Ποια είναι τα πρώτα πράγματα, που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη μπαλέτο;

Παραστάσεις, Μπολσόι, ροζ τούλια και συνήθως μικρά χαριτωμένα κοριτσάκια.

Τι γίνεται όμως όταν παίρνεις τη γενναία απόφαση να γίνεις μπαλαρίνα, ενώ έχεις ήδη κάποια χρονάκια να βαραίνουν στην πλάτη σου;

Μπορεί μετά από κάποια ηλικία, το να επιδιώξεις να γίνεις επαγγελματίας χορεύτρια, να είναι λίγο όνειρο απατηλό, εκτός αν είσαι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει γεννηθεί στη γη, αλλά και πάλι αυτό δε θα πρέπει να σε σταματήσει από το να το προσπαθήσεις και τελικά να αποκτήσεις ένα πολύ καλό επίπεδο.

Και γιατί όχι, να φτάσεις μέχρι στο σημείο να λάβεις, ένα από τα προπαρασκευαστικά πτυχία, που προσφέρονται.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση, είναι να ακολουθήσεις δύο τρεις απλές συμβουλές, ώστε το πρώτο μάθημα που θα παρακολουθήσεις, να μην είναι και το τελευταίο σου.

Πρώτον και κύριον, μην περιμένεις να γίνουν θαύματα και μην συγκρίνεσαι με όλα αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση. Είναι πρακτικώς αδύνατον να ελπίζεις πως με την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησες χορό θα κάνεις άλματα ως το ταβάνι ή ότι θα αποκτήσεις παρόμοια ευλυγισία με αυτή χρυσής ολυμπιονίκη στην ρυθμική γυμναστική.

Πρόσεξε πάνω στον υπερβάλλοντα ζήλο σου να μην τραυματίσεις τον αγύμναστο ακόμα εαυτό σου ή να μην απογοητευτείς και τα παρατήσεις προτού καλά καλά αρχίσεις.

Θα χρειαστεί πάνω από όλα καιρό, συνεχή προπόνηση και υπομονή, για να καταφέρεις κάποια από τα πράγματα που έχεις βάλει σαν στόχο, όταν γράφεσαι σε μια τέτοια τάξη.

Για έμενα, παραδείγματος χάριν, το σπαγκάτο ήταν ένα από τα πράγματα που θαύμαζα, στις συμμαθήτριες μου από όταν ήμουν μικρό ακόμα κορίτσι. Τελικά, κατάφερα να το εκτελέσω, στα τέλη του δευτέρου μου χρόνου, που φοιτούσα στη σχολή χορού.

Μεγάλο ρόλο, όπως σχεδόν σε όλα τα πράγματα παίζει η ψυχολογία σου.

Μην σκέφτεσαι αρνητικά, θεωρώντας πως σε πήραν τα χρόνια και μην αισθάνεσαι άβολα με την ενδυμασία. Μπορεί το ροζ καλτσόν και το κορμάκι, αρχικά να σου φαίνονται πάνω σου παράταιρα, παρόλα αυτά θα σε βοηθήσουν να μπεις σε ένα γενικότερο κλίμα χορευτικής διάθεσης και ομοιογένειας με την υπόλοιπη τάξη σου.

Στον ελεύθερο σου χρόνο, κάνε λίγο εξάσκηση σε όσες ασκήσεις μπορείς στο σπίτι, δες, επαγγελματικά ή μη, βίντεο στο ίντερνετ, άκου λίγο από τη μουσική του μαθήματος.

Αυτό αν μη τι άλλο θα σε βοηθήσει να μην χάσεις την όποια επαφή και την επόμενη φορά, να μην χρειαστεί να μάθεις τις ασκήσεις ξανά από την αρχή, αλλά να τις διορθώσεις και να τις εξελίξεις.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχεις στο μυαλό σου, πως σε περίπτωση που αγαπήσεις τον χορό και θελήσεις να προχωρήσεις ένα βήμα μπροστά, το πιο πιθανόν είναι να σε βάλουν σε τμήμα με παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Όλο αυτό θα δεις στην τελική πως μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στη πορεία σου, αφού θα μπεις στη διαδικασία να δουλέψεις λίγο πιο μεθοδικά, ώστε να καταφέρεις να συμβαδίσεις με τους υπολοίπους, που είναι πιο προχωρημένοι από εσένα.

Και αν με όλα που διαβάζεις αισθάνεσαι να αποκαρδιώνεσαι, αυτό που πρέπει πάνω από όλα να θυμάσαι είναι ότι ο χορός το μόνο που τελικά θα σου κάνει είναι κάλο, για αυτό πάρε το ρίσκο και μην διστάζεις να τον ξεκινήσεις, σε οποία ηλικία και αν βρίσκεσαι.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.