα και καμία αυτοκτονία δεν έχει προκαλέσει το διαφανές κολλάν μου.

Κάποια στιγμή πρέπει το ανθρώπινο είδος να καταλάβει πως η δικαιολογία «Δε φταίω εγώ που το έκανα, αυτή με προκάλεσε», δεν υπάρχει. Τίποτα δεν σε προκαλεί άν δεν το θέλεις. Μια βασική διαφορά μας από τα ζώα είναι πως έχουμε λογική και μπορούμε να σκεφτούμε πριν πράξουμε το οτιδήποτε. Με το να υποστηρίζεις αυτή την άποψη, λοιπόν, ανόητε άνθρωπε, είναι σαν να υποτιμάς ολόκληρο το είδος.

Καθημερινά πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Στο μυαλό μας ο βιασμός είναι συνήθως μια εικόνα σε ένα σκοτεινό δρομάκι και ένας άνθρωπος που σιγά σιγά ξεπροβάλει με σκοπό να μας βλάψει. Δεν είναι όμως αυτό, ή μάλλον δεν είναι μόνο αυτό.

Μέσα από μαρτυρίες θυμάτων αποδεικνύεται πως στο 50% των περιπτώσεων ο θύτης ήταν κάποιο γνωστό πρόσωπο ή ακόμα και συγγενικό του θύματος. Οι επιθέσεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δε γίνονται τυχαία.

Οι βιαστές πράττουν βάσει προμελετημένου σχεδίου. Επιλέγουν τους ανθρώπους με διάφορα κριτήρια. Αυτοί που θέλουν απλά να ικανοποιήσουν τις άρρωστες σεξουαλικές τους ορέξεις, ψάχνουν άτομα που δεν μπορούν ν’ αντισταθούν και είναι εύκολο να τα χειριστείς. Άλλοι θεωρούν τον βιασμό ως τιμωρία. Εντοπίζουν άτομα με ελεύθερες απόψεις, διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις ακόμα και άλλα πολιτικά και θρησκευτικά πιστεύω και προσπαθούν μ’ αυτό τον τρόπο να τους δώσουν ένα μάθημα και να τους αλλάξουν.

Σε μεγαλύτερο αριθμό τα θύματα είναι γυναίκες. Αυτό συμβαίνει λόγω της άποψης πως είναι το αδύναμο και κατώτερο φύλο αλλά και της σωματικής τους διάπλασης η οποία κάνει το αρσενικό να νιώθει κυρίαρχο και το εξιτάρει. Αλλά, ας μην κοροϊδευόμαστε, τα θύματα δεν είναι μόνο γυναίκες. Σοκαριστικές είναι, επίσης, οι ομολογίες αγοριών και ανδρών που ‘χασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους ξαφνικά επειδή κάποιοι αποφάσισαν να τους κακομεταχειριστούν. Και ακόμα και αυτοί που βιάστηκαν από γυναίκες, όχι φανατικο-φεμινίστρια που θεωρείς όλους τους άνδρες κατώτερα γουρούνια, δεν το ευχαριστήθηκαν αλλά αντίθετα το σιχάθηκαν.

Δεν είναι λίγες οι ομολογίες δημόσιων προσώπων που βρέθηκαν θύματα λόγω του πολιτικού τους αγώνα. Όπως δεν είναι και λίγες οι απόπειρες αυτοκτονίας που έγιναν λόγω αυτών των καθαρμάτων. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που νιώθουν πως δε θέλουν να συνεχίσουν να ζουν, διότι οι αναμνήσεις έρχονται σαν εικόνες στο μυαλό τους που δεν μπορούν να διώξουν.

Τα γεγονότα αυτά ακολουθούν συνήθως απειλές. Οι βιαστές κάνουν το θύμα να πιστέψει πως δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό που του έκαναν. Προκαλούν το φόβο με σκοπό να μην αποκαλυφθούν. Οι απειλές ξεκινούν από το να κάνουν κακό στους ίδιους, να βλάψουν κάποιον κοντινό τους άνθρωπο μέχρι και να τους σκοτώσουν. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν υποστεί τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν μιλήσει, μερικοί δεν το έχουν καν αποδεχτεί.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν δεχτεί απειλές και παρ’ όλα αυτά δεν επιθυμούν να ομολογήσουν. Τα άτομα αυτά ντρέπονται. Θεωρούν πως αν σου συμβεί κάτι τέτοιο εξευτελίζεσαι και φοβούνται πως θα τους κρίνουν οι γύρω τους. Η αλήθεια είναι πως, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές οι κατηγορίες βαραίνουν το ίδιο θύμα. Σε μερικές περιπτώσεις κάποιες ομάδες προσφέρουν ακόμα και χρηματικά ποσά με σκοπό να μην επιβαρυνθεί ο βιαστής.

Όμως με τη σιωπή δεν άλλαξε ποτέ τίποτα. Ούτε ο κόσμος μας θα αλλάξει. Είναι ένας φαύλος κύκλος όλο αυτό, δεν το καταλαβαίνεις; Εσύ σωπαίνεις, εγκληματίες κυκλοφορούν ανενόχλητοι, άνθρωποι έρχονται στη θέση σου και πάλι απ’ την αρχή.

Μίλα, λοιπόν, γιατί αν κάποιος πρέπει να ντραπεί είναι αυτός που δεν μπορεί να αποδεχτεί τις επιθυμίες σου. Και να θυμάσαι, το μόνο προκλητικό είναι ο βιασμός.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.