Ακούς για πρώτη φορά ένα τραγούδι, με τις αρχικές κιόλας νότες νιώθεις τη μελωδία του συμπαθητική. Λίγο πριν φτάσει στο ρεφρέν έχεις ήδη αρχίσει να αισθάνεσαι ταύτιση με το νόημα των στίχων και χωρίς ακόμα να έχει καλά-καλά τελειώσει η ακρόαση μπορείς να το σιγομουρμουράς. Κάπως έτσι λοιπόν βρίσκεις το αγαπημένο σου άσμα γι΄ αυτήν την περίοδο. Υπάρχει όμως μια πιο λεπτή γραμμή ανάμεσα στο “τρελαίνομαι να ακούω κάτι” και στο “αν το ακούσω για άλλη μια φορά θα τρελαθώ”. Μια γραμμή την οποία μπορείς πολύ εύκολα να την πατήσεις και να βρεθείς ανεπιστρεπτί στην αντίπερα όχθη.

Πρώτα απ΄ όλα είναι δυνατόν εσύ ο ίδιος να βάλεις τα χεράκια σου και να βγάλεις τα ματάκια σου με το να πατάς χωρίς έλεος το κουμπί της επανάληψης. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο όταν σ΄ αρέσει κάτι τόσο πολύ να μη θέλεις να το ακούς κάθε δευτερόλεπτο, κάνε όμως και ένα μουσικό διάλειμμα στο ενδιάμεσο γιατί στο τέλος θα θες να γράψεις το όνομα σου και τα δάχτυλά σου θα γράφουν ακούσια τίτλο και τραγουδιστή.

Αν από την άλλη, την πρώτη φορά που το πήρε το αυτί σου ήταν σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό και μάλιστα υψηλής ακροαματικότητας, καλό θα ήτανε από εδώ και ύστερα να τον αλλάζεις πού και πού, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα τους μάθεις τους στίχους απ΄ έξω και ανακατωτά απ΄ την πρώτη κιόλας μέρα, αλλά θα συνεχίζεις με μιαν ανάσα και στο κουπλέ του επόμενου τραγουδιού, που πάνε πακέτο στη λίστα αναπαραγωγής του σταθμού.

Αν πάλι έχεις παιδιά, ανίψια ή βαφτιστήρια καλύτερα να τα κρατήσεις μακριά του και να μην επιλέξεις να το χρησιμοποιήσεις παραδείγματος χάριν για νανούρισμα. Τα μικρά κυρίως παιδιά λειτουργούν με δύο ταχύτητες, ή θα αγαπήσουν κάτι και θα πρέπει να τους το βάζεις σε ατέρμονη επανάληψη, ή θα το μισήσουν και όποτε το ακούνε θα τους πιάνουν τα κλάματα. Όποιο απ΄ τα δύο και αν συμβεί δε θέλεις σίγουρα να το ταυτίσεις με το νέο αγαπημένο σου τραγούδι.

Το απόγειο βέβαια της καταστροφής έρχεται όταν ενώ είσαι πάνω στο αρχικό στάδιο του έρωτα παίρνεις την πιο λανθασμένη απόφαση που θα μπορούσες και το ορίζεις ως ξυπνητήρι στο κινητό σου, έχοντας την ψευδαίσθηση πως κατά αυτόν τον τρόπο θα γίνει η ρουτίνα του σηκώνομαι τα αξημέρωτα για να πάω στη δουλειά, έστω και λίγο πιο υποφερτή. Επειδή όμως το πρωί πολύ αγάπησαν, το πρωινό ξύπνημα ουδείς, δε θα περάσει ούτε μια βδομάδα που το ξυπνητήρι σου θα μπαίνει σ΄ αναβολή με την ίδια ευκολία όπως πριν, άσε που πλέον όποτε ακούς το τραγούδι θα το αλλάζεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Συνοδευτικό με το παραπάνω κυρίως, είναι και αν αποφασίσεις να το βάλεις απλά ως ήχο κλήσης σου. Αν μάλιστα είσαι στη λίστα των αγαπημένων εκείνων των εταιρειών που παίρνουνε μέσα στο μεσημέρι για να σου πουλήσουν τα χίλια μύρια, το η αγάπη που έγινε μίσος σε χρόνο ρεκόρ δεν θα αργήσει να έρθει και για τη δική σου περίπτωση.

Για το λόγο αυτό, την επόμενη φορά που θα ακούσεις ένα τραγούδι και θα πειστείς ότι είναι πραγματικά ένα διαμάντι, πρόσεξε απ΄ την χαρά τη στιγμή της ανακάλυψης μην κάνεις και εσύ κατά λάθος κάτι απ΄ τα παραπάνω και το ρίξεις ξανά στη λάσπη.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.