Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα, καλή χρονιά, βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους. Αν βαρεθήκατε να ακούτε τους φίλους, τους γνωστούς ή τους πιο μισητούς εχθρούς σας, να μιλούν για μπουντρούμια, δράκους και συλλογικές φαντασίες, σας έχω τη λύση. Αν κουραστήκατε να ακούτε στις παρέες λέξεις όπως «dm», «campaign», περιγραφές ζαριών με περισσότερες από έξι πλευρές και να μην καταλαβαίνετε τίποτα, υπάρχει για τη βοήθειά σας ένα μαγικό κατασκεύασμα που αράζει στον υπολογιστή σας και σας υπόσχεται εικόνα, ήχο, φωτιές, λεφτά κι άλλα κόλπα ερωτικά. Μπορεί να περιμένετε πολύ να δείτε το δράκο, αλλά από μπουντρούμι θα χορτάσετε αρχιτεκτονική, λαβύρινο και, well, ξύλο.

Ως γνήσιο παιχνίδι ρόλων, το Gauntlet, σε βάζει να διαλέξεις χαρακτήρα πριν καν αρχίσει το παιχνίδι. Σε βάζει να επιλέξεις πως θα κινείσαι για τις επόμενες εβδομάδες που θα καθηλωθείς στην καρέκλα σου, χωρίς να ξέρεις ακριβώς τι σκατά κάνει αυτή η φάτσα που διάλεξες, ούτε και τι μπορεί να χρειαστεί. Οι επιλογές, λοιπόν, είναι οι εξής: ο μυοφόρος τσεκουροφέροντας νταβραντισμένος νέος, ο ξερόλας ξορκιογνώστης μάγος που ξέχασε να πεθάνει, ο e-ξωτικός, που κλέβει αλά Ρομπέν τα λέφτα των πλουσίων για να τα κρατήσει αυτός και η εξαγριωμένη Βαλκυρία, που ο βασικός προβληματισμός που σου γεννά είναι γιατί δε φοράει εσώρουχα αλλά πανοπλία. Σε όσους δεν αρκούν αυτοί οι υπέροχοι τυχοδιώκτες και αναζητούν τα σκοτεινά μονοπάτια, εχμ, του παιχνιδιού, υπάρχει και η επιλογή της μυστήριας ψυχοκουβαλήτρας νεκρομάντισσας.

Το παιχνίδι σε ξεκινάει από τα χαμηλά και σε ρίχνει όλο και χαμηλότερα. Στα πρώτα επίπεδα, λίγο κάτω από την επιφάνεια της γης, απλά σηκώνονται τα κόκκαλα των επιφανών ανδρών και σε κυνηγάνε. Μόλις καταφέρεις να περάσεις αρκετούς ορόφους με τις μούμιες στο κατόπι, δεν αντέχουν άλλο οι αρθρώσεις τους και σε παρατάνε. Έχεις φτάσει όμως αρκετά βαθιά και σε παίρνουν χαμπάρι Ορκ, τελώνια και οι γιγαντιαίες αράχνες που καβαλάνε. Αν ζήσεις και μετά τα ρόπαλά τους, έχεις φτάσει στην κόλαση, φίλε μου. Δαίμονες, φωτιές, λάβα, επικλήσεις και γιγαντιαίες ροζ μονόφΘαλμες μύξες που ξερνάνε εκρήξεις και πόνο.

Βέβαια, το παιχνίδι δε σ’ αφήνει να πας γυμνός σταγγούρια, ούτε να σκοτώσεις με τη δύναμη της αγάπης. Σου δίνει λεφτά για να αγοράσεις ό,τι θέλεις. Αρκεί να προλάβεις να πάρεις τα λεφτά πριν τους φίλους σου. Και μόλις σας είπα το μοναδικό λόγο που θα σας κάνει να προσεύχεστε στο Θεό του friendly fire. Spoiler alert, δε θα εμφανιστεί ποτέ. Ο μαλάκας της παρέας που θα τρώει απ’το βιος και θα καταστρέφει το φαγητό σας, θα συνεχίσει να πολεμάει μαζί σας.

Γιατί, ξέχασα να σας πω, το παιχνίδι αυτό δεν είναι για τα μοναχικά κρύα βράδια του χειμώνα, αλλά ένα όργιο, χαράς. Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις ακόμη φίλοι σας μπορούν να εξερευνήσουν το μικρό μπουντρούμι στο λιβάδι. Ή μικρό σπίτι στο μπουντρούμι. Θα βρείτε εσείς πώς θα το λέτε.

Μην αφήσετε να σας διαφύγει το βασικότερο που μπορώ να σας αποκαλύψω σήμερα. Όσο κι αν παίξετε, όσα λεφτά ή γαλοπούλες κι αν αφήσετε να χαθούν στη λήθη, θα έχετε πάντα παρηγοριά. Θα ξέρετε πάντα ότι δε φταίτε εσείς που πάλι δεν τερμάτισε το γαμημένο. Θα φταίει αυτός που κάθεται στη διπλανή καρέκλα με το πληκτρολόγιο φουλάρι.

Καλή διασκέδαση.

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.