Η φιλία είναι ένα ξεχωριστό και πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή του ανθρώπου. Κάθε άτομο που είναι φίλος μας, διαθέτει στοιχεία που μας κάνουν να περνάμε όμορφα και να απολαμβάνουμε τις στιγμές μαζί του! Μπορεί να κάνουμε πράγματα μαζί του που ποτέ δεν τα φανταζόμασταν, αλλά τελικά να μας αρέσουν και εμάς. Με τις παρέες δεν ξέρεις ποτέ τι θα κάνεις στο επόμενο λεπτό αλλά αυτό δεν είναι και η γλύκα της ζωής;

Είναι όμορφο οι παρέες μας να μην είναι όλες από τον ίδιο κύκλο. Γιατί θα ζήσουμε μια ζωή επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα και θα είναι και λίγο μίζερα ενδεχομένως. Η κατάσταση όμως είναι διαφορετική εάν οι φίλοι προέρχονται από διαφορετικά background. Αρκεί να διαθέτουν όλοι τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει κάποιος ώστε να γίνει φίλος σου, όπως εμπιστοσύνη, καλοψυχία και αγάπη, ακόμα και αν διαφέρουν στο επάγγελμα, στον τόπο καταγωγής και στον τρόπο διασκέδασης.

Αν όλες οι παρέες μας προέρχονταν, π.χ., από τη σχολή που φοιτούσαμε ή φοιτούμε, τότε θα ήμασταν όλη μέρα σχολή μαζί και όταν βγαίναμε έξω θα συζητούσαμε και πάλι για τη σχολή. Δεν θα ήταν πολύ βαρετό; Ενώ αν η μία παρέα είναι από τη σχολή και μια άλλη από τον τόπο καταγωγής μας, τότε αποκτά ενδιαφέρον. Θα ζεις όμορφες στιγμές και με τις δυο παρέες, αλλά σε διαφορετικό μοτίβο και καταστάσεις. Ενδεχομένως με παρέες από τον τόπο καταγωγής, έχοντας μεγαλώσει με τον ίδιο τρόπο, να έχεις και παρόμοιο τρόπο διασκέδασης. Όμως αν δεν δοκιμάσεις και άλλους τρόπους, πως θα ξέρεις ποιον προτιμάς;

Κάνοντας παρέα με άτομα από διαφορετικές ομάδες εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος. Μαθαίνεις να μοιράζεσαι απόψεις και γνώμες γύρω από διάφορα θέματα. Ξέρεις ότι τα γούστα σας μπορεί να μην ταιριάζουν και θα χρειαστεί να κάνεις υποχωρήσεις. Να πας σε μέρη που δεν θα σκεφτόσουν ποτέ να πας αλλά να περάσεις όμορφα λόγω της παρέας. Οφείλεις να σέβεσαι τα γούστα των άλλων ακόμα και αν είναι στο άλλο άκρο με τα δικά σου!  Στη ζωή σου θα γνωρίσεις πολλά άτομα που είναι στο χέρι σου αν τα κρατήσεις κοντά σου. Δεν μπορείς να είσαι με κανέναν ίδιος σε αυτόν τον κόσμο, αλλά η διαφορετικότητα ουσιαστικά μας ενώνει. Και οφείλεις στον εαυτό σου όταν μπαίνεις σε μια παρέα, ο εγωισμός σου να είναι στο μηδέν.

Ένα λίγο διαφορετικό background αλλά εξίσου σημαντικό είναι η ηλικία. Η ηλικία παίζει ρόλο στην επιλογή των φίλων μας, αλλά δεν παίζει καθοριστικό ρόλο γιατί βλέπεις απέναντι σου έναν άνθρωπο και όχι απλά ένα νούμερο. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνεις παρέα με άτομα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας γιατί θα χρειαστείς να μείνεις πίσω σε πολλά πράγματα επειδή δεν γίνεται να τα κάνεις. Όμως, με τις παρέες αυτές θα μάθεις να συμπεριφέρεσαι καλύτερα, θα μάθεις τα λάθη σου ώστε να τα διορθώσεις και πως η ζωή δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Με συνομηλίκους θα περάσεις τέλεια γιατί σας διακατέχει η ίδια τρέλα και η ίδια φάση! Με τους μεγαλύτερους θα μάθεις να χειρίζεσαι τον εαυτό σου και να χαλιναγωγείς την τρέλα και την ορμή σου!

Είμαι λοιπόν μία από τις τυχερές που έχουν παρέες από διαφορετικές ομάδες. Είμαι ευγνώμων για τους φίλους μου και είμαι έτοιμη να γνωρίσω πολλά άτομα ακόμα και να μπω σε νέες περιπέτειες. Γνωρίστε λοιπόν ανθρώπους διαφορετικούς και μην φοβάστε τη διαφορετικότητα γιατί αυτή μας ενώνει στην τελική!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.