Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους single τρυπώσαμε στο studio των Switch, όπου μας υποδέχτηκαν χαλαροί στον χώρο δημιουργίας τους.

Οι Switch είναι ένα νεανικό pop συγκρότημα με αστείρευτη έμπνευση και αγάπη για το τραγούδι. Απόδειξη τα έξι e-singles που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε διάρκεια μόλις ενός έτους καθώς και οι πολλές ζωντανές εμφανίσεις τους, πολλές από αυτές δίπλα σε γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο STAN, οι REC και ο Γιώργος Γιαννιάς.

Πώς γεννήθηκαν οι Switch;

Καταρχήν ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση.

Οι Switch γεννήθηκαν εντελώς τυχαία θα μπορούσε να πει κανείς. Υπήρχε μια περίοδος που εγώ (Θωμάς) πειραματιζόμουν με διάφορα πάνω στην μουσική. Κάπου μέσα σε αυτούς τους πειραματισμούς γνώρισα την Ιωάννα, συνεργαστήκαμε σε ένα κομμάτι, υπήρξαν μία χημεία και ένα δέσιμο από την πρώτη στιγμή και δεν υπήρχε αμφιβολία πως η συνεργασία αυτή θα είχε μέλλον, όπως και αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Πώς προέκυψε το όνομά σας;

Switch σημαίνει διακόπτης και κάπως έτσι είναι και η καθημερινότητα του συγκροτήματος. Υπάρχει μια απόσταση που μας χωρίζει λόγω των σπουδών της Ιωάννας και γι’ αυτό όταν είμαστε χώρια όλα διακόπτονται για λίγο. Όταν όμως συναντιόμαστε ξανά όλα επαναλειτουργούν όπως ακριβώς κάνει και ένας διακόπτης.

Ήσασταν φίλοι πριν συνεργαστείτε;

Γνωστοί ήμασταν, δε μας έλεγες φίλους. Πολύ γρήγορα όμως κέρδισε ο ένας την εμπιστοσύνη του άλλου και πλέον είμαστε πολύ καλοί φίλοι.

Όταν βρισκόσασταν στο ξεκίνημά σας, φανταζόσασταν πως μπορεί να εξελισσόταν η πορεία σας σαν συγκρότημα;

Όπως προαναφέραμε η χημεία ήταν εμφανέστατη από την πρώτη στιγμή μεταξύ μας οπότε ναι φανταζόμασταν και συνεχίζουμε να φανταζόμαστε!

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Επιρροή μπορεί να είναι το καθετί. Δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτό ούτε μπορούμε να πούμε επηρεαζόμαστε μόνο από αυτό το είδος ή συγκεκριμένα από αυτόν τον καλλιτέχνη. Όλα τα είδη έχουν την γοητεία τους, όλοι οι καλλιτέχνες έχουν κάτι να σου δώσουν.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;

Με μία λέξη; Αληθινή!

Τι σας ενθουσιάζει περισσότερο στον μουσικό χώρο;

Η ίδια η μουσική!

Και τι σας ξενερώνει;

Ευτυχώς ακόμη τίποτα.

Από πού πήρατε το ερέθισμα να ασχοληθείτε με τη μουσική; Είναι κάποιος στην οικογένεια μουσικός;

Ιωάννα: Από μικρή είχα την τάση να τραγουδάω και σιγά-σιγά ασχολήθηκα με τη μουσική πιο σοβαρά. Ήταν αυτό που αγάπησα και μέρα με την μέρα γινόταν κομμάτι μου.

Θωμάς: Κανένας. Εντελώς τυχαία από μια ιδέα φίλου ξεκίνησα να γράφω στίχους και αυτό ήταν. Από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ποιες άλλες ασχολίες και ενδιαφέροντα έχετε, πέρα από τη μουσική;

Ιωάννα: Σπουδάζω ελληνική φιλολογία και στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να ταξιδεύω.

Θωμάς:  Μακάρι να είχα τον χρόνο και για άλλες ασχολίες, χαχα!

Έχουν οι Switch κάποιο κρυφό όνειρο; Κάτι που θέλουν πάρα πολύ να καταφέρουν;

Πολλά, αλλά εάν τα πούμε δε θα είναι πια κρυφά. Αυτό που θέλουμε όμως πραγματικά είναι να μας μάθει και να μας αγαπήσει ο κόσμος μέσα από τα τραγούδια μας, κάτι που και είναι το όνειρο κάθε καλλιτέχνη.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σας single. Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια γι’ αυτό;

Το «Μακριά σου» είναι ένα πολύ αγαπημένο μας τραγούδι. Έχει αγαπηθεί από τον κόσμο όπου και αν το έχουμε ερμηνεύσει. Είχαμε τη χαρά μέσα από αυτό το κομμάτι να γνωριστούμε και με τον γνωστό μπασίστα και πολύ φίλο μας πλέον Δημήτρη Τσακλάνο καθώς είναι υπεύθυνος για το μπάσο που ακούτε στο «Μακριά σου». Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ένα ακόμα τραγούδι μπήκε στη μουσική μας οικογένεια και είμαστε σίγουροι ότι θα το αγαπήσει και ο κόσμος.

Υπάρχουν σχέδια για τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις;

Φυσικά και υπάρχουν. Θα κάνουμε αρκετές εμφανίσεις και φέτος το καλοκαίρι, δε μπορούμε όμως δυστυχώς να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αυτή τη στιγμή.

Πείτε ό,τι θέλετε στους mindtrappers.

Ευχαριστούμε πολύ όσους μπήκαν στη διαδικασία να διαβάσουν για εμάς για να μας μάθουν καλύτερα. Εμείς το μόνο που μπορούμε να τους υποσχεθούμε με τη σειρά μας είναι πολλά πολλά ακόμα τραγούδια!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.