Τα Σάββατα θεωρούνται ως η must μέρα των εξόδων και της διασκέδασης. Βλέπεις, η Κυριακή είναι η μέρα ανάπαυλας και ξεκούρασης, έτσι οι απανταχού εργαζόμενοι, το ρίχνουν έξω την προηγούμενη, για να κάνουν relax την επόμενη.

Βέβαια η όλη λογική αντιστρέφεται αν είσαι φοιτητής, όπου κάθε μέρα ίσον αργία ή όταν θες να κρατήσεις την έξοδό σου μυστική, έτσι ώστε επιλέγεις εσκεμμένα τις μέρες με τη λιγότερη δυνατή κίνηση.

Στην κορυφή της δεύτερης κατηγορίας, ανήκουν αν μη τι άλλο, τα παράνομα ζευγάρια.

Παντρεμένοι, αρραβωνιασμένοι, δεσμευμένοι και λοιποί μπερδεμένοι ανάμεσα σε δύο διαφορετικά ταίρια, ψάχνουν τα πιο ξεχασμένα από το θεό μέρη, για να ζήσουν τον παράνομο έρωτα τους.

Θα τα συναντήσεις σε μια από εκείνες τις καθημερινές, που από την υπερένταση θες να πας κάπου να πιεις ένα πότο πριν κοιμηθείς και καταλήγεις σε ένα από τα μπαρ της γειτονιάς σου ή σε μια από εκείνες τις βραδιές, που σε πιάνει το σύνδρομο «θέλω να ανακαλύψω την πόλη μου» και παίρνεις σβάρνα τους δρόμους χωρίς να ξέρεις που πας.

Συχνάζουν συνήθως σε συνοικιακά μπαράκια ή σε μαγαζιά σε τέτοιο λαβύρινθο στενών, που μέχρι και ο Θησέας με τ’ όνομα, θα έχανε το δρόμο της επιστροφής.

Με τόση πελατεία, που μέχρι και το πετάρισμα της μύγας κάνει εκκωφαντικό θόρυβο, αυτού του είδους τα ζεύγη θα προτιμήσουν να κάτσουν σε μια κακοφωτισμένη γωνία στο τέρμα της μπάρας.

Η εν λόγω θέση βέβαια έχει στρατηγική σημασία -τύφλα να έχει ο Sheldon από το Big Bang Theory-, αφού από εκεί έχουν πλήρη οπτική γωνία της εξώπορτας, σε περίπτωση που ο κερατωμένος της υπόθεσης κάνει ντου από παντού, αλλά και της τουαλέτας που ενδείκνυται για προσωρινό καταφύγιο.

Ντυμένοι απλά, λιτά και απέριττα, κύριος στόχος τους είναι να μην τραβήξουν πάνω τους αδιάκριτα βλέμματα. Πιασμένα μαλλιά, για τις τρίχες σε σακάκια, μακιγιάζ ελάχιστο για τα σημάδια σε πουκάμισα, βέρες και δαχτυλίδια φυσικά απομακρυσμένα.

Κατά τη διάρκεια της σκαστής τους εξόδου, θα μιλάνε τόσο χαμηλόφωνα, που ούτε με ακουστικό βαρηκοΐας στο τέρμα δεν θα ακούσεις τι λένε, ενώ επηρεασμένοι από το «φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά», θα έχουν στιγμές μεταξύ τους τρυφερότητας με το σταγονόμετρο.

Θα παραγγείλουν ελαφρά αλκοολούχα, για να συμβαδίσουν με το σενάριο του άλλοθί τους, που δεν είναι άλλο από το πολυφορεμένο «Mωρό μου για ένα πότο βγήκα με τα παιδιά μετά τη δουλειά», ενώ δε θα παραλείψουν ανά μισάωρο με μια ώρα να βγουν στην πόρτα για να κάνουν το καθιερωμένο τηλεφώνημα σε αυτόν ή αυτήν που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου πίσω στο σπίτι.

Όση ώρα ο ένας ανεβάζει παράσταση υποκριτικής, το έτερον ήμισυ θα αρχίσει να σκανάρει διακριτικά όλο το μαγαζί και ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται σε κοντινές θέσεις. Με μνήμη ελέφαντα, εκπαιδευμένη από το παράνομο της υπόθεσης, θα θυμηθεί όσους έχει ξαναδεί εκεί, θα καταλάβει αυτούς που βρίσκονται σε παρόμοια θέση, ενώ θα σταματήσει για λίγο σε όσους θυμίζουν κάποιον γνωστό, μέχρι να τσεκάρει αν τελικά έχει χτυπήσει κόκκινος συναγερμός.

Θα καθίσουν το πολύ δύο ώρες, θα πληρώσουν χωριστά -άλλωστε φίλοι πλασάρονται στο φιλοθεάμον κοινό- και τελικά ο ένας από τους δύο θα σηκωθεί από τη θέση του, θα χαιρετίσει τον άλλον με φιλί σταυρωτά και θα κατευθυνθεί προς την έξοδο.

Ο άλλος θα μείνει, χολιγουντιανά, να τελειώσει το πότο του και ύστερα θα πάρει και αυτός το δρόμο του γυρισμού.

Δέκα λεπτά αργότερα, θα ξαναϋπάρξουν μαζί, αυτή τη φόρα ως ζευγάρι, σε μια ρεσεψιόν ζητώντας δωμάτιο ήμιδιαμονής.

Γιατί τα παράνομα ζευγάρια κάνουν πάντα στέκι τους τα μπαρ, που έχουν ξενοδοχεία σε απόσταση μισού τσιγάρου.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.